Poduzeće

Mi smo GEZE – vaš partner za vrata, prozore i sigurnosnu tehniku

Za nas je najvažnije povjerenje kupaca u naše proizvode, sustavna rješenja i usluge za vrata i prozore. Mi smo glavna pokretačka snaga digitalnog umrežavanja tehnologije zgrada – s jednim ciljem na umu: razvoj udobnih zgrada. Naši inteligentni proizvodi impresioniraju naše kupce širom svijeta svojom izradom, udobnošću i dizajnom.

O nama

Globalno uspješna obiteljska tvrtka

Uspješno smo i financijski zdravo obiteljsko poduzeće od 1863. godine, koje se tijekom godina dokazalo u cijelom svijetu. Umrežujemo sve koji su uključeni u sve faze životnog ciklusa zgrade i postižemo izvanredne rezultate pomoću naše poznavanja industrije i specijalističkog znanja. Ono što nas razlikuje: u ranoj smo fazi uključeni u projekte naših kupaca i ostajemo dulje uključeni. Nudimo inovativnu tehnologiju vrata, prozora i sigurnosti za pametne zgrade. Iako ostajemo dosljedni, uvijek smo znatiželjni, dinamični i otvoreni za najnovije trendove, razvoj i tržišta.

Pogledajte našu brošuru slika (PDF | 2.74 MB)

160

godine na tržištu

>507

milijuna eura prometa u 2022/2023.

1,226

 

patenata širom svijeta u fiskalnoj godini 2018./2019.

Naše lokacije

Zapošljavamo više od 3000 ljudi širom svijeta. Proizvodna mjesta imamo u svom sjedištu u Leonbergu, kao i u Tianjinu (Kina), Zrenjaninu (Srbija) i Ankara (Turskoj). Naše 37 podružnice nalaze se širom svijeta: Njemačka, Austrija, Švicarska, Francuska, Italija, Velika Britanija, Skandinavija, Beneluks, Španjolska, Portugal, Poljska, Kina, Koreja, Ujedinjeni Arapski Emirati, Južnoafrička Republika, Mađarska, Indija, Rumunjska, Ukrajina, Singapur, Rusija, Turska, Češka , Bugarska, Slovenija, Slovačka, Finska, Estonija, Latvija, Litva. Naši lokalni uredi osiguravaju da smo uvijek u blizini svojih kupaca i možemo ponuditi izvrsnu uslugu na licu mjesta.

Idite na GEZE lokacije širom svijeta

Proizvodi, sistemska rješenja i usluge za vrata i prozore

S našim proizvodima, sustavnim rješenjima i uslugama u području prozora i vrata, nudimo sve iz jednog izvora kako bismo zajedno s našim kupcima razvili stambene zgrade. Naš fokus je na digitalnom umrežavanju građevinske tehnologije.

Naša povijest

GEZE 160 godina logotip jubileja

Od dva zanatska poduzeća do globalne tehnološke tvrtke

Naša priča obećava uzbuđenje od samog početka. Glavni strugar Georg Friedrich Vöster, mehaničar Max Wessinger i poduzetnik Friedrich Carl Bauer prvo su osnovali vlastite tvrtke na različitim lokacijama – sve do udruživanja snaga i polaganja kamena temeljca za GEZE. Prijelomna odluka i početak duge priče o uspjehu: jer danas – više od 160 godina kasnije – mi smo globalno aktivno obiteljsko poduzeće čija inovativna rješenja čine zgrade ugodnijima.

Saznajte više o našoj uzbudljivoj povijesti

Za što se zalažemo

GEZE načela

Ponosni smo na povijest i postignuća naše tvrtke i njezinih zaposlenika. Naš se uspjeh i naš rast temelje na načelima kojima vjerujemo, ali koja također neprestano propitujemo – i dalje razvijamo.

Pružamo podršku i povezujemo sve koji su uključeni u životni ciklus zgrade – s jednim ciljem na umu: razviti ugodne stambene i radne prostore.

S kupcima uvijek razgovaramo o našim proizvodima kako bismo došli do inovativnih i učinkovitih rješenja.

Zahvaljujući potražnji za našim proizvodima, postajemo rastuća globalna i međunarodna tvrtka do koje kupci mogu doći lokalno.

GEZE – najbolji poslodavac u 2020.

GEZE – najbolji poslodavac u 2020.

Kao obiteljsko poduzeće s poviješću od gotovo 160 godina, posebnu važnost pridajemo dugotrajnim vezama. Stoga su nam vrlo važni aspekti poput internog usavršavanja i dodatnog obrazovanja.

Mi smo organizam koji uči i prije svega koristimo vlastiti razvojni potencijal. Cilj nam je, kad god je to moguće, interno popuniti radna mjesta stručnjaka i rukovoditelja.

Kao obiteljsko poduzeće ostajemo i dalje neovisni i dovoljno fleksibilni da prepoznamo i udovoljimo promjenjivim potrebama naših kupaca.

Kako bismo osigurali da našim međunarodnim kupcima možemo ponuditi najsuvremenije proizvode i usluge što je brže moguće, proizvodimo na različitim lokacijama, uključujući: u Kini, Srbiji i Turskoj kao i u Njemačkoj.

No, diljem svijeta uvijek se pridržavamo istih visokih standarda kvalitete. Istodobno, jasno smo posvećeni i predani Njemačkoj koja će i dalje u budućnosti ostati naše najvažnije mjesto proizvodnje.

Svojim kupcima nudimo stručne savjete u svim granama industrije i vjerujemo da je izuzetno važno pružiti objektivne savjete jer su nam svi kupci jednako važni.

Bilo da je riječ o zdravstvenom ili obrazovnom sektoru, naši stručnjaci razumiju specifične zahtjeve i svojim kupcima mogu pružiti i savjet te praktičnu podršku.

Zahvaljujući tome, našim kupcima možemo ponuditi optimalne savjete i učinkovito i ciljano rješavati projektne zadatke. Naša izvrsna interna umreženost i lokacije diljem svijeta osiguravaju da tu istu uslugu možemo pružiti u cijelom svijetu.

Naše kupce pratimo tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda. Već od prvog razgovora o projektiranju kupcima dajemo sveobuhvatne savjete – i pažljivo slušamo što imaju za reći. Nudimo im objektivne savjete i isporučujemo tehniku vrata, prozora i sigurnosnu tehniku s jednog mjesta. Naša rješenja možemo prilagoditi navedenim zahtjevima i potrebama.

Preuzimamo ugradnju proizvoda, ako je potrebno, možemo preuzeti i specijalističko projektiranje. Na primjer za rješenja prolaza bez prepreka. Osim toga, pružamo sveobuhvatne poslijeprodajne usluge, obuku i brzu pomoć.

Osim toga, za vas možemo obavljati redovito održavanje ili obavezne godišnje preglede. Sretni smo da i u tom području pružamo podršku proizvodima treće strane.

Ono što nas izdvaja

GEZE kvaliteta

Očekujemo da ćemo kontinuirano optimirati kvalitetu svojih proizvoda, te tako prirodno ispunjavamo zahtjeve upravljanja kvalitetom prema DIN ISO 9001.

Što je nama važno

Usredotočeni smo na održivost

Održivost je težišno područje budućnosti i jedno od naših korporativnih vodilja. Održivost obilježava naše svakodnevne aktivnosti na svim područjima – kako u pogledu naših proizvodnih procesa, tako u pogledu naših i proizvoda. Ta se svijest odražava i u našem dugogodišnjem članstvu u DGNB-u (Njemačko vijeće za održivu gradnju).

Više o održivosti u GEZE-u

Na izvješće o održivosti (PDF | 3.23 MB)
Website Sustainability Infografic

Održivost naših proizvoda već se odražava u njihovoj dugovječnosti. Zbog velikog udjela metalnih sirovina, proizvodi su idealni za recikliranje – i stoga su posebno ekološki prihvatljivi. Oni također daju vrijedan doprinos izgradnji koja štedi energiju. Na primjer, sustavi automatskih vrata smanjuju gubitak toplog ili hladnog zraka zbog otvaranja vrata i uklanjaju potrebu za klimatizacijskim sustavima koji troše energiju.

Mnogi naši proizvodi zadovoljavaju kriterije održivosti najvažnijih međunarodnih sustava procjene zelene gradnje (Njemačko vijeće za održivu gradnju [DGNB] i LEED kriteriji). Ove podatke dobrovoljno činimo transparentnima putem izjava o utjecaju naših proizvoda na okoliš (EPD). Primjerice, naši sustavi zatvarača vrata TS 4000 i 5000, pogoni vrata ECdrive i Powerturn, kao i proizvodi poput otvarača nadsvjetla OL 90 N i našeg sustava rotirajućih vrata TSA 325 NT zadovoljavaju stroge zahtjeve.

Naši se proizvodi mogu naći u DGNB Navigatoru i mrežnim bazama podataka greenbuildingproducts.eu, zajedno s odgovarajućim certifikatima. Certifikati potvrđuju broj bodova kojima GEZE proizvod može doprinijeti uspješnom DGNB ili LEED certificiranju zgrade, podržavajući tako naše kupce u uspješnom procesu certificiranja Zelene gradnje.

Više o Zelenoj gradnji

GEZE je aktivni član DGNB-a.

GEZE je aktivni član DGNB-a.

Kao aktivni član instituta Institut für Bauen und Umwelt e.V. (Institut za izgradnju i okoliš – IBU) i Njemačkog vijeća za održivu gradnju (DGNB), uvijek smo podržavali održivu gradnju. Kao tvrtka koja je održivo djelovanje postavila kao korporativnu smjernicu i koja svojim proizvodima aktivno doprinosi energetski učinkovitoj gradnji, naše članstvo u DGNB-u je neupitno.

Njemačko vijeće za održivu gradnju održivost shvaća kao obvezu društva u cjelini da preuzme odgovornost za trenutačne probleme poput klimatskih promjena i oskudice u resursima. Održiva gradnja može tome ključno pridonijeti. Prema Federalnom ministarstvu okoliša, otprilike trećinu potrošnje resursa u Njemačkoj uzrokuju zgrade.

Idite na DGNB

Više o energetskoj učinkovitosti u zgradama