Studije slučaja

GEZE na brodu AIDAdiva: Najsuvremeniji sustavi vrata luksuznog broda

Kao prvi klupski brod AIDA krstarenja, AIDAdiva kombinira najsuvremeniju tehnologiju i praktičnu opremu na otvorenom moru. GEZE je isporučio prilagođena vrata i sigurnosna rješenja koja podupiru AIDAdiva visoke standarde udobnosti, funkcionalnosti i sigurnosti.

Pogodnost vrata na otvorenom moru

Krstarenja AIDA-om pokrenula je AIDAdiva 20. travnja 2007. usred spektakularnih proslava. Prvi od četiri klupska broda međunarodno poznate kompanije za krstarenje odlikuju se, između ostalog, i velikim brojem kabina na otvorenom s vlastitim balkonom te najsuvremenijom pozornicom i zabavnom tehnologijom na brodu. GEZE podržava udobnost na otvorenom moru prilagođenim vratima i sustavima kliznih zidova.

Funkcionalni zatvarači vrata - savršeni za svako okruženje

Udobno, dostupno i sigurno: Klizna vrata u unutrašnjost broda (fotografija: Ingrid Fiebak za GEZE GmbH)

Sustav kliznih vrata na palubi AIDAdiva

Elegantna automatska klizna vrata postavljena su u nekoliko dijelova broda. Sustavi kliznih vrata poput GEZE VTM 300 ili GEZE Slimdrive VTM savršeno su dizajnirani za često posjećena područja i nude sigurnu, dostupnu udobnost, čak i kada brod doživljava ekstremno kretanje. Različita zakrivljena klizna vrata i teleskopska vrata nadopunjuju izvanredan arhitektonski dizajn na brodu AIDAdiva.

Ostali GEZE proizvodi koji se koriste na AIDAdiva gotovo se neprimjetno uklapaju u okolinu - poput GEZE Boxer zatvarača vrata potpuno integriranog u krilo vrata, s kliznom vodilicom koja se vidi samo kad su vrata otvorena.

Ostali GEZE zatvarači vrata poput TS 2000, TS 4000, TS 5000 i TS 4000 Tandem jamče visoku i trajnu udobnost na brodu. Putnici nailaze na inovativnu tehnologiju prilikom otvaranja vrata i prozora kabine, u restoranima, barovima i svakodnevnim šetnjama palubama.

AIDAdiva nudi putnicima širok izbor kulinarskih specijaliteta i prvoklasne zabave na 13 paluba. Svestrani sustavi vrata i kliznih zidova tvrtke GEZE također su bili potrebni za sedam restorana i 11 barova, u teretani i wellnessu te u kasinu.

Fleksibilne površine zahvaljujući manualnom sustavu kliznih zidova

Prilagodljive mogućnosti korištenja na palubi: GEZE sustav kliznih zidova (MSW) (fotografija: Ingrid Fiebak za GEZE GmbH)

Paluba AIDAdiva sa sustavom kliznih zidova

Eliptični sustav manualnog kliznog zida (MSW) pruža fleksibilnu korisničku udobnost u području bazena/bara. Sustav staklenog panela kliznog zida je oko DJ-og deska na gornjoj palubi. To omogućava manualno zatvaranje cijelog područja uz malo napora, ili širom otvaranje prema potrebi.

Sjajna zavjesa kliznih elemenata, koji vizualno podsjećaju na daske za surfanje, vijuga se oko samog bazena. Montirani na MSW stazi mogu se lagano i fleksibilno pomicati, dok je posebno zaštita od korozije kolosijeka presudna za upotrebu na otvorenom moru.

GEZE proizvodi na AIDAdiva

  • GEZE VTM 300 sustav kliznih vrata
  • GEZE Slimdrive VTM sustav kliznih vrata
  • Integrirani GEZE Boxer zatvarači vrata
  • GEZE TS 2000 zatvarač vrata
  • GEZE TS 4000 zatvarač vrata
  • GEZE TS 4000 Tandem zatvarač vrata
  • GEZE TS 5000 zatvarači vrata
  • Sustavi ručne klizne pregrade (MSW)