Studije slučaja

Zaštita na izlazu u slučaju nužde s GEZE vratima za izlaz u slučaju nužde u novom terminalu za krstarenje Rim

Novi Rimski kruzni terminal (RCT) u luci Civitavecchia izgrađen je posebno za brodove za krstarenje. Dizajniran je za efikasno opsluživanje brodova, a putnicima nudi maksimalnu udobnost i sigurnost. Učinkovita automatska i GEZE sigurnosna vrata osiguravaju lagodan pristup, zaštitu izlaza u nuždi i pristupačnost.

Učinkovit, udoban i siguran: novi terminal za krstarenje Rim (RCT)

Pristup glavnom putničkom području u prizemlju s automatskim vratima GEZE. Fotografija: Emanuele Sardi za GEZE GmbH

Pristup glavnom putničkom području u prizemlju s automatskim vratima GEZE. © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Krstarenja postaju sve popularnija. Novi terminal za krstarenje Rim (RCT) u luci Civitavecchia započeo je s radom baš u vrijeme za početak blagdanske sezone. Kao sidrište za mediteranske brodove za krstarenje i kopnene izlete, cilj je pružiti putnicima maksimalnu udobnost - čak i prije ukrcaja. Čak i najveći divovi u oceanima mogu brzo i učinkovito nadopuniti i odaslati.

Najmoderniji terminal krstarećih brodova u Europi dobio je ime po legendarnom mornaru i istraživaču Amerigu Vespucciju. Mreža operatora RCT (Costa Cruises, MSC Krstarenja i Royal Caribbean) uložila je 20 milijuna eura u novu zgradu od 11.000m2.

Naš doprinos novom terminalu za krstarenje Rim (RCT) u Civitavecchiji:

 • Pristupačnost i jednostavnost pristupa s GEZE automatskim vratima
 • Zaštita na izlazu u slučaju nužde zahvaljujući GEZE izlaznim vratima s break-out krilima vrata
 • Centralno se upravlja radi veće praktičnosti i sigurnosti u svakodnevnom radu i u slučaju opasnosti
 • Dizajnirani za pomorsku transportnu tehnologiju: svi GEZE pogoni vrata otporni su na koroziju i vodu
 • Podrška fazi izgradnje: koordinacija sa svima uključenima u proces izgradnje

Sa širokim izborom opcija koje pružaju automatizirana vrata i njegova sveobuhvatna kompetencija za rješenje u izradi projekata, podružnica GEZE Italija pruža izvrsna, ekonomična rješenja za vrata. Od početka su u planiranje i provedbu razmatrane potrebe putnika, prijevoznika i svih koji rade na terminalu. Pored brze i nesmetane primjene rješenja za vrata, GEZE je koordinirao suradnju svih strana koje su uključene u izgradnju.

Savršeno dotjerani sustavi vrata

Prva kontakt osoba za putnike je područje za provjeru prtljage u prizemlju terminala. Dvokrilna automatska klizna vrata na prednjem ulazu se uveliko koriste. ECdrive sustavi osiguravaju otvaranje i zatvaranje vrata automatski i gotovo bez buke – idealno za izgradnju bez prepreka. Vrijeme za otvaranje kliznih vrata ovisi o broju ljudi koji prolaze. Korisnici i operatori vrata imaju koristi od ECDrive vrata:

 • jednostavnost pristupa bez prepreka putem inteligentnih, digitalnih kontrola i senzora za samo-nadgledanje
 • najviši sigurnosni standardi kroz DIN 18650 certifikat
 • beskompromisna pouzdanost: veliki broj ciklusa kretanja zbog izuzetne kvalitete
 • pojedinačno podesivi parametri pokreta: (ubrzanje, vrijeme otvaranja, brzina otvaranja i zatvaranja)

Svi GEZE pogoni vrata dizajnirani su za stroge radove na pomorskom prometu, otporni su na koroziju i vodootporni. Sve elektroničke komponente sakrivene su unutar vrata. Robusna i vizualno privlačna klizna vrata stabilna su čak i pod jakim vjetrovima.

Prijava bez stresa: Pristup za sve sa GEZE automatska vrata

GEZE automatska vrata: Funkcionalnost koja se stapa s cjelokupnim izgledom. Fotografija: Emanuele Sardi za GEZE GmbH

GEZE automatska vrata: Funkcionalnost koja se stapa s cjelokupnim izgledom © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Jednostavno rukovanje velikim brojem putnika s prtljagom na ulazima terminala od najveće je važnosti. Automatska klizna vrata tvrtke GEZE osiguravaju pristup svima. Na prvom katu nalazi se 60 recepcija za prijavu. Putnici i osoblje također uživaju u pristupačnosti i jednostavnosti pristupa između pojedinih područja terminala i na ulazima na terasu - zahvaljujući kliznim vratima ECdrive. Vrata su, primjerice, instalirana u udobnoj i svijetloj čekaonici s kafeterijama, barovima i VIP salonom. Izložba o povijesti Civitavecchije i regije Lacij, koja je zajedno sa glavnim gradom Rimom oblikovala cjelokupnu zapadnu kulturu, smještena je u mali muzej - koji jednako nudi pristup bez prepreka.

Izlazna vrata za izlaz u slučaju nužde: Maksimalna sigurnost na putu bijega

Izlazna vrata u slučaju nužde sa maksimalnom sigurnošću na izlazima za evakuaciju zahvaljujući izlaznim vratima za slučaj nužde Fotografija: Emanuele Sardi za GEZE GmbH

Izlazna vrata u slučaju nužde sa maksimalnom sigurnošću na izlazima za evakuaciju zahvaljujući izlaznim vratima za slučaj nužde © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Veliki broj kliznih vrata s funkcijom rute za bijeg ugrađen je u verziji za izlaz. U opasnim situacijama, dodatna oprema za vrata s rotirajućom oblikom omogućuje manualno otvaranje krila vrata. Posebni okov za okretna vrata na izlazima za nuždu otvaraju se maksimalnim širinama otvaranja, omogućujući evakuaciju terminala što sigurnije i brže.

Centralno upravljanje automatskim vratima

Stalan pregled zahvaljujući središnjoj kontroli. Fotografija: Emanuele Sardi za GEZE GmbH

Stalan pregled zahvaljujući središnjoj kontroli. © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Zahvaljujući inteligentnim digitalnim kontrolama, ECdrive automatska vrata mogu se spojiti i povezati sa sustavom upravljanja zgradom. Greške na vratima mogu se prijaviti na središnje mjesto. Budući da su povezani s alarmnim sustavom i sustavom zaštite na izlazu u slučaju nužde, u slučaju opasnosti mogu se daljinski upravljati pojedinačna ili sva automatska vrata za slučaj nužde.

Proizvodi GEZE na lučkom terminalu Amerigo Vespucci

 • ECdrive automatska vrata
 • GEZE Break-Out klizna vrata Slimdrive SL-BO