Studije slučaja

Staklene fasade s velikim širinama otvora u zastupništvu BMW Minhen

„Fascinantni automobil“ kao cijeli koncept: Dugo se očekivalo da bi saloni automobila trebali odražavati prestiž marke. To je sigurno postignuto u moderniziranom BMW zastupništvu u Minhenu, s impresivnim staklenim fasadama - na kojima se nalaze prostrana automatska vrata tvrtke GEZE.

Funkcija i dizajn u skladu s arhitekturom marke BMW

Danas gotovo svaki proizvođač automobila primjenjuje stroge smjernice na izgled svojih salona i prodajnih prostora. Imajući u vidu ove visoke zahtjeve, minhenski arhitekti Koch + Partner Architekten und Stadtplaner modernizirali su i proširili zgradu BMW-a na Frankfurtskoj obilaznici u Minhenu. Struktura i dizajn građevinskog kompleksa iz 1980-ih prilagođeni su budućim potrebama BMW zastupstva, u skladu s smjernicama „BMW arhitektura marke“.

Tanak i učinkovit: Automatska vrata tvrtke GEZE

Potpuno obnovljen BMW zastupnik sada obećava osjećaj avanture, prostrane infrastrukture i s ukupnom površinom od gotovo 30.000 m², puno prostora za budući rast. Velike standardizirane staklene fasade s prozirnim ulaznim dijelovima nude savršene omjere svjetla za otvorene prostore izloga. Prozirna arhitektura vizualno otvara i proširuje prostor, stvara primamljivu atmosferu i pretvara jednostavnu trgovinu u svijet avanture. Jedan od izazova s kojim se GEZE suočio s ovim BMW projektom bila je ugradnja i dizajn neprekidnih i široko otvarajućih automatskih vrata na staklenoj fasadi. Vrata su trebala omogućiti automobilima što brži ulazak i izlazak i savršeno su se uklopila u suvremenu građevinsku estetiku.

Teleskopska vrata za maksimalnu širinu otvaranja

GEZE teleskopska vrata u staklenoj fasadi BMW-ovog zastupnika Minhen. Fotografija: GEZE GmbH

Teleskopska vrata GEZE nude maksimalnu širinu otvaranja i estetski se uklapaju u staklenu fasadu. © GEZE GmbH

U normalnim okolnostima, veličina i širina otvaranja automatskih vrata ograničavaju se težinom krila i duljinom aluminijskih dijelova koji se koriste.

Pomoću rješenja napravljenog za staklene fasade BMW-ovog zastupstva, GEZE je mogao dokazati svoje sposobnosti kao međunarodni stručnjak za automatska vrata: automatski teleskopski sistem vrata, učinkovita tehnologija pogona u elegantnom dizajnu od 7 cm i širinu otvora 380 cm savršen je spoj funkcionalnosti i dizajna, a estetski se savršeno uklapa u arhitekturu zgrade.

Sinkronizacija osigurava funkcionalnu udobnost vrata

Princip sinkronizacije je pametan i jednostavan: ako sustav kliznih vrata s dvoje krila nije dovoljan za željenu širinu otvora, a nema dovoljno raspoloživog „mjesta za slaganje“ za krila vrata, dva teleskopska sustava vrata točno su međusobno sinkronizirana. To omogućava postizanje širine otvora do 600 cm. Za BMW-ovu prodajnu zgradu u Minhenu rješenje tvrtke GEZE bilo je ugraditi zasebne automatske sustave kliznih vrata na obje strane fasadnog otvora, koji se sastoje od dvoje teleskopskih vrata sa po četiri krila. Oba sistema vrata se zatvaraju u sredini i vizualno stvaraju sustav s jednim vratima. Kad su vrata otvorena, teleskopska krila su elegantno raznolika i štede prostor, a neupadljivo su skupljena na bočnim stranama ulaza. Kontinuirani izgled vrata naglašen je poklopcem koji se proteže cijelom tehnologijom pogona cjelokupnog sustava kliznih vrata.

Pametni sustavi kliznih vrata: GEZE Slimdrive pogon

Preciznost, pouzdanost i, prije svega, elegancija koja se očekuje od vrhunskih automobila širom svijeta mora se odražavati tehnologijom vrata u izložbenom salonu gdje su ovi automobili predstavljeni. Umrežavanje pogona vrata osigurava savršeno sinkronizirano otvaranje i zatvaranje oba sustava kliznih vrata na staklenoj fasadi BMW-ovog zastupstva. Diskretna Slimdrive pogonska tehnologija, visoka samo 7 cm, pomiče četiri teleskopska krila s finim okvirom sa svake strane pouzdano, precizno i gotovo nečujno. Za još veću udobnost, krilima vrata može se upravljati sa svim uobičajenim uređajima za aktiviranje, pr. daljinskim upravljačem, potpuno bez-kontaktno putem infracrvenog senzora ili zglobnim prekidačem

GEZE proizvodi u poslovnici BMW Minhen

  • GEZE Slimdrive pogon
  • teleskopska vrata