Studije slučaja

GEZE zatvarači vrata: Povoljno na najvišoj razini

Prvo njemačko planinsko odmaralište nalazi se u srcu bavarskih Alpa. Koncept hotela Berchtesgaden Kempinski kombinira luksuznu modernost s prirodnim elementima. GEZE je opremio hotel s pet zvjezdica inovativnim proizvodima kao što su integrirani zatvarači vrata GEZE Boxer.

GEZE sustavi vrata za najviše zahtjeve dizajna

Hotel Kempinski Berchtesgaden, smješten na visini od preko 1000 m, dizajnirali su ugledni minhenski arhitekti Kochta. Prirodne boje i oblici jednako su ključni za dizajn odmarališta kao i izbor materijala i dizajn rasvjete. Vrhunska tehnologija vrata tvrtke GEZE savršeno je u skladu s dizajnerskim konceptom ovog ekstravagantnog projekta.

Automatska staklena klizna vrata u ulaznom dijelu

Ostakljena automatska vrata na ulazu u hotel.

Elegantni dizajn: Ostakljena klizna vrata sa Slimdrive SL pogonom na ulazu.

Dvoje potpuno ostakljenih automatskih kliznih vrata na glavnom ulazu hotela dočekuju goste hotela. GEZE je odabrao GEZE IGG integrirani sustav staklenih automatskih vrata, koji između pomičnih krila nevidljivo integrira profile i okove vrata. U kombinaciji sa Slimdrive SL pogonom, visokim samo 70 mm, ovo je rješenje elegantno i funkcionalno. Uz malu konstrukcijsku visinu, Slimdrive SL također se odlikuje i svestranošću - pogon je također certificiran prema DIN 18650. Minimalistička klizna vrata od stakla pružaju kontrast fasadi od prirodnog kamena i savršeno se uklapaju u cjelokupni koncept dizajna planinskog naselja.

GEZE Boxer – elegantno integrirani zatvarač vrata

Hotel Berchtesgaden Kempinski nudi 126 spavaćih soba i 12 apartmana. Sva vrata spavaćih soba dosljedno su opremljena zatvaračima vrata GEZE Boxer kako bi gostima i osoblju ponudili optimalnu lakoću pristupa. Integrirani zatvarači vrata iz serije Boxer gotovo nevidljivo se uklapaju u krilo vrata, što ih čini savršenim spojem s ekskluzivnim konceptom luksuznog hotela. GEZE nudi Boxer zatvarače vrata u dvije različite veličine.

  • Veličine 2-4 pomična krila vrata širine do 1100 mm i težine do 130 kg
  • Veličine 3-6 pomična krila vrata širine do 1400 mm i težine do 180 kg

Integrirani Boxer ISM zatvarač vrata s mehaničkom kontrolom sekvencijalnog zatvaranja pogodan je za uporabu na dvokrilnim vratima. Verzija Boxer E-ISM nudi dodatnu udobnost i veću sigurnost, a opremljena je i elektromehaničkim uređajem otvaranja, kao i mehaničkom kontrolom sekvencijalnog zatvaranja.

Funkcionalne podne opruge za velika vrata u hodnicima

Prostor hodnika sa staklenim pregradnim zidom i otvorenim staklenim vratima.

Teška vrata hodnika mogu se pojedinačno otvoriti s GEZE podnim oprugama.

Dio hodnika hotela Berchtesgaden Kempinski podijeljen je potpuno ostakljenim pregradnim zidovima. Prostorijama se može pristupiti putem velikih staklenih vrata. GEZE je opskrbio teškim vratima ugrađenim na strukturne pojaseve sa TS 550 E-G podnom oprugom, i verzijom TS 550 E-IS-G s integriranom kontrolom sekvencijalnog zatvaranja za dvokrilna vrata. Visoka sposobnost nošenja podnih opruga, kut otvaranja s promjenjivim podešavanjem i podesivost daljnjih parametara poput sile zatvaranja i brzine vrtnje igrali su ključnu ulogu u odlučivanju za ova rješenja.

GEZE proizvodi u hotelu Berchtesgaden Kempinski

  • GEZE IGG integrirani sustav od cijelog stakla
  • Slimdrive SL pogon
  • GEZE Boxer zatvarač vrata
  • TS 550 E-G podna opruga
  • TS 550 E-IS podna opruga