Studije slučaja

Samo su Alpe više: Udobnost rotirajućih vrata za kulu Roche

Na 178 m visine, kula Roche najviša je građevina u Švicarskoj. Kao sjedište farmaceutske tvrtke Hoffmann-La Roche, toranj je također vrhunac dizajna i funkcionalnosti. GEZE je doprinio udobnosti i sigurnosti upečatljive zgrade najsuvremenijom tehnologijom.

Rotirajuća vrata za praktičan pristup kafeteriji

Zakrivljena klizna vrata na ulazu u restoran. Fotografija: GEZE GmbH

Otvorene i svijetle prostorije dominiraju u kuli Roche.

Roche kula: još jedan vrhunac poznatih bazelskih arhitekata Herzog & de Meuron. Odražavajući šesterokutni logotip farmaceutske grupe, usamljena ostakljena kula sužava se u stepenastom dizajnu na 41 katu. Kafeterija se nalazi na trećem i četvrtom katu kule Roche. Upečatljiva značajka i doslovno „točka stožera“ ulaznih područja su tri prilagođena potpuno automatska sustava rotirajućih vrata iz GEZE-ove serije TSA 325 NT.

S razmacima prolaza od 2,82 m i visinom prolaza od 3,28 - 3,48 m, rotirajuća vrata s 3 krila nude velikodušni pristup i idealno su rješenje za stalno visok javni promet. Fino uokvirena vrata sa staklenim elementima sa strane savršeno se uklapaju u puristički dizajn interijera i naglašavaju primamljivu atmosferu. Pored toga, rotirajuća vrata osiguravaju redovitu cirkulaciju zraka, sprječavaju propuhe i izoliraju od buke.

Najviši standardi udobnosti i sigurnosti zgrade

Impresivna silueta: kula Roche u Bazelu. Picture credit: F. Hoffmann-La Roche AG

Vanjski pogled na kulu Roche u Bazelu. © F. Hoffmann-La Roche AG / GEZE GmbH

Rotirajuća vrata tvrtke GEZE impresioniraju ne samo modernim izgledom i visokom funkcionalnošću, već ispunjavaju i najstrože sigurnosne standarde: Ostakljena zakrivljena klizna vrata udovoljavaju zahtjevima DIN 18650 i EN 16005. Posebnim gumbom usporava se brzina okretanja krila vrata, omogućujući osobama ograničene pokretljivosti da lako prođu.

Break-out klizna vrata osiguravaju otvorene rute za bijeg

Kako bi udovoljilo strogim sigurnosnim zahtjevima Roche kula, svo troje rotirajućih vrata u prostoru restorana izgrađena su kao vrata za bijeg i spašavanje s „break-out“ vratima. Ovo omogućuje manualno otvaranje izlaznih vrata kao dodatna oprema za okretni nagib u slučaju nužde. To omogućava najveće moguće prolaze u najkraćem mogućem roku kako bi se omogućilo osobama koje bježe pred opasnošću da brzo i sigurno napuste restoran i kafeteriju.

Maksimalna sloboda dizajna: GEZE prilagođena rješenja

Ostakljena rotirajuća vrata: Transparentnost i sjajna klima u kafeteriji. Fotografija: GEZE GmbH

Ostakljena rotirajuća vrata: Transparentnost i sjajna klima u kafeteriji.

Jedinstvena arhitektura zahtijeva prilagođene elemente konstrukcije. Rotirajuća vrata dizajnirana za kulu Roche – razvijena i proizvedena u vlastitim pogonima tvrtke GEZE za konkretna rješenja – pokazuju koliko sveobuhvatno GEZE može odgovoriti na specifične zahtjeve. GEZE je također ispunio sve zahtjeve za prilagođeno rješenje rasvjete integrirano u vrata. Upravo takva prilagođena rješenja, minimalistički izgled i funkcionalna raznolikost sustava GEZE vrata pomažu najvišem udovoljavanju modernim zahtjevima za udobnošću, funkcionalnošću i sigurnošću zgrade na najvišim razinama.

GEZE proizvodi u kuli Roche, Bazel

  • Potpuno automatski sustavi rotirajućih vrata TSA 325 NT po mjeri
  • Rotirajuća vrata kao vrata za bijeg i spašavanje s „break-out“ prirubnicom vrata