Upravljanje pristupom i higijenska sigurnost u osnovnoj školi Rheinhausen s proizvodima GEZE

Sigurnost i higijena sve su važniji u školama. U novoj zgradi osnovne škole Rheinhausen automatski sustavi vrata GEZE omogućuju siguran, prikladan i higijenski beskontaktni pristup. Rješenje za upravljanje pristupom GEZE INAC osigurava da samo ovlaštene osobe imaju nesmetan pristup školskoj zgradi, što ga čini važnim dijelom školskog sigurnosnog koncepta.

Odabirom sustava kontrole pristupa GEZE INAC štedi se vrijeme i novac

MIFARE RFID kartice drže se uz skener GEZE INAC na ulazu u osnovnu školu Rheinhausen

Prikladna kontrola pristupa: korisnici svoju MIFARE RFID karticu jednostavno moraju držati do skenera GEZE INAC. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Čak i prije izgradnje nove školske zgrade, općina Rheinhausen već je imala uspostavljen sustav kontrole pristupa u postojećim zgradama, poput društvenog doma koji obuhvaća gradsku vijećnicu, koncertnu dvoranu i svečanu dvoranu, kao i knjižnicu i višegeneracijsku kuću s vrtićom, stacionarnom skrbi i kafićem. To je postavilo nekoliko pitanja za projektante i vlasnike zgrade. Treba li upotrebljavati dva različita sustava u postojećim zgradama i novim zgradama? Ako da, kako? Ili bi stari sustav trebalo u potpunosti zamijeniti kako bi se isti sustav mogao upotrebljavati u svim zgradama? Nijedna opcija nije bila posebno zadovoljavajuća jer su obje podrazumijevale značajno ulaganje vremena i financijskih sredstava.

Međutim, GEZE je uspio pronaći isplativo rješenje za budućnost. Korištenjem moderne hibridne tehnologije bilo je moguće kombinirati novi sustav GEZE INAC sa postojećim sustavom. Stoga nije trebalo mijenjati stari sustav kontrole pristupa, što bi bilo dugotrajno i skupo. Još jedna prednost je što će redovita ažuriranja softvera pomoći sustavu GEZE INAC da ostane najmoderniji, što ga čini trajnim rješenjem koje će dugoročno uštedjeti vrijeme i troškove.

Prikladne kartice omogućuju pristup bez ključa

Skener GCVR 800 UP za sustav kontrole pristupa GEZE INAC montiran na vanjskom zidu osnovne škole Rheinhausen.

Skener GCVR 800 UP za sustav kontrole pristupa GEZE INAC diskretno se stapa s dizajnom fasade. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Prioritet vlasnika zgrada bio je osigurati da je sustav kontrole pristupa svima jednostavan i prikladan za upotrebu. Cilj je bio omogućiti da jedna iskaznica služi kao dokaz autorizacije i za postojeće i za nove sustave. Tvrtka GEZE uspješno je svladala ovaj izazov oslanjajući se na hibridnu tehnologiju. To znači da svaka kartica sadržava dvije vrste tehnologije čipova. Korisnici zgrada trebaju samo jednu pristupnu karticu za sve zgrade jer kartice rade s oba sustava. Ovo rješenje praktično za korisnike omogućilo je ugradnju novog sustava GEZE INAC u novu zgradu, a nije bilo potrebno promijeniti postojeći sustav na svim drugim zgradama. To je uštedjelo vrijeme i troškove – a jednostavnost korištenja nije bila ugrožena.

Instaliranje i postavljanje sustava kontrole pristupa jednostavno je

© Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Sustav kontrole pristupa GEZE INAC osigurava izvanrednu praktičnost – i to ne samo za korisnike zgrade. Instalateri i vlasnici zgrada također imaju koristi od ovog pažljivo promišljenog GEZE rješenja.

„Naš Odjel za projekte pametnih zgrada unaprijed je konfigurirao sustav GEZE INAC prema klijentovim specifikacijama, a također je programirao i isporučio sve iskaznice. To je značilo da je naš klijent mogao u kratkom roku aktivirati sustav kontrole pristupa koristeći priloženu dokumentaciju. Male prilagodbe bilo je jednostavno implementirati zahvaljujući lako razumljivom sustavu, a monteri su ih proveli na lokaciji”, rekao je Christoph Keller, voditelj ključnih kupaca u području sigurnosne tehnike u tvrtki GEZE.

Prednosti za instalatere i vlasnike zgrade su jasne: instalacija i puštanje u rad unaprijed konfiguriranog sustava kontrole pristupa INAC štedi klijentu mnogo vremena na gradilištu, a istovremeno osigurava i poboljšanu funkcionalnu sigurnost.

Sigurnost podataka u skladu s OUZP-om

Jedan važan aspekt za vlasnike zgrade je da sustav kontrole pristupa GEZE INAC funkcionira u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka EU-a (OUZP). Sustav se također s lakoćom može prilagoditi propisima o zaštiti podataka pojedinih tvrtki i institucija. Napokon, sigurnost podataka vitalna je u svim sektorima. RFID kartice MIFARE DESFire EV2 koje omogućuju beskontaktno prepoznavanje korisnika na pristupnim točkama zgrade, omogućuju dodatnu sigurnost podataka zahvaljujući šifriranoj komunikaciji.

Otkrijte naša industrijska rješenja za obrazovne institucije

Svojim klijentima želimo ponuditi rješenja precizno prilagođena njihovim specifičnim zahtjevima. Stoga smo vrlo ponosni što nam naš sustav automatskih kliznih vrata Slimdrive i naše rješenje za upravljanje pristupom GEZE INAC omogućuju isporuku korisničkih, isplativih rješenja.

Christoph Keller, voditelj ključnih kupaca u području sigurnosne tehnike u tvrtki GEZE

GEZE rješenja za prilagođene sigurnosne koncepte

Pogled iznutra na ulaz u osnovnu školu Rheinhausen opremljen sustavom kliznih vrata GEZE Slimdrive za evakuacijske izlaze i izlaze za spašavanje te sustavom kontrole pristupa GEZE INAC.

Sigurno, higijensko rješenje: sustav kliznih vrata za evakuacijske izlaze i izlaze za spašavanje GEZE Slimdrive automatski se otvara i zatvara, čime se izbjegava fizički kontakt. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Pazite na to da se vrata otvore samo za ljude za koje bi trebala. Kontrole pristupa pouzdano odbijaju ulaz neželjenim gostima i propuštaju ovlaštene osobe. GEZE ima prave sustave kontrole pristupa za vaše individualne zahtjeve.

Saznajte više o sigurnosti zgrade

Preuzmite brošuru proizvoda za kontrolu pristupa (PDF | 6 )

Praktičan, siguran i higijenski: novi školski ulaz sa sustavom kliznih vrata GEZE

Učenici, nastavno osoblje i posjetitelji trebaju moći prolaziti kroz ulazna vrata u školama kada žele – i izlaziti kroz njih brzo i sigurno u slučaju nužde.

Izvorni plan ulaza u novu zgradu u osnovnoj školi Rheinhausen bio je postavljanje rotirajućih vrata. Naši GEZE savjetnici za dizajn preporučili su da klijent odabere automatska klizna vrata opremljena sustavom kliznih vrata GEZE Slimdrive SL NT-FR za evakuacijske izlaze i izlaze u nuždi.

S automatskim otvaranjem krila vrata u stranu, korisnici mogu uživati u prikladnom i pristupačnom pristupu u oba smjera. To osigurava da se učenici ne moraju boriti s vratima sa slobodnim hodom kad ulaze u školsku zgradu ili izlaze iz nje. Sljedeća ključna prednost odabranih automatskih vrata je ta što se otvaraju i zatvaraju potpuno automatski – i samim time bez ikakvoga fizičkog kontakta, što eliminira jedan način prijenosa klica, bakterija i virusa. Ovo prikladno, sigurno i higijensko GEZE rješenje impresioniralo je projektante i klijenta u jednakoj mjeri.

Otkrijte druga GEZE rješenja za ulazna područja (PDF | 396 KB)

O GEZE-ovim sustavima kontrole pristupa i njihovim raznim primjenama znali smo iz nekih drugih naših građevinskih projekata. Imajući to na umu, obradovao nas je prijedlog voditelja projekta GEZE za nastavak korištenja postojećih sustava u drugim zgradama i oslanjanje na hibridnu tehnologiju za integraciju nove školske zgrade u cjelokupni sigurnosni sustav. Oduševili smo se stručnim i naprednim savjetima koje smo dobili. Naša odluka da instaliramo automatska klizna vrata ubrzo je donijela koristi – jer sigurnost i higijena trenutačno poprimaju sve značajniju ulogu u školama.

Dr Jürgen Louis, gradonačelnik

GEZE proizvodi u osnovnoj školi Rheinhausen

  • Sustav kontrole pristupa GEZE INAC obuhvaća upravljanje vratima DC800-DR, skenere GCVR 800 UP, RFID kartice MIFARE i jedinicu za napajanje, kao i softversku aplikaciju GEZE INAC za GEZE Cockpit
  • Sustav automatskih linearnih kliznih vrata Slimdrive SL NT-FR za evakuacijske izlaze i izlaze za spašavanje
  • Gornji zatvarač vrata TS 5000 R za protupožarna i protudimna zaštitna vrata, s električnom jedinicom za blokadu i integriranom centralom za dojavu dima