Studije slučaja

GEZE pruža sigurnost zgrade u Grand MOMA Beijing

Grand MOMA u Pekingu je jedna od deset najvažnijih struktura Kine. GEZE je doprinio sigurnosti i udobnosti kompleksa s inovativnim tehnologijama vrata i sigurnosnih vrata – instalirajući ukupno 1.600 zaokretnih vrata po prilagođenom dizajnu.

Grand MOMA: Činjenice i brojke

  • Dizajn i planiranje: Steve Holl (SAD)
  • Osam nebodera povezanih zupčastim servisnim mostovima na 20. katu
  • 220.000 m² ukupne površine
  • 135.000 m² stambene površine, 85.000 m² uredskog prostora
  • Smještajni/radni prostor za 2.500 ljudi
  • Troškovi izgradnje 150 milijuna eura
  • 1.600 TS 5000 serije zaokretnih vrata sa nadzemnim zatvaračima vrata
  • 44 prozora sa GEZE E 250 RWA pogonom električnog vretena

Protupožarna samo-zatvarajuća vrata

GEZE TS 5000 jedan je od najpoznatijih zatvarača vrata na međunarodnom tržištu. Nadzemni zatvarači vrata impresioniraju ne samo što pažljivo zatvaraju zaokretna vrata, već i jasnim i modernim dizajnom koji se savršeno integrira u estetiku Grand MOMA. Osim toga, TS 5000 dopušten je za uporabu na vratima za kontrolu vatre i dima, što ključno doprinosi sigurnosti zgrade.

Pogon prozora za odvod dima i topline: Sigurnost zgrade i ventilacija

Vanjski pogled Grand MOMA u Beijing-u.

Najveći zahtjevi za funkcionalnošću i sigurnošću zgrade: Grand MOMA u Pekingu.

Neki prozori na Grand MOMA opremljeni su električnim vretenastim pogonom GEZE E 250 RWA i mogu se otvoriti ili zatvoriti pomoću središnje upravljačke jedinice.

Pogon električnih vretena otvara i zatvara krila s donje strane, odozdo i bočno, krovne prozore i krovne prozore električno, sa individualno podesivim širinama otvora. E 250 RWA osigurava svakodnevnu prirodnu ventilaciju zgrade u Grand MOMA. U slučaju požara, električni se prozori automatski otvaraju kako bi pouzdano izvlačili dim i toplinu.

Energetski učinkovita rješenja za „grad unutar grada“

Model Grand MOMA s vanjskim objektima.

U fokusu: prilagođena rješenja za tehnologiju vrata i sigurnost zgrade.

Grand MOMA je zamišljen kao „grad u gradu“, koji sadrži smještaj i urede, kao i kazalište, vladine urede i vrtić zajedno s nekoliko restorana i supermarketa. Jedna od mnogih jedinstvenih karakteristika kompleksa je ta da je planiran na ekološkim principima. Veliki rezervoari duboki stotine metara hlade i zagrijavaju visoke kule kao odgovor na vremenske uvjete.

Općenito, Grand MOMA proizvodi tri do četiri puta više energije od tradicionalnih klimatizacijskih sustava po energetskoj jedinici. Projekt je u Kini jedinstven po svom konceptu „zelene arhitekture“.

Solarno zasjenjenje u skladu sa zaštitom zgrade

VBH solarne sjene uklopljene su s vanjske strane fasade visokog uspona.

Siguran i učinkovit: Solarno zasjenjenje na fasadi regulira unutarnju temperaturu.

VBH sustavi zasjenjenja montirani s vanjske strane građevinskog kompleksa također poboljšavaju energetsku učinkovitost: Vanjsko zasjenjenje sprječava da se unutrašnjost zgrade prebrzo zagrijava, tako da zahtijeva manje klimatizacije. Budući da su fasade visokih zgrada obično izložene jakom vjetru, klijenta je posebno zanimalo projektiranje stabilnog i robusnog rješenja za zasjenjenje sunca.

GEZE proizvodi u Grand MOMA, Beijing

  • 1.600 TS 5000 serije zaokretnih vrata sa nadzemnim zatvaračima vrata
  • 44 prozora sa GEZE E 250 RWA pogonom električnog vretena