Nema više lupanja vratima: tihi zatvarači vrata u hotelu Marriott u Amsterdamu

U izvrsnom hotelu kao što je hotel Marriott u Amsterdamu udobnost gostiju na prvom je mjestu. Iz tog razloga hotel s pet zvjezdica odlučio se za zatvarač vrata TS 5000 SoftClose tvrtke GEZE, tako da je glasno lupanje vratima prošlost.

Pet zvjezdica za udobnost: amsterdamski hotel Marriott

Centralni položaj: amsterdamski hotel Marriott.

Pogled izvana na amsterdamski hotel Marriott © GEZE GmbH

U srcu Amsterdama, na rubu parka Vondelpark i nadomak trga Leidseplein nalazi se amsterdamski hotel Marriott. Luksuzni hotel na 11 katova ima ukupno oko 400 soba koje su pune gotovo cijele godine.

Hotelski hodnik u amsterdamskom hotelu Marriott.

Glasno lupanje sobnim vratima problem je u mnogim hotelima.

Problem: lupanje vratima hotelske sobe

Unatoč bontonu koji vrijedi u gotovo svim hotelima da gosti budu što tiši između 22 i 8 ujutro, uvijek se čula buka od lupanja sobnim vratima. Za međunarodno poznati amsterdamski hotel Marriott to je bio poznat, ali neprihvatljiv problem.

Problem je riješen: sobna vrata s tihim zatvaranjem

Nakon opsežnih testova i nekoliko probnih ugradnji raznih zatvarača vrata, amsterdamski hotel Marriott odlučio se za TS 5000 SoftClose tvrtke GEZE.

„Kvaliteta boravka naših gostiju naš je glavni prioritet. Bilo da gosti napuštaju svoje sobe rano ujutro ili se vraćaju iz grada kasno navečer ili noću, neugodnosti uzrokovane bukom iz hodnika i lupanjem vratima želimo svesti na minimum”, kaže Richard Geukens, glavni inženjer amsterdamskog hotela Marriott.

Hotelska soba s otvorenim vratima.

Za neometanu udobnost: tiho zatvaranje sobnih vrata. © GEZE GmbH

„Nakon testiranja raznih zatvarača vrata odlučili smo se za TS 5000 SoftClose tvrtke GEZE. Posebno nas se dojmila činjenica da zatvarači vrata rade vrlo pouzdano čak i u teškim uvjetima. Na primjer, kada naši gosti ostave prozore u svojim sobama u nagibnom položaju. Zatvarači osiguravaju da se sobna vrata uvijek kontrolirano zatvaraju, bez snažnog lupanja. Na taj način smanjujemo zagađenje bukom i svim gostima možemo jamčiti boravak najvišeg standarda.”

Tiho zatvaranje vrata – čak i na vjetru i propuhu

Na primjeru otvorenog prozora Geukens pokazuje najvažniju prednost zatvarača TS 5000 SoftClose: naime, prednosti ovog zatvarača dolaze do izražaja u prostorijama s promjenjivim uvjetima tlaka, npr. vjetrom, usisom ili propuhom. Zahvaljujući mehanizmu SoftClose vrata se zatvaraju odozdo kao i svaki drugi zatvarač, ali se taj proces na kraju kontrolirano usporava, tako da se vrata zatvaraju tiho i ne zalupe. Istodobno otvarač vrata održava dovoljnu brzinu i graničnik kako bi se sigurno zatvorila. To povećava udobnost i sigurnost.

U pogledu sigurnosti: TS 5000 SoftClose osigurava i da su protupožarna i protudimna zaštitna vrata sigurno zatvorena u skladu s propisima o zaštiti od požara – čak i za vrata osigurana s autorizacijom pristupa.

Fleksibilan i jednostavan za korištenje: zatvarač vrata TS 5000 SoftClose

  • TS 5000 prikladan je za vrata širine do 1400 mm i ima kontinuiranu namjestivu silu zatvaranja bez prijelaza EN 2-6.
  • Kod zatvarača vrata TS 5000 SoftClose mogu se individualno namjestiti i brzina zatvaranja vrata i graničnik, tj. brzina kojom se zatvaraju vrata.
  • Integrirani prigušivač otvaranja osigurava da se uspore vrata koja se otvaraju previše naglo.
Zatvarač vrata TS 5000 SoftClose na sobnim vratima

Diskretan dizajn – visoka funkcionalnost: TS 5000 SoftClose. © GEZE GmbH

Dobro je znati: Zatvarač vrata TS 5000 SoftClose lako se prilagođava svakom okruženju.

Ovisno o uvjetima okoline, sve funkcije mogu se jednostavno i brzo namjestiti putem prednje strane zatvarača. „To je nevjerojatno praktično”, potvrđuje Geukens. „Budući da su uvjeti različiti na svakom katu, pa čak i u svakoj prostoriji, možemo lako napraviti male nijanse u postavkama tako da se svaka vrata zatvaraju točno onako kako mi želimo.”

Zatvarač vrata fleksibilan je i u pogledu dizajna: TS 5000 SoftClose dostupan je u srebrnoj i bijeloj boji (RAL 9016) kao standard, ali se na zahtjev može proizvesti u bilo kojoj RAL boji, tako da se zatvarač neprimjetno uklapa u svaki interijer.

TS 5000 SoftClose već je dobio nekoliko nagrada, uključujući njemačku nagradu za inovacije German Innovation Award i nagradu Iconic. Osim toga, institut Bauen und Umwelt e.V. IBU certificirao je zatvarač vrata prema normi ISO 14025 i EN 15804.