Planiranje

Dobro planiranje je pola uspjeha – GEZE vam može pomoći

Građevinski projekti postaju sve složeniji zbog uvođenja novih smjernica i inovativnih tehnologija. Naša stručnost može vam pomoći u vašim projektima. Nudimo vam osobno i individualno savjetovanje u svim fazama projekta. Pružamo vam potrebne informacije o proizvodu i učinkovite alate.

BIM objekti

Integrirano planiranje zgrada s GEZE BIM objektima

  • Besplatno preuzmite BIM objekte
  • Dostupno za ArchiCAD, Autodesk Revit, Nemetschek Allplan
  • Plug-in za povezivanje s alatom za konfiguraciju vrata

Kada koristite ArchiCAD, Revit ili Allplan, BIM objekt možete učitati i konfigurirati iz GEZE-a u svoj CAD softver. BIM nudi dodatne pogodnosti uz vizualizacije zgrada, koje su od posebnog interesa u fazi planiranja i izgradnje. GEZE BIM objekti sadrže informacije koje se mogu procijeniti kako bi vam pružili jednostavno planiranje procesa održavanja s transparentnim troškovima.

Saznajte više o GEZE BIM objektima

Poziv na natječaje

Pravi dokumenti za vašu ponudu

GEZE vam može pomoći u stvaranju poziva za natječaje, nacrte i planove kabliranja za pojedine projekte i proizvode. Pripadajući tekstovi i alati dostupni su za preuzimanje na našem web-mjestu i u GEZE katalogu.

Također se možete osloniti na naše GEZE projektne savjetnike. Pružaju vam besplatnu podršku za razvoj svih potrebnih tehničkih rješenja, interdisciplinarno planiranje i izradu popisa vrata.

Individualizirano i sveobuhvatno savjetovanje

© Karin Fiedler / GEZE GmbH

Kako god vaš projekt izgledao, možete biti sigurni da će vam GEZE pružiti podršku kao kompetentni pružatelj rješenja i pouzdani partner. Poznati su nam detalji svake industrije, kako u zemlji, tako i u inozemstvu, što nam omogućava da vam pružimo optimalnu podršku u planiranju. Dobit ćete sveobuhvatne projektne konzultacije za sve specifikacije, rješenja i usluge podrške.

Servisni stručnjaci tvrtke GEZE imaju dugogodišnje iskustvo i znaju sve zahtjeve u vezi sa sustavima zgrada. Stalno dobivaju dodatnu stručnu obuku koja pokriva promjene propisa i smjernica. Zajedno s vama možemo zadovoljiti čak vrlo individualizirane zahtjeve.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠIM INDIVIDUALIZIRANIM RJEŠENJIMA

Slobodno nam se obratite za osobne konzultacije:

Idite na obrazac za kontakt
Obuka

Obuke za arhitekte i projektante

Na našim satovima obuke bavimo se najčešćim pitanjima arhitekata i projektantima koja se odnose na automatizaciju vrata, tehnologiju vrata i sigurnosne tehnologije. Kao proizvođač sustava, razumijemo interakciju između različitih zahtjeva i to znanje možemo primijeniti na najbolji mogući odabirom potrebnih komponenata na vratima. Saznajte više o tečajevima obuke u vašoj regiji.

Pošaljite nam e-mail ili nas nazovite na +385-91-2555-022.

Registrirajte se ovdje
Alati za planiranje

Korisni alati za planiranje za vaš projekt

Uz osobne konzultacije, naši GEZE alati za planiranje mogu vam također pružiti podršku izravno na radnom mjestu. Alati za planiranje GEZE pomažu vam da učinkovitije osmišljavajte projekte. Primjerice, vrata i prozori mogu se planirati putem interneta. Zahvaljujući našoj aplikaciji, uz sebe možete imati razne proizvode GEZE, čak i kada ste u pokretu.

Upravljanje popisom vrata GEZE

Popisi vrata obično služe kao osnova za izradu teksta natječaja jer omogućuju da se svi zahtjevi za vratima prikupe što je moguće sveobuhvatnije. Jasna navigacija kroz izbornik, polja za komentare i funkcije udobnosti uvelike pomažu korisnicima prilikom ispunjavanja popisa vrata GEZE. Istodobno, mnoga vam objašnjenja nude pomoć u donošenju odluka. GEZE korisnicima pruža rješenje jednostavno za upotrebu.

Prijavite se na GEZE portal za kupce

Powerturn kalkulator

Powerturn kalkulator

Powerturn kalkulator za proračun vrata

Jednostavno i brzo odredite za koja područja primjene je Powerturn najprikladniji: Unošenjem samo nekoliko pojedinosti, internetski kalkulator za proračun vrata može pružiti konačna izvješća o mogućim širinama i težini krila vrata.

Idite na Powerturn kalkulator za proračun vrata

Konfiguriranje sustava automatskih vrata, uključujući planove kabliranja

GEZE portal za klijente nudi vam mogućnost jednostavnog planiranja i konfiguracije sustava automatskih vrata. Nakon dovršetka konfiguracije automatski dobit ćete plan kabliranja. To je više od pojednostavljivanja postupka planiranja: Budući da su planovi dodijeljeni određenom redoslijedu, oni također pomažu u sastavljanju točne dokumentacije. Da biste odmah započeli s postupkom planiranja, jednostavno se prijavite na naš portal za klijente:

IDITE NA KONFIGURACIJU SUSTAVA AUTOMATSKIH VRATA NA GEZE PORTALU ZA KLIJENTE

Alat za okretna i polukružna klizna vrata 

GEZE portal za klijente nudi vam mogućnost jednostavnog planiranja i konfiguracije okretnih i polukružnih kliznih vrata. Da biste odmah započeli s postupkom planiranja, jednostavno se prijavite na naš portal za klijente:

IDITE NA ALAT ZA OKRETNA I POLUKRUŽNA KLIZNA VRATA NA GEZE PORTALU ZA KLIJENTE

Fensterberechnungsprogramm

Fensterberechnungsprogramm

WinCalc

Ušteda vremena, jednostavan i prikladan, WinCalc brine se o složenim proračunima povezanim s dizajniranjem sustava prozora. Ovaj vam program omogućuje izračunavanje ručnih, kao i motoriziranih prozora za ventilaciju, prozora za odvođenje dima i topline (RWA) i NRWG, kao i dizajn odgovarajuće jedinice za upravljanje napajanjem u nuždi.

Prijavite se na GEZE portal za klijente

GEZEthermic 

GEZEthermic izračunava koeficijente prijenosa topline, takozvane U-vrijednosti, za GEZE klizna vrata, pozivajući se na normu EN ISO 10077-1:2006-09. U-vrijednosti određene pomoću ove značajke možete primijeniti u izračunu energetske bilance.

Preuzmite GEZEthermic (ZIP | 10.62 MB)

Planiranje kabela

Planiranje kabela © GEZE GmbH

Planiranje kabela

Prilikom prijenosa rezultata konfiguracije iz kontrolnog centra WinCalc na GEZE portal za klijente, korisnici će sada također automatski dobiti plan kabela u skladu s prilagođenim pojedinostima specifičnima za objekt. To je više od pojednostavljivanja postupka planiranja. Budući da su planovi dodijeljeni određenom redoslijedu, oni također pomažu u sastavljanju točne dokumentacije.

Prijavite se na GEZE portal za klijente

Prijavite se na GEZE portal za klijente

Naš portal GEZE nudi vam širok raspon alata koji olakšavaju odabir iz naše palete proizvoda – poput konfiguracijskog alata za planiranje vrata i prozora. Također vam nudimo mogućnost naručivanja naših proizvoda izravno putem interneta. Prijavite se na naš GEZE portal za klijente da biste iskoristili sve naše usluge.

Prijavite se na GEZE portal za klijente

Downloads

Informacije za preuzimanje

Korisne dokumente možete pronaći u našem području za preuzimanje.

GEZE brošure proizvoda

GEZE deklaracije proizvoda

GEZE listovi s podacima o proizvodima

GEZE deklaracije o servisu

Stručno planiranje

Pomoć u stručnom planiranju

Pomoć u planiranju sustava vrata

© Maciej Lulko / GEZE GmbH

Ovisno o kontekstu ugradnje, vrata moraju zadovoljiti više smjernica za sigurnost od požara, provale, toplinsku izolaciju, zvučnu izolaciju i pristupačnost bez prepreka. Zahtjevi rezultata često se pokazuju vrlo složenima. U većim građevinskim projektima vrata se bilježe na popisima koji sadrže specifikacije za svaka vrata.

Sudjelovanje različitih građevinskih struka u procesu planiranja i gradnje ili nedostatak sveukupnog pregleda tehnologije vrata može ometati primjenu vrlo složenih sustava vrata. GEZE pruža savjete o planiranju vrata i pomaže vam u odabiru komponenata.

Smjernice i zahtjevi za projektiranje bez prepreka

Samoodređenje je posebno važno za osobe s invaliditetom i za starije osobe. Žele svoju okolinu doživjeti neovisno i bez ograničenja. Srećom, društvo je počelo puno više pažnje posvećivati temi „pristupačnosti bez prepreka“. Iako se izvorno povezuje s tjelesnim ograničenjima, starošću i bolestima, danas je naglasak mnogo više na istinskim prednostima pristupačnosti bez prepreka, naime neovisnosti, udobnosti i sigurnosti. Zgrada bez prepreka već je ugrađena u brojne norme i propise.

Kao i s cjelokupnim zakonodavstvom o gradnji u Njemačkoj, pravni temelj za izgradnju bez prepreka u osnovi je prepušten pojedinim saveznim državama. To planiranje čini vrlo složenim. GEZE je upoznat s pripadajućim normama i smjernicama i rado će vam pomoći u fazi planiranja.

Saznajte više o pristupačnosti bez prepreka

GEZE videozapisi proizvoda na YouTubeu

Idite na naš GEZE YouTube kanal kako biste pronašli opsežne informacije o svijetu proizvoda GEZE u prikladnom formatu videozapisa. Uz prezentaciju GEZE rješenja u videozapisima o proizvodu, prenijeli smo i videozapis za instalaciju i montažu. Koristite ih da biste pomogli da izvučete maksimum iz rada s GEZE proizvodima.

Idite na GEZE YouTube kanal

Kontakt

Telefonska linija za arhitekte +385-91-2555-022