Pametna automatizacija zgrada u sjedištu GAG-a u Kelnu s GEZE Cockpit-om i BACnet-om

Poput GEZE-a, GAG Immobilien AG – najveći posjednik u Kelnu – vjeruje u zgrade podesne za stanovanje. Pametna automatizacija zgrada znači da moderne uredske i stambene zgrade postaju sve prikladnije, učinkovitije i sigurnije. Stoga ima potpuno smisla da je novo sjedište GAG-a u Kelnu sada opremljeno sustavom upravljanja zgradama (BMS) koji koristi GEZE pametna rješenja zajedno s BACnet-om.

Svestrana mješovita uporaba: GAG sjedište u Kelnu

Ured i stambena zgrada na temelju GAG Immobilien AG u Kelnu © Jens Willebrand / GEZE GmbH

GAG Immobilien AG okuplja moderne uredske i stambene zgrade. © Jens Willebrand / GEZE GmbH

Sjedište GAG Immobilien AG smješteno je u pet od šest katova zgrade s ukupno 12.400 m2 uredskog prostora za najam, koje zauzimaju sjedište GAG-a i drugi stanari. Osim ureda, na 15.000 m2 terena ovog raznovrsno korištenog imanja nalazi se i 159 stanova, nekoliko igrališta za malu djecu, javno igralište i podzemno parkiralište.

Više sigurnosti, praktičnosti i učinkovitosti putem pametne automatizacije zgrada

Vanjski pogled na glavni ulaz GAG Immobilien AG Keln

GEZE Cockpit osigurava pametnu automatizaciju zgrada u sjedištu GAG-a. © Jens Willebrand / GEZE GmbH

S zgradom koja se koristi na tako različite načine sigurnost, učinkovitost i praktičnost igraju središnju ulogu. Kako bi se ovi zahtjevi riješili pametnim rješenjima, odlučeno je uvesti automatski sustav upravljanja zgradom. Bio je kriterij da ovaj nadređeni sustav upravljanja zgradama (BMS) iz Prive također treba biti u mogućnosti ponuditi nadgledanje i vizualnu prezentaciju svih vanjskih vrata, tj. glavnih i bočnih ulaznih vrata kao i izlaznih sigurnosnih vrata.

Uspješna integracija GEZE Cockpit-a u sustav upravljanja zgradom Priva s BACnetom

Generalni izvođač (GC) nesseler bau gmbh koristio je GEZE rješenja za umrežavanje komponenti vrata: GEZE Cockpit prenosi podatke preko BACnet-IP-a u sustav upravljanja zgradom u Privi.

Ono što BACnet čini posebnim: glatka komunikacija

Recepcija sjedišta GAG Immobilien AG © Jens Willebrand / GEZE GmbH

Ugodna atmosfera u sjedištu GAG-a. © Jens Willebrand / GEZE GmbH

Ako sustav koristi proizvode više proizvođača koje je potrebno kombinirati u mreži pomoću jednog protokola, stanice za automatizaciju BACnet na vratima i prozorima kao i sustavi grijanja, klimatizacije, rasvjete i zasjenjenja različitih proizvođača mogu razmjenjivati informacije međusobno, a da pri tome ne snose troškove licenciranja posebnog hardvera za prijenos podataka. GEZE mrežna rješenja s BACnet podržavaju planiranje i rad, čineći procese postojanim i učinkovitim.

GEZE Cockpit osigurava ugodnu kontrolu i pregled

Pošto svi sustavi zgrada dijele istu mrežu, to znači da se ažurirane informacije o stanju, način rada ili unaprijed programirane funkcije mogu prikladno nadzirati i daljinski upravljati pomoću GEZE Cockpit – čak i vremenski kontrolirane.

Bolja sigurnost s mrežnim vratima

GEZE Cockpit nadzorna ploča s korisničkim sučeljem © GEZE GmbH

GEZE Cockpit nudi optimalnu transparentnost i intuitivan rad. © GEZE GmbH

Još jedna prednost je što se nadzorne funkcije mogu konfigurirati tako da zadovoljavaju pojedinačne zahtjeve, kao što je obavijest e-poštom koja služi kao alarm u slučaju neovlaštenih otvaranja vrata ili kada se aktivira gumb za izlaz u slučaju nužde. Sjedište GAG-a tada može brzo reagirati ako se vrata otvore bez odobrenja ili u hitnim slučajevima.

Osim toga, pored vrata i prozora, grijanje, klimatizacija, rasvjeta i zasjenjenje mogu se ugraditi u mrežu pametnih zgrada s GEZE Cockpit-om i BACnet-om. Zbog toga su zgrade još pametnije i pogodnije za življenje.

Prednosti pametne integracije GEZE-a: transparentnost, jednostavnost upotrebe i smanjeni troškovi

  • Nekomplicirana integracija sustava: GEZE Cockpit 100% je integriran u sustav upravljanja zgradom u Privi. Uz to, lako se integrira i u Priva aplikacije – pametno i fleksibilno rješenje.
  • Optimalna transparentnost: Rješenje s jednom nadzornom pločom daje pojednostavljeni pregled, budući da se status vrata može nadzirati i kontrolirati putem BMS-a na recepciji – to čini sjedište GAG-a sigurnijim i učinkovitijim.
  • Učinkovitost: Značajno smanjenje IT infrastrukture znači znatno smanjene troškove tijekom rada. Prilagodba servisne linije pruža daljnje potencijalne uštede u operativnim troškovima.

GEZE Cockpit s BACnet-om osigurava savršenu integraciju u Priva BMS. Uz to, GEZE rješenja su nas impresionirali svojom optimalnom planiranom podrškom i brzom realizacijom projekta. Dobro planirana i dobro funkcionalna suradnja između GEZE i Schrupp, tvrtke odgovorne za instalaciju i puštanje u pogon, prošla je onako kako smo mi kao klijent mogli poželjeti.

Norbert Klein, nesseler bau gmbH

Pametna GEZE rješenja učinit će zgrade još privlačnijima u budućnosti: daljnja suradnja i konkretni projekti već su u izradi.

Proizvodi GEZE u sjedištu GAG-a u Kelnu

  • GEZE kontrolne jedinice na 35 vrata u cijeloj zgradi
  • GEZE Cockpit (unaprijed konfigurirana prema potrebama korisnika i sustavom upravljanja zgradama i integrirana u središnji upravljački ormar)