Sustavi vrata GEZE u novom sjedištu tvrtke Furla

Tradicionalno poduzeće Furla izgradilo je svoje novo sjedište usred idile Toskane. Tu se nalaze proizvodnja i kreativni odjel. Poseban zahtjev projekta bio je da se arhitektura što je moguće skladnije uklopi u prirodno okruženje, a da istovremeno industrijski utjecaj na regiju bude što je moguće manji u interesu poboljšane održivosti. U atraktivnom ulaznom prostoru kompleksa zgrada tvrtka se oslanja na praktične sustave vrata tvrtke GEZE.

Bezvremenske torbice i dodaci iz Italije: Furla

Modnu tvrtku Furla osnovao je 1927. godine Roman Furlanetto u Bologni u Italiji, a kao dioničko društvo i danas je uglavnom u obiteljskom vlasništvu. Prije svega, Furla je sinonim za visokokvalitetne torbe iz Italije po pristupačnim cijenama. Proizvode karakterizira bezvremenski dizajn. Novo sjedište i novi proizvodni pogon nalaze se u Tavarnelle Val di Pesa, oko 30 km južno od Firence. Kompleks modernih zgrada impresionira uspješnom kombinacijom moderne industrijske arhitekture i romantičnog talijanskog krajolika.

Sigurnost i udobnost u ulaznom prostoru za zaposlenike - također zahvaljujući tvrtki GEZE

Središnja točka mjesta je Piazza Furla, koja dočekuje posjetitelje i zaposlenike te ih upućuje do ulaznog prostora. Ona je dizajnirano po modelu ulaza u toskansku vilu: čempresi pokazuju put do ulaznih vrata. Oko 150 ljudi posjećuje zgradu svaki dan. Osim privlačnosti, ne treba zanemariti ni higijenu i sigurnost.

Sa svojom malom ukupnom visinom od samo 7 cm, Slimdrive SL NT u crnoj boji savršeno se uklapa u minimalistički koncept dizajna zgrade.

Sa svojom malom ukupnom visinom od samo 7 cm, Slimdrive SL NT u crnoj boji savršeno se uklapa u minimalistički koncept dizajna zgrade. © Alberto Violante / GEZE GmbH

Pametan sustav vrata za sigurnost i higijenu

Posebni zahtjevi za ulazna vrata: Moraju se nositi s često jakim olujnim vjetrovima brda Chianti. Osim toga, trebaju funkcionirati udobno i higijenski bez kontakta. Kao idealno rješenje odabran je Slimdrive SL NT sustav kliznih vrata s ISO staklenim profilnim sustavom u dvokrilnoj izvedbi. U crnoj boji RAL 9005 i zahvaljujući posebno niskoj ukupnoj visini od samo 7 cm, snažan i gotovo nevidljiv sustav se bez napora uklapa u minimalistički koncept dizajna zgrade.

Tihi pogon na istosmjernu struju Slimdrive SL NT sa slabim habanjem osigurava niske troškove održavanja.

Tihi pogon na istosmjernu struju Slimdrive SL NT sa slabim habanjem osigurava niske troškove održavanja. © GEZE GmbH

Jednostavna integracija i sigurnost

Slimdrive SL NT ne samo da se diskretno uklapa u arhitekturu: Uz umrežavanje CAN sabirnice sustav vrata može se i jednostavno integrirati u sustave upravljanja tehnikom zgrade. Integrirana punjiva baterija osigurava sigurnost, na primjer, u slučaju prekida struje garantira se otvor za slučaj nužde.

U pogledu sigurnosti: Za povećanu zaštitu od provale za Slimdrive SL NT opcijski su dostupne različite mehaničke i električne blokade.

Više o sigurnosti zgrade

Malo habanje i mala potreba za održavanjem

Kod Slimdrive SL NT vrata s kliznim pogonom radi se o veoma tihom pogonu na istosmjernu struju sa slabim habanjem. Ako se tijekom rada pojave greške, one se automatski otkrivaju i bilježe kako bi se mogle brzo ispraviti. Trošak održavanja također je značajno smanjen zahvaljujući samočistećim kolicima s kotačićima. To ne samo da štedi troškove, nego i doprinosi održivosti.

Više o energetskoj učinkovitosti

Energetska učinkovitost zahvaljujući sustavima vrata tvrtke GEZE

Automatska vrata, kao što su Slimdrive SL NT, ne samo da povećavaju higijenu u vrlo posjećenim ulazima zgrada, nego vrata koja se automatski otvaraju i pouzdano zatvaraju povećavaju i energetsku učinkovitost zgrade te su time značajno uključena u održivost zgrade. Integrirana u dobro osmišljen sustav automatizacije zgrade, ona osiguravaju udobnost, sigurnost i energetsku učinkovitost u posebno visokoj mjeri.

Više o automatizaciji zgrade

Održive zgrade: Nagrada za Furlu

Glavna briga tvrtke je smanjiti svoj utjecaj na okoliš. Novi kompleks zgrada razvijen je na način da su industrijske aktivnosti u regiji svedene na minimum. I razvoj proizvoda stalno traži inovativna, održiva proizvodna rješenja.

Krajem svibnja 2022. Furla je objavila da je novo sjedište dobilo ISO certifikat za svoj sustav upravljanja okolišem. Preduvjet za certifikaciju je ekološka politika tvrtke, definiranje ekoloških ciljeva i ekološki program te odgovarajući sustav upravljanja koji pomaže u postizanju ciljeva.

Više o zelenoj zgradi