Teme

Inteligentno pregrađivanje prostorija sa stilom

Novi ili različiti dizajni stambenih prostora, učinkovitija uporaba uredskog prostora ili fleksibilna uporaba staklenih fronta? Nije problem zahvaljujući modernim sustavima za pregrađivanje prostorija. Prostorije se mogu individualno pregraditi i ponovno povezati uporabom sustava nepomičnih ili kliznih pregrada i drvenih, plastičnih, metalnih i staklenih kliznih vrata. GEZE ima dizajnerska rješenja okova za vrata za sve te elemente funkcionalne arhitekture.

Vizualno povećanje prostorija – staklenim kliznim vratima

Klizna vrata od stakla omogućuju prirodno svjetlo u prostorijama.

Klizna vrata od stakla omogućuju prirodno svjetlo u prostorijama.

Dobar pokušaj koji je često nepraktičan: prilagođavanje prostorija različitim namjenama s pomoću polica, paravana ili sklopivih pregrada ili postizanje privatnosti ili zaštite od buke pregradnim zavjesama ili zidovima. Tako se obično dobiva dojam suženog i mračnog prostora. Omiljeno rješenje za dizajnere interijera i arhitekte: brzo povezivanje ili odvajanje prostorija udobnim kliznim vratima ili kliznim pregradama. Pritom uporaba stakla omogućuje neometan pogled i transparentnost.

Svjetlošću se ne postiže samo da prostorija izgleda šire i veće, već dnevno svjetlo uvelike doprinosi i fizičkom i psihičkom zdravlju korisnika i stanara. Moderna tehnika stakla omogućuje i da se cijele zidne površine zamijene staklom. Rezultat su elegantni novi uredi, sobe za sastanke, čekaonice ili stambeni prostori - bez skupih građevinskih zahvata. Funkcionalni okovi za vrata omogućuju pokretljivost i fleksibilnost tako što se individualni elementi kreću u profilima ili vodilicama.

GEZE pregrađivanje prostorija: odvajanje i povezivanje s dizajnom

Ručne klizne pregrade (MSW) otvaraju, dijele i odvajaju prostorije i fleksibilno se prilagođavaju određenoj uporabi. Modularna struktura ručnog kliznog zidnog sustava omogućuje uporabu različitih elemenata sustava s raznim funkcionalnostima. Elementi fiksnog krila mogu se upotrebljavati kao dvokrilna, zaokretna i jednokrilna vrata ili kao fiksna polja. S druge strane, vodoravno pomični elementi krila upotrebljavaju se kao klizna vrata.

To znači da se zatvorena klizna vrata mogu brzo pretvoriti u potpuno funkcionalna zaokretna vrata s pomoću mehanizma zaključavanja kojim se jednostavno rukuje. To je savršeno rješenje ako se staklena fronta sustava MSW, npr. u trgovinama ili kafićima, ne treba potpuno otvoriti pri hladnim vremenskim uvjetima. GEZE nudi atraktivne mogućnosti dizajna s različitim pokrivnim profilima koji se kreću pod kutom prema staklu ili imaju moderan ukošeni dizajn.

Idite na brošuru o proizvodu GEZE ručni klizni zidni sustav (MSW) (PDF | 3.27 MB)

Idite na portal za klijente – alat za konfiguraciju MSW-a

GEZE ručni klizni zidni sustavi u zgradi organizacije Ronald McDonald House

Ručni klizni zidni sustav tvrtke GEZE (fotografija: Lothar Wels za tvrtku GEZE GmbH)

Ručni klizni zidni sustav tvrtke GEZE (fotografija: Lothar Wels za tvrtku GEZE GmbH) © Lothar Wels / GEZE GmbH

Zahvaljujući najnovijoj zgradi Ronald McDonald House u Tübingenu, obitelji malih pacijenata mogu ostati s njima prije i nakon tretmana u sveučilišnoj bolnici. Otvorena arhitektura zgrade ne stvara samo ugodnu i svijetlu atmosferu. Prohodnost u prostoru na prizemlju omogućuje i fleksibilnu uporabu, npr. za razne događaje.

Prostor je otvoren, pregrađen i odvojen ručnim kliznim zidnim sustavima (MSW) tvrtke GEZE. Njegova modularna struktura omogućuje uporabu elemenata sustava s različitim funkcijama. Stoga je MSW idealno rješenje za transparentno pregrađivanje katova.

GEZE sustav Pendulo obuhvaća različita jednokrilna i dvokrilna njihajuća vrata s nadsvjetlom i elementima fiksnog polja ili bez njih, koja se mogu međusobno kombinirati u skladu s individualnim potrebama.

GEZE sustav Pendulo

Potpuno stakleni sustav GEZE Pendulo

Za transparentno pregrađivanje u uredima, pri uređivanju trgovina ili kod kuće: sustav Pendulo omogućuje da mnoga različita elegantna rješenja postanu stvarnost. Posebnost sustava: GEZE sustav skriva inteligentnu tehniku – ugrađeni zatvarač vrata – u donjem dizajnerskom profilu. To znači da se vrata mogu otvarati u oba smjera, pruža ujednačen pokret zatvaranja i nježno zakreće vrata u položaj mirovanja. Projektiranje GEZE potpuno staklenog sustava isto je jednostavno: s pomoću mrežnog alata za konfiguraciju Pendulo potpuna rješenja s jednog mjesta mogu se dizajnirati brzo i jednostavno – u skladu s individualnim željama.

Idite na portal za klijente - alat za konfiguraciju Pendulo

Područja primjene sustava GEZE Pendulo

  • Pregrade između ureda i hodnika
  • Sobe za sastanke za različite uporabe
  • Čekaonice u ordinacijama
  • Izlozi trgovina u trgovačkim centrima
  • Rješenja za predvorja u područjima privatne i komercijalne namjene

Tehnika kliznih vrata tvrtke GEZE: elegantna tehnika – izrazito izdržljiva

GEZE nudi različita rješenja okova za vrata za funkcionalne i vizualno privlačne sustave kliznih vrata, pregradne stijene ili druge pomične elemente. Sastoje se od klizne vodilice i kolica s kotačićima koja se kreću u njoj i pomiču staklena, drvena ili metalna krila kliznih vrata. Posebne su prednosti nesmetano pokretanje i elegantan dizajn. Širok asortiman pričvrsnog materijala nudi različita rješenja.

GEZE klizni i dizajnerski okovi za ručna klizna vrata

  Klizna vrata Klizne rolete
  Rollan
40 NT
Rollan
80 NT
Levolan
60
Levolan
120
Perlan
140
Perlan
AUT-NT
Perlan
140 KS
Perlan
AUT 2
Težina krila
(maks.)
40 kg. 80 kg 60 kg 120 kg 140 kg 80 kg 140 kg 120 kg
Udobnost kretanja ** **** ****** ****** ***** ****** ***** ******
Materijal krila  
Drvo

Plastika

Metal

Staklo - -

Zaštita od korozije

Razred 1

Razred 1 Razred 3 Razred 3 Razred 2 - Razred 4 -

● = posebno prikladno za
○ = prikladno i za
- = ne

Rollan i Perlan valjkasto-klizni okovi dizajnirani su prvenstveno za unutarnja vrata, a Perlan je prikladan i kao rješenje za uporabu na otvorenom.

Velika sloboda dizajniranja pri planiranju

GEZE nudi širok raspon rješenja za funkcionalno, izdržljivo i estetsko pregrađivanje prostorija s pomoću kliznih vrata, sustava kliznih pregrada i zidnih sustava od punog stakla koji pružaju veliku slobodu dizajniranja pri planiranju.

Projektanti mogu konfigurirati ručni klizni zidni sustav (MSW) i potpuno stakleni sustav Pendulo i Levolan 60/120 putem interneta koristeći se alatima za konfiguraciju.

GEZE nudi i obuku o sustavima u obliku webinara u podružnicama tvrtke GEZE ili na klijentovoj lokaciji. Klijent dobiva potpunu tehničku dokumentaciju projekta za svaki pripremljeni prijedlog. Projektanti na upit mogu dobiti i posebna rješenja.

Brza i jednostavna ugradnja

GEZE rješenja imaju i puno prednosti za obrađivače: kod ručnog kliznog zidnog sustava i sustava Pendulo nije potrebno obrađivati staklo kod vodilica vrata i profila za fiksno polje. Oba sustava mogu se brzo i jednostavno ugraditi na gradilištu.

Kod ručnog kliznog zidnog sustava kutnik za VSG staklo omogućuje uporabu spojenog sigurnosnog stakla bez dodatne obrade profila ili stakla.

Brza i jednostavna ugradnja s prednje strane i s pomoću samo jednog alata za montažu zahvaljujući montažnom sustavu Levolan Smart fix.

Praktično rukovanje ručnim kliznim zidnim sustavima

Izvrsne karakteristike pokretljivosti i rukovanje s malo buke zahvaljujući tehnici vodilica zahtijeva samo malo snage za ručno pomicanje staklenih elemenata. Potpuno otvaranje, npr. izloga trgovina s pomoću kolica s kotačićima SmartGuide ručnog kliznog zidnog sustava, čini sustav iznimno fleksibilnim.

Sustav kliznih okova Perlan posebno je čvrst, osobito u visokofrekventnim stambenim i uredskim područjima:

  • trajno neometano kretanje zahvaljujući dvama unutarnjim preciznim kugličnim ležajevima na svakim kolicima s kotačićima, dizajnu kliznog profila i velikim vodećim kotačićima
  • zaštita od korozije u lagano vlažnim interijerima i stoga dugotrajnost zahvaljujući unutarnjim zabrtvljenim kugličnim ležajevima. Anodizirana klizna vodilica od lakog metala smanjuje trošenje i ujedno jamči veću zaštitu od korozije.
  • Nježno uvlačenje u krajnji položaj zahvaljujući prigušniku GEZE Perlan 140 SoftStop štiti vrata i okove za vrata te povećava životni vijek.