Studije slučaja

„Inovacija susreće emocije“: GEZE rotirajuća vrata za sajam u Stuttgartu

Novi sajam u Stuttgart-u počeo je s radom 2007. godine, sa savršeno planiranom infrastrukturom i jedinstvenim vezama za sve prometne prijevoznike širom Europe. GEZE je doprinio funkcionalnosti i praktičnosti novog sajma kao cjelovitog dobavljača sa vrhunskim sustavima vrata i zatvaračima vrata.

Vrhunski sustavi vrata u skladu s dizajnom sajmova

Sustav staklenih zaokretnih vrata na pročelju novog sajma.

Sigurna i praktična: automatska zaokretna vrata s nevidljivom integriranom kontrolom sekvencijalnog zatvaranja. Fotografija: MM Fotowerbung za GEZE GmbH © MM Fotowerbung / GEZE GmbH

U skladu s planovima arhitekata iz Stuttgart-a Tobias-a Wulf-a i Kai Bierich, nastao je vrhunski, ekonomski i ekološki revolucionarni sajamski krajolik - s 8 dvorana i kongresnim centrom na ukupnoj površini od 100.000 m². Spektakularno parkiralište sa zelenim krovom kao sajamski park proteže se od autoceste. Panel Immobilien Zeitung (real estate newspaper) također je bio impresioniran projektom s obzirom na arhitekturu, ekonomiju, inovacije i susretljivost s korisnicima - novom sajam dodijelili su Immobilien-Award (Real Estate Award). GEZE je za novu sajamsku zgradu isporučio složenu vrata i sigurnosnu tehnologiju koja se savršeno uklapa u suvremeni dizajn zgrada.

Zaokretna vrata: siguran pristup prilaznim rutama za bijeg

Dvokrilna zaokretna vrata u izvedbi protupožarne zaštite.

Prostrana, sigurna jednostavnost pristupa: automatska zaokretna vrata izvedena kao protupožarna i dimna vrata. Fotografija: MM Fotowerbung za GEZE GmbH

Središnji ulazi u sajam moraju biti pripremljeni za visoki javni promet, pa stoga i povećani sigurnosni zahtjevi. Zbog ovog razloga, GEZE TSA 160 automatska zaokretna vrata ugrađena su na fasade hodnika, a opremljena su kompaktnim MA 500 visoko učinkovitim magnetom otvaranja za sigurnosna vrata i bijeg. Magnet otvaranja zaključava vrata bez brtvljenja. U slučaju opasnosti - čak i ako dođe do prekida napajanja - vrata se mogu brzo i sigurno otvoriti. Stubišna vrata u glavnoj dvorani i fasadna vrata Međunarodnog kongresnog centra također su opremljena kliznim vratima s TSA 160 pogonima; pružaju sajamskim posjetiteljima siguran jednostavan pristup u otvorenoj, transparentnoj atmosferi.

GEZE TS 5000 zatvarači vrata: praktičan i diskretan dizajn

Detaljan pregled GEZE zatvarača vrata na protupožarnim vratima.

Vrlo diskretno integrirano u krilo vrata - GEZE Boxer zatvarač vrata sa dimnom sklopkom. Fotografija: MM Fotowerbung za GEZE GmbH © MM Fotowerbung / GEZE GmbH

Zaokretna vrata u priključnim prolazima hodnika opremljena su sa GEZE TS 5000 L nadzemnim zatvaračima vrata sa T-Stop kliznom vodilicom. Integrirani graničnik otvaranja sprječava probijanje između krila vrata i stopera, povećavajući sigurnost. Zatvarači vrata T-Stop također ispunjavaju estetski zahtjev, jer se ulazi i prolazi mogu dizajnirati bez ometajućih stopera na vratima.

Protivpožarna zaštita kroz integrirane sklopke za dim

Zatvarači vrata iz obitelji TS 5000 također se koriste na dvokrilnim vratima u opskrbnim i medijskim prolazima ispod prodajnih salona; zatvarač vrata GEZE TS 5000 R-ISM opremljen je integriranom upravljačkom jedinicom sa sklopkom dima i alarmira detektor dima u slučaju požara i samostalno zatvara vrata. To osigurava sigurnu i nesmetanu logistiku i na ovom području sajma.

Višenamjenska zaokretna vrata s diskretnim dizajnom

Ugrađena su drvena protupožarna vrata u zgradi sa GEZE Boxer EFS zatvaračima vrata sa integriranom RSZ6 sklopkom za dim. Ovo kombinira preventivnu zaštitu od požara i elegantan dizajn vrata; zatvarači vrata i klizna vodilica nevidljivo su integrirani u krilo vrata, a mogu se vidjeti samo kada su vrata otvorena. Dim i vatra prepoznaju se rano spajanjem na upravljačku jedinicu GEZE sklopke za dim, a protupožarna vrata se automatski zatvaraju.

Svestrani sustavi vrata za vrhunski projekt sajma

Novi sajam u Stuttgart-u jedan je od najizazovnijih europskih sajmova. Koncept izgradnje za sustave vrata, prozora i sigurnosne tehnologije koju je GEZE implementirao na sajmu osigurava maksimalnu udobnost za međunarodne posjetitelje i udovoljava najvišim zahtjevima za sigurnošću, funkcionalnošću i dizajnom.

GEZE proizvodi na sajmu u Stuttgart-u

  • GEZE TSA 160 automatska zaokretna vrata
  • GEZE MA 500 visoko učinkoviti magnet otvaranja
  • GEZE TS 5000 L nadzemni zatvarač vrata sa T-Stop kliznom vodilicom
  • GEZE TS 5000 R-ISM zatvarač vrata
  • GEZE Boxer EFS zatvarač vrata sa RSZ6 integrirana dimna sklopka