Studije slučaja

Automatska vrata u savršenstvu: GEZE tehnologija gradnje u kampusu Jansen

Kampus Jansen obilježava daljnje širenje sjedišta tvrtke Jansen AG u Oberriet-u u švicarskom kantonu St Gallen, s glavnim naglaskom na dizajnerskim značajkama. Automatska vrata izrađena po mjeri i inovativna sigurnosna tehnologija tvrtke GEZE savršeno se uklapaju u suvremene linije kampusa.

Automatska vrata savršeno se uklapaju u izgled Jansen kampusa

Nova zgrada, koju je dizajnirao Davide Macullo Architects i izgradio po cijeni od 14 milijuna švicarskih franaka, sastoji se od četiri trokutaste međusobno povezane konstrukcije, svaki kat visok. GEZE je implementirao najsuvremenija automatska vrata, i na ulazu u kampus, i u zatvorenom prostoru i na stubištu, koji ispunjavaju visoke zahtjeve zgrade u pogledu sigurnosti, lakoće pristupa i dizajna bez prepreka.

Funkcionalnost i sigurnost, zahvaljujući pogonu GEZE Slimdrive

Linearni sustavi kliznih vrata s elegantnim, samo 7 cm visokim GEZE Slimdrive sustavima pogona, zvijezde su svijeta automatizacije. Verzija Slimdrive SL-FR RC2 kombinira arhitektonsku savršenost vrata s maksimalnom funkcionalnošću:

  • snažan i izuzetno miran pogon vrata
  • testirana provalna sigurnost u skladu s klasom otpora 2
  • povećana sigurnost na putu bijega i spašavanja - sigurno otvaranje čak i u slučaju požara

Automatska vrata - dostupnost bilo koje veličine vrata

Ostakljena protupožarna vrata na stubištu.

U slučaju opasnosti, protupožarna vrata na stubištu se sigurno i automatski zatvaraju.

Prostrana linearna klizna vrata opremljena pogonima GEZE Powerdrive karakteriziraju ulazni prostor nove zgrade. Snažni sustavi pogona upravljaju velikom težinom i velikim širinama otvaranja krila kliznih vrata elegantno i bez napora - kontinuirano, pouzdano i sigurno. Ekonomični i elegantni ECdrive pogoni pružaju dosljedno visok pristup manjim sustavima linearnih kliznih vrata u zgradi, s težinom krila do 120 kg.

Preventivna zaštita od požara: višenamjenski sustavi vrata

Kao i linearna klizna vrata, GEZE je također za Jansen Campus osigurao i razne sustave automatskih kliznih vrata. Velika zaokretna vrata s teškim krilima vrata i velikom frekvencijom kretanja bila su opremljena snažnim TSA 160 NT pogonima zaokretnih vrata. Oni otvaraju i zatvaraju krila vrata potpuno automatski i pristupačno - i gotovo tiho također.

GEZE protupožarna vrata - sigurna stvar

Unutar Jansen kampusa, manualna dvokrilna protupožarna vrata opremljena su TS 5000 E-ISM zatvaračima vrata s dvostranom varijabilno podesivom jedinicom otvaranja u kliznoj vodilici. To služi za elegantno kombiniranje pristupačnosti i preventivne zaštite od požara. U otvorenom položaju krila vrata pružaju lagan pristup bez prepreka. U slučaju požara, integrirana upravljačka jedinica sa sklopkom za dim u kliznoj vodilici automatski identificira dim, prevladava funkciju otvaranja i pokreće automatsko zatvaranje vrata. Integrirana kontrola sekvencijalnog zatvaranja osigurava da se krila vrata potpuno zatvore nakon svakog otvaranja, ispunjavajući funkciju protupožarnih vrata. Konzistentni zaobljeni dizajn zatvarača vrata GEZE nastavljen je u zatvaračima vrata serije TS 4000 koji se također koriste na većem broju vrata u kampusu.

GEZE proizvodi u kampusu Jansen

  • Slimdrive SL-FR RC2 pogon
  • TSA 160 NT pogon zaokretnih vrata
  • GEZE TS 5000 E-ISM zatvarač vrata
  • GEZE TS 4000