Studije slučaja

GEZE pruža preventivnu protupožarnu zaštitu u gradskoj vijećnici u Wakefieldu

Britanske građevinske tradicije s najmodernijom građevinskom tehnologijom: Modernizacija daje viktorijanskoj estetici gradske vijećnice u Wakefieldu novu funkcionalnu kvalitetu. Tvrtka GEZE UK Ltd podržava praktičnost i preventivnu protupožarnu zaštitu u gradskoj vijećnici po mjeri prilagođenim vratima i sigurnosnom tehnikom.

Pogodnost i sigurnost vrata u povijesnoj gradskoj palači

Gradska vijećnica u Wakefieldu, zaštićena kao povijesni spomenik, blista novim sjajem. Nakon svoje modernizacije, gradska vijećnica u ovom gradu od 60.000 stanovnika u okrugu Yorkshire otvorila je svoja vrata za građane, vjenčanja, domjenke i sastanke gradskog vijeća. Službenici jedinica lokalne uprave sada također rade u svježoj i ugodnijoj okolini. Radovi na obnovi temeljili su se na izvornoj estetici viktorijanske zgrade dovršene 1880. godine. Suvremeni građevinski standardi primjenjivani su pažljivo kako bi se zadržao autentični stil interijera.

Staklena klizna vrata osiguravaju praktičnost hodanja

Dvokrilna automatska staklena klizna vrata ugrađena su u prethodno velike otvorene prolaze u ulazni prostor, kako bi se stvorio pristup čekaonici i pojedinim uredima. Ulazni prostor podijeljen je novim vjetrobranom, ali ostaje svijetao i transparentan. Opremljena sustavom kliznih vrata Slimdrive SL NT, nova rješenja vrata, testirana prema britanskom „Zakonom o jednakosti” i britanskom standardu BS 8300, pružaju lakoću pristupa bez prepreka, zaštitu evakuacijskog puta i energetsku učinkovitost zadržavajući hladnoću i propuh.

Moderna protupožarna vrata s autentičnim dizajnom vrata

Automatska staklena klizna vrata ugrađena u okrugli kameni luk

Automatska staklena klizna vrata odnedavna dijele ulazni prostor vijećnice.

Automatska zaokretna vrata savršeno se uklapaju u povijesnu materiju vrata na ulazima na svaki gornji kat. Oni služe kao primjeri kako se kombinacijom GEZE automatskih pogona zaokretnih vrata s vještinom izrade i tradicijom tvrtke Longden Doors Ltd. može stvoriti autentični novi dizajn s estetikom viktorijanskih vrata. Nadsvjetla s glavnim držačima također su obnovljena u skladu s izvornicima i ugrađena u vrata kao nastavak prozora s letvicama za ostakljivanje. Kućišta pogona prevučena mesingom na pogonima zaokretnih vrata, usklađena kako bi odgovarala dizajnu okolnih vrata, čine novi „stari“ dizajn vrata savršenim.

Preventivna protupožarna zaštita pomoću sustava multifunkcionalnih vrata

Dvokrilna automatska zaokretna vrata, dizajnirana kao protupožarna vrata i vrata za protupožarno zatvaranje, vode posjetitelje i službenike do svakog gornjeg kata. Opremljeni pogonima zaokretnih vrata Slimdrive EMD-F, elegantnoga dizajna od 7 cm, osiguravaju protupožarnu zaštitu i pristupačnost bez prepreka u jednom. Automatski se zatvaraju u slučaju požara i pružaju sigurni protupožarni završetak. Protupožarni materijal između okvira vrata i krila vrata također nabubri, osiguravajući sigurno brtvljenje protiv dimnih plinova. Teška drvena vrata testirana su kao protupožarna vrata, s vatrootpornošću od 120 minuta, i posjeduju Certifikat odobrenja CF 860 tvrtke Certifire. Zahvaljujući servopotpori, vrata se također lako mogu ručno otvoriti u bilo kojoj situaciji. Svi parametri kretanja, poput brzine otvaranja i zatvaranja ili vremena zadržavanja u otvorenom položaju, mogu se postaviti pojedinačno, ovisno o korisniku.

Najstroži zahtjevi za sigurnost, protupožarnu zaštitu i dizajn

„Diskretno ili nevidljivo“ bio je beskompromisan zahtjev arhitekata kada je riječ o tehničkoj funkcionalnosti umjetnički dovršenih zaokretnih vrata. Kao i kod staklenih kliznih vrata u ulaznom prostoru, pogoni vrata na vratima voznog okna integrirani su krajnje diskretno između okvira vrata i nadsvjetla. Sigurnosno rješenje Slimdrive EMD-F savršeno je za tanke profile i ograničene prostore. Dimna sklopka, koja se obično nalazi izvan pogona vrata, integrirana je u poklopac pogona. Električni magnetski držač kojima upravlja sustav kontrole pristupa također su potpuno integrirani u dovratnike vrata. Ovlaštenim osobama odobren je pristup prostorijama za sastanke u zgradi, osjetljivim po pitanju sigurnosti, pomoću privjesaka za ključeve s beskontaktnim skenerima.