Studije slučaja

Kompletna sinergija: GEZE sustavi vrata i IGG integrirani sustavi od cijelog stakla u dizajnerskom hotelu Great Northern

U to nema nikakve sumnje: zahtjevi hotelijerstva u pogledu funkcionalnosti i dizajna rastu. Na kraju, cilj je ponuditi gostima impresivno iskustvo u svakom pogledu. Great Northern hotel, novoizgrađen u danskom gradu Kerteminde i jedan od najambicioznijih europskih golf i spa hotela, nije iznimka. GEZE je isporučio 110 zatvarača vrata, automatski sustav kliznih vrata i integrirane sustave automatizacije za izvanredan razvoj, kombinirajući praktičnu funkcionalnost s diskretnim dizajnom.

Hotel Great Northern kombinira skandinavski dizajn sa nordijskom prirodom

Sustavi vrata GEZE u ulaznom dijelu hotela Great Northern u Danskoj.

Srdačna dobrodošlica: Sustavi vrata GEZE pozdravljaju goste u hotelu Great Northern u Danskoj. © Morten Bak / GEZE GmbH

Smješten u danskom gradu Kerteminde, hotel Great Northern nudi luksuz i uživanje u golfu, hotelima, restoranima i spa uslugama vrhunskog međunarodnog standarda. Na primjer, njegove veze za golf dizajnirali su Nicklaus Design – vodeći svjetski arhitekti golf terena. Početni planovi za Great Northern izrađeni su 2011. godine. Otvaranje ekskluzivnog spa 2019. godine označilo je završetak cijelog projekta, uključujući golf teren sa 18 rupa, klupsku kuću, hotel i spa centar – stvarajući tako hotel koji oduševljava ne samo goste i ljubitelje golfa, već i zaljubljenike u arhitekturu i dizajn.

Zgrade Great Northern-a imaju upečatljiv, ali moderan spoj nordijske arhitekture i međunarodnog njuha. Izbor materijala, kao što su osvjetljenje, ručno rezbareni pješčanik, tamno drvo, topli bakar i staklo, podržava organski izraz veličanstvene prirodne nordijske okolice za golf i lječilišta.

Očekivani funkcionalni i dizajnerski standardi, sve do najsitnijih detalja

GEZE IGG integrirao je sustav cijelog stakla na ulazna vrata hotela Great Northern.

Uspješna integracija: IGG integrirani sustav od stakla tvrtke GEZE nadopunjuje dizajn koncepta ulaza u hotel. © Morten Bak / GEZE GmbH

Danski proizvođač vrata Vahle A/S ima veliko iskustvo rada na uređenju hotela i opskrbio je sva unutarnja vrata zgrade putem tvrtke E+N Arkitekter. Čim se mastilo na crtežima arhitekta osušilo, Vahle A/S je počeo da traži najbolje moguće načine za ispunjavanje visokih funkcionalnih i dizajnerskih standarda postavljenih za vrata zgrade. 

„U hotelijerstvu vrata su sve važniji element arhitekture i izražavanja. Vrata moraju biti u skladu s regulatornim funkcionalnim zahtjevima kao što su sigurnost od požara i dima, moraju biti zvučno izolirana, a uz to moraju biti elegantna. Zato se vrata i šarke moraju integrirati u vrata, što zahtijeva da naši dobavljači razviju vrlo male, integrirane zatvarače vrata. Čak i nekoliko milimetara može napraviti veliku razliku. GEZE zatvarači vrata su u potpunosti ispunili ove visoke zahtjeve.“ Bo Vejen, direktor prodaje u Vahle A/S.

Ukupno, Vahle A /S je hotelu, lječilištima i klupskim kućama isporučio 174 dark-finished hrastovih vrata. Od toga je 110 vrata opremljeno sa integriranim zatvaračima vrata tvrtke GEZE.

GEZE integrirani zatvarači vrata su najmanje i najbolje dizajnirane na tržištu, te savršeno odgovaraju potrebama hotela Great Northern. Izgled vrata ne ugrožavaju šarke ili zatvarači vrata, koji su sakriveni unutar vrata.

Bo Vejen, direktor prodaje u Vahle A/S
Staklena klizna vrata s automatizacijom vrata tvrtke GEZE u hotelu Great Northern.

Stilsko rješenje: staklena klizna vrata s automatizacijom vrata tvrtke GEZE © Morten Bak / GEZE GmbH

Moderan i funkcionalan: automatizirana klizna vrata

Impozantna dvokrilna teleskopska klizna vrata, u potpunosti u staklu, odvajaju restoran i dnevni boravak od recepcije. GEZE automatizacija vrata omogućava potpun pristup s mogućnošću zaključavanja vrata u potpuno otvorenom položaju, prema potrebi.

Više o našem GEZE sustavu kliznih vrata Slimdrive SLT

Automatski sustavi vrata omogućavaju lakši pristup bez prepreka

U vrhunskom hotelu i restoranu poput Great Northern-a, najveća važnost pridaje se udobnosti. Gosti i osoblje trebalo bi da uživaju u lakoći pristupa bez prepreka na cijeloj lokaciji. Imajući to u vidu, sva unutarnja klizna vrata opremljena su automatiziranim GEZE vratima, uključujući one u kuhinji i restoranu, kao i vanjska i trijemna vrata koja vode u spa i klupsku kuću. 

Detaljan prikaz automatskog sustava vrata tvrtke GEZE, integriranog u okvir vrata hotela Great Northern.

Diskretno rješenje: automatski okvir vrata od GEZE-a ugrađen je u okvir vrata. © Morton Bak / GEZE GmbH

Sustavi kontrole pristupa: za visoke sigurnosne zahtjeve hotelijerstva

Važno je da se gostinski i uslužni prostori u hotelima odvoje na nenametljiv način. Zbog toga je GEZE isporučio automatske pogone na vratima sa integriranim osobnim sigurnosnim sustavom. Oni se mogu koristiti, na primjer, za osiguranje ulaza osoblja u spa i ograničavanje pristupa tehničkoj sobi. 

Saznajte više o sigurnosti i kontroli pristupa

Ambiciozna arhitektura zahtijeva jedinstvena rješenja

Kako bi naglasili moderan dizajn zgrade, arhitekti su se odlučili za automatizaciju kliznih vrata sa sustavima ugrađenim u strop. GEZE rješenja su se također pokazala impresivna na ovom području: GEZE je jedini dobavljač na tržištu koji je razvio automatizaciju kliznih vrata za integrirane sustave od cijelog stakla. 

Otkrijte pojedinačna rješenja za klizna vrata za jedinstvene primjene

Više o našim integriranim sustavima od cijelog stakla

Sigurno i praktično: centralizirana kontrola zgrada

U većem odmarališnom hotelu poput Great Northern-a nužno je da svi procesi funkcioniraju nesmetano. U tom smislu izuzetno je koristan centralizirani sustav upravljanja zgradama. Automatizacija zgrada čini rad zgrade sigurnijim, udobnijim i energetski učinkovitijim. Zbog toga su sva GEZE rješenja kombinirana sa jedinstvenim upravljačkim sustavom, čime je svima njima moguće upravljati s jednog centraliziranog mjesta.

Hotel Great Northern nevjerojatno je uzbudljiv projekt, jer je dizajnerska arhitektura izuzetno posebna i ambiciozna. Unapređujemo svoj profil u hotelijerstvu i drago nam je što možemo pomoći u rješavanju zahtjevnih zadataka, poput prikrivanja svih automatizacija i u običnim vratima i u sustavima od stakla, a istovremeno udovoljavajući najvišim funkcionalnim zahtjevima u odnosu na statutarne propise poput zaštite od požara i dima.

Kent Hvidtfeldt iz GEZE Danska
U hotelu Great Northern u Kerteminde-u kameni zidovi, drvena obloga i staklena klizna vrata uklapaju se u diskretne GEZE sustave vrata.

Na Great Northern-u svi su elementi u potpunom skladu – od kamenih zidova i drvenih obloga do staklenih kliznih vrata s diskretnim GEZE sustavima vrata. © Morten Bak / GEZE GmbH

GEZE rješenja, dobro osmišljena do najsitnijih detalja

„Hotelska industrija zahtjeva rješenja koja su minimalna i skrivena i koja mogu istovremeno koristiti za velika ostakljena vrata ili za teška metalna vrata. Sve više vremena provodimo savjetujući o rješenjima i njihovim ograničenjima, a s GEZE-om u našem kampu možemo pružiti upravo ono što industrija zahtijeva. S GEZE-om imamo odlično partnerstvo i vrlo dobro razumijemo njihove proizvode. Great Northern je velika građevina, ali nama su važni mali, dobro osmišljeni i estetski detalji. I GEZE je neizmjerno doprinio njihovom rafiniranju“, kaže Bo Vejen, direktor prodaje u Vahle A/S.

GEZE proizvodi u hotelu Great Northern na prvi pogled