Studije slučaja

Mnoštvo funkcija i luksuzni dizajn

The Schloss Elmau Retreat – Luxury Suites & Spa poznat je ne samo po svojoj povijesnoj atmosferi. Samit G7, koji je 2015. održan u hotelu Superior s pet zvjezdica u Krünu, Garmisch-Partenkirchen, također je pridonio međunarodnoj reputaciji potpuno obnovljenog dvorca. GEZE je izvrsno opremio utočište s vrhunskim sustavima vrata koji udovoljavaju najvišim zahtjevima za funkcionalnošću, dizajnom i udobnošću.

Schloss Elmau Retreat proširuje povijesni Schloss Elmau

Nakon što je 2005. požar uništio veliki dio na popisu Schloss Elmau, vlasnik dvorca Dietmar Müller-Elmau odlučio je obnoviti svoj dvorski hotel s nekoliko luksuznih dodataka. Kako bi se gostima ponudio dovoljan smještaj unatoč novim značajkama kao što je koncertna dvorana, planiran je daljnji hotel u većem dijelu, paralelno s obnovom dvorca.

Schloss Elmau Retreat, sa svojih 47 apartmana, sada je dio glavnog dvorca i sam po sebi svijet. Dizajn minhenskih arhitekata Hilmer & Sattler predstavlja luksuz kao najprofinjeniju jednostavnost. Velika, moderna, art deco arhitektura stvorena je sa suptilnim utjecajima iz Azije i Toskane, koristeći odabrane materijale iz cijelog svijeta.

Hotel kao umjetničko djelo - prvoklasni sustavi vrata

Dvokrilna ostakljena polukružna klizna vrata stilski su integrirana u prestižni ulaz u luksuzni hotel. GEZE Slimdrive SCR pogoni pomiču vrata gotovo tiho, pozdravljajući goste hotela udobno i vrlo učinkovito.

Sustav vrata koji je elegantno integriran u fasadu.

Christoph Sattler, arhitekt, Hilmer & Sattler und Albrecht, Minhen

„Odlučili smo se za veliki GEZE sustav polukružnih kliznih vrata izgrađen prema van kao spoj između sofisticirane fasadne arhitekture i atmosfere ulaza Schloss Elmau Retreat. Sustav vrata s četiri zaobljena staklena krila, fino uokvirenim aluminijskim profilima i stropnom ružom u svilenoj matici, diskretna siva boja naglašava eleganciju fasade.“ Christoph Sattler, arhitekt, Hilmer & Sattler und Albrecht, Minhen

Prostrani prolazi s optimalnom upotrebom dnevnog svjetla

Claudia Dressel, arhitektica, DBLB Architekten + Ingenieure, Minhen

„Ova konstrukcija izrađena po mjeri s tehnologijom pogona od 360 stupnjeva, serije Slimdrive SCR integriranom u stropnu ružu kombinira estetiku stakla sa svim zahtjevima za suvremena automatska vrata. Unatoč ograničenom pročelju fasade stvoren je pristupačan prolaz širine 2,3 m. Visina prolaza od 2,65 m i šest zaobljenih staklenih elemenata sa strane omogućuju optimalno korištenje raspoložive dnevne svjetlosti, dodajući svijetloj i privlačnoj atmosferi, „Claudia Dressel, arhitektica, DBLB Architekten + Ingenieure, Mihnen

Staklena klizna vrata: Savršen sklad s hotelskom arhitekturom

Još jedan automatski sustav vrata tvrtke GEZE naglašava elegantan vestibule dizajn u hotelskom predvorju; dvoje fino uokvirenih linearnih staklenih kliznih vrata Slimdrive SL NT pružaju izlaz na terasu s pogledom na veličanstvene planine Wetterstein.

Kao što pokazuje ugradnja pogona, visine samo 70 mm, na fiksirane ostakljene drvene elemente, klasični dizajni tvrtke GEZE mogu se integrirati u bilo koju arhitekturu i svako okruženje. Kao i u svim dijelovima hotela, svjesno su kombinirani različiti materijali i boje: brončani aluminijski profili u boji prašine i pogonska kućišta za automatska vrata savršeno su u skladu s drvenim elementima.

Praktičnost i sigurnost - zahvaljujući inovativnim automatskim vratima

Automatski sustav vrata s tehnologijom Slimdrive pogona ispunjava sve zahtjeve zahtjevnog rada hotela:

  • Otvaranje i zatvaranje uz elegantnu preciznost
  • Automatsko podešavanje vremena otvaranja kako bi se uklopilo u frekvenciju pokreta
  • Individualne postavke za sve parametre pokreta za oba krila na vratima
  • Odobreno i certificirano u skladu sa DIN 18650 i EN 16005
  • Najsuvremenija tehnologija upravljanja

rute za bijeg i spašavanje sa sustavima GEZE vrata

Staklena klizna vrata pružaju optimalnu lakoću tokom svakodnevnih hotelskih operacija zahvaljujući pogonu Slimdrive. U slučaju opasnosti, djeluju kao vrata za bijeg i spašavanje, kao i otvori za dovod zraka u slučaju požara. Zahvaljujući posebnoj raznolikosti pogona FR, tipka za otvaranje u nuždi osigurava njihovo sigurno otvaranje čak i u slučaju nestanka struje. Zakrivljeni sustav kliznih vrata ulaza u hotel opremljen je i bravom za izlaz u nuždi koja omogućava zatvaranje izvana prema unutra.

GEZE proizvodi u hotelu Schloss Elmau Retreat

  • GEZE Slimdrive SCR pogon
  • Linearna staklena klizna vrata iz serije Slimdrive SL NT