Studije slučaja

Minimalistička elegancija: Automatska klizna vrata u DC toranj 1

DC toranj 1 najviša je građevina u Austriji, a sada je znamenitost gradske četvrti Donau. Sustavi automatskih kliznih vrata Slimdrive tvrtke GEZE odabrani su za tehnologiju vrata. Njihov suzdržan dizajn i male pogonske visine u potpunom su skladu s arhitekturom zgrade.

Sustavi vrata u savršenom skladu s arhitekturom

Nova znamenitost grada Donau, Beč: DC toranj 1. Fotografija: Michael Nagl za GEZE GmbH

DC toranj 1 u Beču © Michael Nagl / GEZE GmbH

Elegantna, samotna zgrada s pjenušavom crnom fasadom i valovitom površinom uzdiže se 150 m iznad bečke linije horizonta; DC toranj 1, koji je dizajnirao francuski arhitekt Dominique Perrault, zadivljuje svojim elegantnim izgledom, pronicljivim dizajnom i vrhunskom kvalitetom izrade.

Estetski standard izražen je i izborom sustava vrata: u skladu sa svojim originalnim dizajnom Dominique Perrault, njegov dizajnerski partner Gaëlle Lauriot-Prévost i bečka partnerska tvrtka Hoffmann-Janz Architekten odlučili su se za automatske sustave kliznih vrata iz serije GEZE Slimdrive.

Slimdrive klizna vrata: Estetska funkcionalnost

Spušteno stubište na tri kata, s površinom koja podsjeća na valove u vodi, povezuje prijamno područje dizajnerskog hotela s 5 zvjezdica Meliá Beč u suterenu hotela Flow and Ra’mien nalaze se restorani u prizemlju te dvorane za događanja i konferencije na prvom katu. Fino uokvirena automatska klizna vrata s diskretnim Slimdrive SL NT pogonima vrata naglašavaju izvrsnu atmosferu.

Preko 30 automatskih kliznih vrata s pogonskim jedinicama Slimdrive SL NT koristi se u raznim područjima DC tornja 1 i doprinosi cjelokupnom izgledu.

Hoffmann-Janz Architekten, partneri planiranja za DC toranj 1

Dosljedan dizajn vrata za automatska klizna vrata

Kontinuitet dizajna vrata također možete pronaći i u ulaznom prostoru Fitness kluba John Harris, u ekskluzivnom ugostiteljskom prostoru na vrhu kule s restoranom i salonom 57, te na krovnoj terasi; Slimdrive SL NT pogoni staklena vrata pomiču precizno i elegantno. Snažni i tihi, savršeni su za područja koja se jako koriste i nude fleksibilan jednostavni pristup podešavanjem vremena otvaranja tako da odgovara učestalosti ljudima koji prolaze. Parametri kretanja krila vrata se mogu individualno prilagoditi.

Povećana sigurnost zgrade zahvaljujući tehnologiji umreženih vrata

Vrhunska tehnologija upravljanja osigurava da su Slimdrive SL NT sustavi pogona dokaz budućnosti.; Tehnologija olakšava vezu sa sustavom zgrada tako da se funkcije vrata mogu nadzirati ili mijenjati, čak i na daljinu. Automatska klizna vrata u donjim katovima opremljena su posebnim izvedbama pogona Slimdrive FR kao vrata za bijeg i spašavanje, kao i otvorima za dovod zraka u slučaju požara.


Rute za bijeg i spašavanje – sigurnost s dizajnom

Arhitekture su se također oslanjale na tehnologiju vrata od strane tvrtke GEZE u preventivnoj zaštiti od požara i u zaštiti ruta za spašavanje. 50 elegantnih kontrolnih jedinica vrata iz serije TZ 300 koriste se za osiguranje vrata za izlaz i spašavanje na cijelom stubištu. Prilagođena ventilacijska tehnologija osigurava pouzdano odvod dima i topline (RWA) u slučaju požara. Vrata stubišta opremljena su K 600 uvlačivim ručnim pogonima. U slučaju požara vrata se uguravaju i širom se otvaraju kako bi dim i toplina mogli brzo i učinkovito izići.

GEZE proizvodi u DC Tower 1

  • Slimdrive SL NT pogoni
  • Slimdrive FR pogoni
  • TZ 300 kontrolna jedinica vrata
  • K 600 pogon ručnog uvlačenja