Studije slučaja

Isploviti! Tehnologija GEZE vrata i sustava kliznih zidova na AIDAluna

AIDA krstarenja proširili su svoju flotu koja uključuje AIDAluna. Div krstarenja brodom održava najviše standarde s obzirom na pogodnosti i opremu. Na primjer, putnici i osoblje na brodu uživaju vrhunsku jednostavnost pristupa i sigurnost uz GEZE samo-zatvarajuća vrata.

Praktičnost i sigurnost imaju najveći prioritet na brodu

4. travnja 2009., AIDAluna zaključila je prvo putovanje preko Sjevernog mora i uz španjolsku obalu do Palme de Majorke, gdje je i službeno imenovana u sklopu spektakularne predstave. Vrhunski klupski brod nudi svojim putnicima vrhunsko iskustvo krstarenja brodom sa udobnošću bez opterećenja. Inovativna tehnologija GEZE vrata osigurava optimalan jednostavan pristup kabinama, restoranima i barovima ili prilikom šetnje palubama. Kao odgovor, sigurnosni standardi specifični za brod su suptilno integrirani u dizajn brodskih vrata.

AIDAluna u brojkama

 • Izgrađeno u tradicionalnom brodogradilištu Meyer u Papenburg-u
 • Službeno je imenovan 4. travnja 2009. u Palmi, Majorca
 • Dimenzije: 32,2 m široka i 252 m duga – veća od dva nogometna igrališta
 • 13 paluba s 1.025 putničkih kabina
 • 7 restorana, 11 barova i 6.400 m² sunčanih paluba

Tražen na brodu: VTM-sukladna tehnologija vrata

Automatska klizna vrata u VTM dizajnu nude putnicima lak pristup sunčanim palubama, restoranima, AIDA trgovinama i bezbroj sadržaja za zabavu i sport. U skladu sa standardom Marine Traffic Technology (VTM), to su korozijski otporni i vodo-nepropusni pogoni vrata u kojima su smještene sve elektroničke komponente unutar unutrašnjosti broda i dizajnirane su za jako posjećena područja.

Samo-zatvarajuća vrata - sigurna i dostupna

Ostakljena teleskopska vrata u restoranu AIDAluna.

Bogatstvo: Teleskopska vrata sa šest krila u restoranu kombiniraju praktičnost i transparentnost.

Automatska zakrivljena klizna vrata i teleskopska vrata nadopunjuju izvanrednu brodsku arhitekturu u nekoliko dijelova broda i nude udobni lakši pristup putnicima i osoblju. Unatoč ograničenom prostoru, vrata koja se samo-zatvaraju na palubama 3 i 10 nude maksimalnu širinu otvaranja, omogućujući tražiteljima sunca da se udobno presele na sunčalište i/ili bazen, čak i s punim rukama. Posada i osoblje također imaju koristi od dobro osmišljene tehnologije GEZE vrata. Automatska zaokretna vrata, koja se koriste kao „servisna vrata“, opremljena su pojedinačnom tehnologijom aktiviranja i mogu se otvoriti bez napora ili, primjerice, radarskim senzorima kontrolirati i zatvarati bez kontakta.

GEZE zatvarači vrata kombiniraju praktičnost i sigurnost na brodu

Klizna vrata na palubama na brodu AIDAluna.

Samo-zatvarajuća vrata opremljena su pogonima vrata posebno dizajniranim za morske uvjete.

Vrata putničkih kabina od 1.025 se u svakom trenutku udobno i sigurno zatvaraju, zahvaljujući posebnom dizajnu GEZE TS 2000 zatvaračima vrata s polugama i kliznim vodilicama. U konačnici, sigurnost na klupskom brodu je najvažnija. Karakteristični GEZE dizajn je u potpunosti integriran sa sigurnošću na brodu. Nakon toga, sva protupožarna vrata A klase (nezapaljivi materijali) unutar prolaza za bijeg i spašavanje opremljena su nadzemnim zatvaračima vrata:

 • TS 4000 i TS 5000 za širine vrata do 140 cm
 • TS 4000 u tandem dizajnu za vrlo teška i velika krila vrata

U slučaju opasnosti, nadzemni zatvarači vrata sigurno se zatvaraju, čak i ako je brod ekstremno nagnut, te stoga udovoljavaju smjernicama SOLAS-a, međunarodne konvencije za sigurnost života na moru. Potpuno planiranje i primjena tehnologije vrata GEZE provedena je u uskoj suradnji s brodogradilištem Meyer, brodskom linijom AIDA krstarenja i nadležnim klasifikacijskim udruženjem, kako bi se zajamčila maksimalna sigurnost i funkcionalnost.

Sustavu manualnih kliznih zidova - fleksibilno korištenje prostora

U opremanju AIDAluna, GEZE je dokazao svoju stručnost, ne samo kao potpuni dobavljač tehnologije vrata: GEZE sustavi staklenih kliznih zidova ugrađeni su u bazenu na palubi 11, primjerice. Prilagođeni sustav manualnog kliznog zida bez korozije (MSW) napravljen od 20 staklenih elemenata raspoređenih u krug okružuje DJ stol i štiti svu elektroniku zabave i pozornice. DJ stol stoga se može potpuno zatvoriti manualno ili otvoriti koliko god je potrebno bez velikog napora, ovisno o vrsti događaja.

Pouzdani partneri: GEZE i AIDA krstarenja

Već više od deset godina GEZE dokazuje svoju stručnost na području tehnologije pomorskog prometa u brodogradilištu Meyer. GEZE je za sva krstarenja u floti AIDA isporučio prilagođena vrata i sigurnosna rješenja. Nakon AIDAlune i njezinih ranijih sestrinskih brodova AIDAdiva i AIDAbella, GEZE je također opremio AIDAblu, koji je službeno imenovan u Hamburgu 9. veljače 2010., najsuvremenijom tehnologijom vrata i sigurnosti.

GEZE proizvodi na AIDAluna

 • Automatska polukružna klizna vrata
 • Automatska teleskopska vrata
 • GEZE TS 2000 zatvarač vrata
 • TS 4000 i TS 5000 za širine vrata do 140 cm
 • TS 4000 u tandem dizajnu za vrlo teška i velika krila vrata
 • Sustavi ručne klizne pregrade (MSW)