Studije slučaja

GEZE sustavi kliznih vrata za terminale ekstra klase

Dinamični oblici, najsuvremeniji materijali i funkcionalna estetika obilježavaju pobjednički terminal zračne luke Madrid-Barajas na najvažnijoj španjolskoj zračnoj luci. Automatska klizna vrata i sigurnosna rješenja tvrtke GEZE savršeno se uklapaju u koncept dizajna.

Izdvojena aerodromska arhitektura

Puštanjem u pogon novog terminala zračne luke Madrid-Barajas, konačno je završen razvoj najveće i najvažnije zračne luke u Španjolskoj nakon desetogodišnje izgradnje. Vrhunska zgrada od 120.000 m², koja je kreirana za šest milijardi eura u skladu s planovima španjolskog arhitekte Antonia Lamele i njegovog britanskog kolege Richarda Rogersa, jedna je od najspektakularnijih svjetskih aerodromskih zgrada.

Izvrsna zgrada - od krova do pogona vrata

Stvaranje prostrane, ali opuštene atmosfere, u kojoj se putnici mogu udobno kretati - golemi građevinski kompleks podijeljen je u nekoliko struktura, u skladu s ovim prostornim konceptom. Glavni terminal razdijeljen je na tri razine, prostire se širokim krovom potpomognutim čeličnim „drvećem“. Lagani, zakrivljeni oblik krova, jednostavna paleta materijala, velike količine dolaznog dnevnog svjetla i prostorna jasnoća daju arhitekturi neposredan karakter. A tehnička oprema također zaslužuje pohvale, zbog modernosti i maksimalne funkcionalnosti; od šaltera za prijavu do informacijskog sustava do prijevoza putnika i prtljage - i, naravno, automatskog sustava kliznih vrata - tehnologija zadovoljava najviše međunarodne standarde.

Precizni pogoni vrata - snažni i vizualno diskretni

Ulazni prostori terminala omogućuju putnicima i posjetiteljima da uđu kroz prostrana automatska klizna vrata s GEZE Econodrive EL-FR pogonima kliznih vrata. Snažni, izuzetno diskretni pogoni napravljeni su za infrastrukturna područja s visokom frekvencijom posjetitelja. Krila staklenih vrata velike veličine kreću se tiho i precizno, a sve parametre pokreta možete postaviti pojedinačno. Svojim elegantnim, minimalističkim dizajnom, sustavi kliznih vrata odgovaraju shemi boja i cjelokupnom dizajnu ulaznih dvorana, osiguravaju siguran lak pristup, a ujedno djeluju i kao zaštita od vjetra. Naravno, GEZE Econodrive EL-FR pogoni vrata testirani su u skladu sa ZH 1/494 i AutSchR.

Osigurane rute za bijeg zahvaljujući višenamjenskim sustavima vrata

Zaokretna vrata za vanjski prostor aerodromskog terminala

GEZE je za novu zgradu osigurao i višenamjenska zaokretna vrata.

Klizna vrata s pogonom vrata GEZE TSA-160 se također koriste u čitavom kompleksu zgrade. Automatski pogoni kliznih vrata nude jednostavni pristup bez prepreka i mogu se držati otvorenim dulje vrijeme ako je to programirano. Vrata na rutama za bijeg mogu se pouzdano otvoriti u slučaju isključenja struje, što znači da su rute za bijeg i spašavanje osigurane. Zahvaljujući integriranoj sklopki za dim, zaokretna vrata sa TSA-160 pogonima vrata RWA dizajna da se automatski otvaraju u slučaju požara, zbog prirodnog pražnjenja zgrade.

GEZE proizvodi u zračnoj luci Madrid

  • Pogoni kliznih vrata GEZE Econodrive EL-FR (više nisu u portfoliu GEZE)
  • GEZE TSA 160 pogoni vrata