Studije slučaja

GEZE ActiveStop: Novo prigušivač vrata se dokazuju u praksi

Tiho zatvaranje vrata, pristupačna pogodnost: fizioterapijska ordinacija „BEHANDELBAR 3.0“ u Sindelfingenu, blizu Stuttgarta, ima koristi od novog GEZE ActiveStop prigušivača vrata. Inteligentni sustav Soft Close osigurava kontrolirano otvaranje i zatvaranje unutarnjih zaokretnih vrata.

Nevidljivo integrirane kočnice na vratima za prostorije za tretman

Zatvaranje krila vrata sa Soft-Close zatvaračem vrata. Fotografija: Jürgen Pollak za GEZE GmbH

GEZE ActiveStop: gotovo nevidljivo integriran u krilo vrata © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Uvlačivi prigušivači na ladicama i kliznim vratima olakšavaju svakodnevni život na mnogo načina. GEZE sada nudi ovu pogodnost i za unutarnja vrata; s novim sustavom ActiveStop zatvarači vrata, vrata se gotovo tiho zatvaraju i ostaju zatvorena bez zaključavanja.

„Pacijenti su uvijek iznenađeni kada prvi put vide GEZE ActiveStop u djejstvo“, objašnjava Jule Kain, generalni direktor fizioterapijske prakse. Početkom travnja 2016. otvorila je podružnicu svoje prakse u Sindelfingenu u Stuttgart-u, specijalizirala se za karličnu i sportsku fizioterapiju, između ostalog.

Na preporuku svog montera za unutarnju opremu, Jule Kain odlučila je instalirati nove GEZE ActiveStop prigušivače vrata, na vratima četiri prostorije za tretman. Prigušivač vrata, koji je širok samo 28 mm, može se gotovo nevidljivo integrirati u bilo koje standardno krilo vrata, s nekoliko zupčanika glodanja. Funkcionalnost i nova lakoća pristupa fizioterapijskoj praksi već su stekli veliko uvažavanje u kratkom vremenu.

Zadovoljan sam izbjegavanjem ružnih stopera za vrata postavljenim na pod - a vrata se glasno zalupe kad netko prođe, to više nije problem, zahvaljujući ActiveStop prigušivaču vrata.

Jule Kain, BEHANDELBAR 3.0 generalni direktor

Pristupačnost često korištenih unutarnjih vrata

Sobna vrata u ordinaciji BEHANDELBAR 3.0 za fizioterapiju. Fotografija: Jürgen Pollak za GEZE GmbH

Soft-close zatvarač vrata - više pogodnosti u svakodnevnom praktičnom životu

Kao i u svakoj praksi, higijena je presudna za BEHANDELBAR 3.0. „Ponekad radimo s uljem za masažu. U prošlosti smo povremeno morali prolaziti kroz nespretan proces pritiskanja ručke vratima laktovima“, kaže Jule Kain.

Zahvaljujući GEZE ActiveStop-u, ovo je sada stvar prošlosti: nije važno da li vratima dajete mali ili snažan pritisak – sustav će ga otvoriti sigurno i neovisno, sve do položaja zaustavljanja koji se može individualno podesiti na bilo gdje između 60 do 140 stupnjeva. „Naravno, to je velika prednost ako nemate slobodne ruke“, kaže Jule Kain.

Čitav tim prakse vrlo brzo se naviknuo na prednosti GEZE ActiveStop-a. Trenutno bih volio imati prigušivače vrata na svim vratima oko sebe!

Jule Kain, BEHANDELBAR 3.0 generalni direktor

Pametne prigušivači vrata štite zidove, namještaj – živce!

Pristup prostoriji za tretman s otvorenim vratima: Kočnice vrat sigurno drže vrata otvorena u unaprijed postavljenom položaju. Fotografija: Jürgen Pollak za GEZE GmbH

Kočnice vrat sigurno drže vrata otvorena u unaprijed postavljenom položaju.

GEZE ActiveStop nema koristi samo za pacijente i osoblje iz prakse, nego i zidove i opremu. GEZE ActiveStop koči vrata u pravo vrijeme i sigurno ih drži otvorenim u željenom položaju. Na taj se način sprečava oštećenje zidova i namještaja u blizini vrata, čineći stopere vrata suvišnim. Zahvaljujući aktivnom prigušivanju, vrata se polako i tiho zatvaraju sa oko 25 stupnjeva i sprječavaju bučno lupanje, kao i oštećenja vrata i ozljede. Unutarnja vrata se lako otvaraju s novim GEZE rješenjem, a također se sigurno i zatvaraju - i sve bez zaključavanja. Vrata imaju „slobodno kretanje“ pod kutom između 25 i 60 stupnjeva - aspekt koji, prema Jule Kain, uvijek uzrokuje da pacijenti imaju „aha“ trenutak.

GEZE ActiveStop – prednosti na prvi pogled

  • Kočnica vrata: Vrata se čvrsto drže u unaprijed postavljenom položaju
  • Soft Close tehnologija: Vrata se polako i tiho zatvaraju sa oko 25 stupnjeva
  • Nema zasun za zaključavanje: Vrata se mogu lako otvoriti i povući samo laganim dodirom
  • Poboljšana korisnička pogodnost: Nema glasnog lupanja vratima
  • Inovativni dizajn: Brzo se i lako integrira u krilo vrata

 Više o GEZE ActiveStop