Studije slučaja

GEZE sustavi vrata podržavaju inovativni koncept klinike u Ethianum-u

Ethianum Heidelberg kombinira prevenciju, plastičnu kirurgiju i medicinska istraživanja na interdisciplinarnom pristupu. Svojim vrhunskim sustavima vrata GEZE je pomogao u pružanju najvišeg standarda funkcionalnosti, pristupačnosti, preventivne zaštite od požara i dizajna u klinici za.

Ulazna vrata i izlazi za nuždu u jednom: GEZE

Ethianum ulazni prostor: Linearna klizna vrata na ruti bijega i spašavanja s GEZE Slimdrive SL NT

Inovativni sustavi vrata tvrtke GEZE u Heidelberg Ethianum-u

Prepoznatljiva nova zgrada klinike otvorena je 2010. godine nakon gotovo tri godine gradnje. Ima 27 bolesničkih spavaćih soba i apartmana. Središte otvorenog kružnog predvorja stvara prozirno predvorje u kojem dominiraju automatska linearna klizna vrata s finim okvirom izrađena od termo izolacijskog stakla.

Snažni sustav pogona dizajna Slimdrive, visok samo 7 cm, pomiče velika staklena krila lagano i diskretno, čak i uz velik protok prometa. Zahvaljujući posebnoj izvedbi FR pogona serije Slimdrive SL NT, koja se sigurno otvara čak i u slučaju nestanka struje, sustavi vrata djeluju također kao i vrata na ruti za bijeg i spašavanje u slučaju opasnosti, a također pomažu u kontroliranom odvodu dima i topline.

Pristupačna korisnička pogodnost s zatvaračima vrata GEZE Boxer

Vrata spavaćih soba pacijenata opremljena su integriranim zatvaračima za vrata iz serije GEZE Boxer na krilima vrata, koji su u potpunosti integrirani u krilo vrata. Elegantni zatvarači slobodnih zaokretnih vrata, koji su vidljivi samo kad su vrata otvorena, omogućavaju zatvaranje vrata nježno i sigurno. Njihova vrhunska funkcionalnost i diskretan dizajn usko se uklapaju u ekskluzivni ugođaj Ethianum-a i nude optimalnu korisničku pogodnost za pacijente i osoblje.

GEZE Boxer EFS varijanta spojena je na sustav kontrole pristupa na ulaznim vratima u području Preventivne medicine. Otvaranje vrata jednom protiv sile opruge aktivira funkciju „slobodnog zaokretanja“ sustava vrata, omogućujući pristupačno kretanje bez otpora tijekom otvaranja ili zatvaranja. U slučaju požara, vrata se samostalno zatvaraju kao vrata protupožarnog dijela.

Sigurnost i funkcionalnost kada je to potrebno

Ulaz u ambulantnu kirurgiju: Automatska dvokrilna staklena zaokretna vrata u dizajnu zaštite od požara i dima

Ulaz u ambulantnu kirurgiju

Pogodnost i pristupačnost od osobite su važnosti prilikom transporta kreveta na područje dispanzerske kirurgije. Sustavi dvokrilnih staklenih zaokretnih vrata u dizajnu zaštite od požara i dima, sa TSA pogonima zakretnih vrata, automatski se otvaraju preko detektora pokreta kada im se pristupi. U vremenski kritičnim situacijama to znači da su vrata već otvorena prije nego što osoblje dođe do njih.

Sustav vrata može se aktivirati i zglobnim prekidačem kao alternativa detektoru pokreta. Individualno vrijeme otvaranja ili vrijeme dužeg otvaranja može se postaviti za oba krila vrata. Integrirani senzori osiguravaju da vrata ostanu otvorena ako se u okretnom području nalazi netko. Integrirana kontrola sekvencijalnog zatvaranja serije TSA protupožarne sigurnosti osigurava da se oba krila vrata ponovo zatvore bez greške – na primjer, nakon što ljudi koji bježe prođu kroz njih – kako bi vrata još jednom mogla ispuniti svoju funkciju vatrogasnih vrata.

Sustavi višenamjenskih vrata s kontrolom pristupa

Mnoga područja klinike imaju naizgled kontradiktorne zahtjeve: vrata moraju pružiti prikladan pristup bez zapreke osoblju, pacijentima i posjetiteljima, ali u slučaju opasnosti mogu djelovati i kao sigurna izlazna vrata i/ili protupožarna vrata. Kontrole pristupa također su potrebne kako bi sustavi vrata u određenim područjima klinike omogućili pristup samo ovlaštenim osobama. Tvrtka GEZE odgovorila je na ovaj izazov kombiniranim rješenjem koje se sastoji od sustava s kliznim vratima Slimdrive EMD-F, središnje jedinice za upravljanje u nuždi i multidisciplinarnog mrežnog sustava za kontrolu pristupa.

Fleksibilna jednostavnost pristupa na ulazu u podzemno parkiralište

Vanjska vrata koja povezuju podzemno parkiralište s klinikom su elegantna automatska zaokretna vrata sa Slimdrive EMD-F pogonom u „70 mm izgledu“, koja omogućuje manualno otvaranje uz minimalni napor zahvaljujući servo funkciji. Po potrebi vrata se automatski otvaraju i putem detektora pokreta ili pritiskom na tipku. Vrata funkcioniraju kao vrata za slučaj nužde sa podzemnog parkirališta klinike, zahvaljujući integriranom GEZE SecuLogic sustavu kontrole izlaza u slučaju nužde s inteligentnom upravljačkom jedinicom vrata TZ 320. Čak i kad su zaključana, sustav vrata svima otvara put spašavanja putem gumba za nuždu, istovremeno aktivirajući alarm.

Mrežni sustav za kontrolu pristupa osigurava slobodu ruta za spašavanje i spašavanje

Vanjska vrata podzemnog parkirališta postaju „sistemska vrata“ u ovom praktičnom „trosmjernom rješenju“ tvrtke GEZE povezivanjem umreženog sustava za kontrolu pristupa. U slučaju opasnosti, nadzirani sustavi vrata unutar izlaza za nuždu mogu se privremeno kontrolirati putem jedinice za kontrolu pristupa parkiralištu. Jednom kada se odobri dozvola preko kontrolne jedinice pristupa, ovlaštene osobe sa ID karticom mogu privremeno proći kroz promatrana područja klinike do sigurnog područja.

Paketi izrađeni po mjeri za složene potrebe

„Pacijenti trebaju mir i komfor. Učinkoviti procesi i vrhunska funkcionalnost prioritet su za kliničko osoblje i operatora klinike. Upravljanje objektima zahtijeva posebno pouzdane sustave. Naši složeni zahtjevi uključuju sigurnosne aspekte i usklađenost sa standardima i smjernicama“, kaže Ralf Brenneisen, voditelj odjela za upravljanje objektima u Ethianum-u. „Dobro je znati da imamo podršku tvrtke GEZE kao profesionalnog partnera za usluge prilagođene potrebama, i sada i u budućnosti“, kaže Ralf Brenneisen.

GEZE nas je savjetovao kao stručnjake tijekom svih faza planiranja i projektiranja zgrade Ethianum i pronašli smo savršeno rješenje proizvoda za svaku situaciju - ne samo u pogledu funkcije, već i estetike.

Ralf Brenneisen, voditelj odjela za upravljanje objektima u Ethianum-u

Savršeno umrežavanje - inteligentno upravljane kontrolom pristupa

I kliničko osoblje i pacijenti koriste osobni prolaz u Ethianumu koji im omogućuje individualni pristup i prava korisnika te bilježe sve osobne podatke. Usmjerenost na učinkovitost ogleda se i u fleksibilnom sustavu kontrole pristupa tvrtke GEZE. Internetske jedinice za kontrolu pristupa GCMU 524 mogu se kombinirati u jedno sistemsko rješenje s gotovo 100 čitatelja. Novi ili prethodno ne-mrežni klinički sustavi vrata mogu se bez problema povezati s mrežnim sustavom kontrole pristupa u bilo koje vrijeme.

GEZE proizvodi u Ethianum-u

  • FR verzije pogona iz serije SL NT
  • Integrirani zatvarače vrata iz serije GEZE Boxer
  • GEZE Boxer EFS vrste
  • Slimdrive EMD-F sustav pogona zaokretnih vrata
  • GEZE SecuLogic kontrolni sustav za izlazak u slučaju nužde
  • TZ 320 kontrolna jedinica vrata
  • GCMU 524 mrežna jedinica za kontrolu pristupa