Studije slučaja

GEZE rotirajuća vrata: Tehnologija vrata za Sveučilište budućnosti

Sa strogim zahtjevima u pogledu dizajna, udobnosti i funkcionalnosti, novi City of Glasgow College smatra se „Sveučilištem budućnosti“. GEZE UK dao je ključan doprinos modernom izgledu tehničkom fakultetu s prilagođenim rješenjima za vrata, uključujući rotirajuća vrata i klizna vrata.

Najsuvremeniji sustavi vrata za City of Glasgow College

Vanjski snimak City of Glasgow College.

Moderna arhitektura s zahtjevnim funkcionalnim očekivanjima: City of Glasgow College.

Projekt od 228 milijuna funti za kapacitet 40.000 studenata i 1.300 zaposlenika dovršila je građevinska tvrtka Sir Robert McAlpine. Ulazni prostori na zapadnoj i južnoj strani dizajnirani su korištenjem GEZE tehnologije vrata koja odražavaju strukturalnu estetiku City kampusa.

Vrlo moderna novogradnja, s preko 1.000 učionica, ima upečatljiv dizajn istovremeno ispunjavajući visoke zahtjeve za funkcionalnost i sigurnost.

Manualna rotirajuća vrata osiguravaju protok prometa

Zapadno i južno krilo zadivljuju modernim čeličnim i staklenim fasadama s dvoje manualnih rotirajućih vrata. Dodatna automatska zaokretna vrata postavljena su neposredno uz sva rotirajuća vrata.

Manualna rotirajuća vrata sa TSA 325 NT pogonima vrata idealno su rješenje za posebne zahtjeve zgrade u pogledu funkcionalnosti i lakoće pristupa. Izdašna krila vrata lako se pomiču, a integrirani upravljački mehanizam stopira guranje iza pojedinca koji ulazi u rotirajuća vrata. Osim toga, rotirajuća vrata učinkovito štite predvorje od propuha, prašine i buke.

Automatska rotirajuća vrata, oblikovana kao hitni izlazi

Automatska zaokretna vrata, osim rotirajućih vrata, bila su opremljena elektro-mehaničkim GEZE Slimdrive EMD-F kliznim vratima koja nude maksimalnu fleksibilnost. Mogu se aktivirati pritiskom na tipku, a osobama s ograničenom pokretljivošću pruža se pristup bez prepreka. Pogon vrata visok je samo 7 cm i diskretno se integrira u okvir vrata kako bi se krilo vrata pomicalo precizno, pouzdano i izuzetno tiho. U slučaju požara, zaokretna vrata služe i kao vanjska sigurnosna vrata bez prepreka.

Korištenje GEZE proizvoda u tako dinamičnom i arhitektonski inovativnom institutu dizajna je istinski znak povjerenja arhitekata u naša rješenja. City of Glasgow College nudi izvanredne mogućnosti i za studente i za nastavno osoblje, a oduševljeni smo što su i naša rješenja dio toga.

Kaz Spiewakowski, generalni direktor GEZE UK

Automatska klizna vrata: udobnost vrata bez napora

Automatska zaokretna vrata sa Slimdrive EMD-F pogonom.

Jednostavan pristup bez prepreka: Automatska zaokretna vrata mogu se aktivirati pritiskom na tipku.

Jednokrilna automatska klizna vrata s pogonom GEZE Slimdrive SL NT vodi studente i posjetitelje u unutrašnjost kampusa Riverside. U vrlo modernoj zgradi, koja je bila nominirana za prestižnu Stirlingovu nagradu, u domu se nalazi preko 3.000 studenata brodogradnje i brodske tehnologije.

Tanki pogoni Slimdrive SL NT (samo 7 cm visoki) integriraju se gotovo nevidljivo u moderni ulazni prostor u stupu, pomičući krila vrata do 125 kg tiho i bez napora. To ga čini idealnim pogonskim rješenjem za javnu zgradu s neprekidno velikim prometom u oba smjera – posebno jednog poput Riverside-a koji se koristi i kao stambena zgrada. Moderna rješenja vrata tvrtke GEZE igrala su ključnu ulogu u osiguravanju udobnosti i sigurnog kretanja kroz svoje okruženje. 

GEZE proizvodi u City of Glasgow College

  • TSA 325 NT manualna rotirajuća vrata
  • Slimdrive EMD-F pogonski sustav za rotirajuća vrata
  • Slimdrive SL NT sustav automatskih kliznih vrata