GEZE Aktualnosti

GEZE s dva svjetska prvaka na digitalnom postolju

Čak i u ova neobična vremena, Gerald Haas, generalni direktor razvoja u tvrtki GEZE s povjerenjem gleda u budućnost. Izvještava o novim proizvodima tvrtke GEZE, svojim očekivanjima, tržišnim izgledima – i onim na što je zaista ponosan.

Gospodine Haas, kontakt s tržištem i dionicima težak je u doba „fizičke udaljenosti” – kako se nosite sa situacijom kao voditelj Odjela razvoja?

Prije svega, naravno, prava je šteta što trenutačno nismo u mogućnosti biti u izravnom kontaktu s našim kupcima i potencijalnim klijentima. Međutim, mi poslujemo globalno pa smo navikli biti u bliskom kontaktu sa zaposlenicima, kupcima i partnerima putem svih ostalih mogućih kanala. Bilo putem internetskih treninga ili virtualnih sastanaka, i naravno putem tradicionalnog telefona. Te nam metode omogućuju raspravu o razvojnim i tržišnim trendovima, saznavanje zahtjeva kupaca – i primanje vrlo otvorenih povratnih dojava o našim proizvodima. Štoviše, mnogi naši proizvodi udovoljavaju zahtjevima situacije; samo razmislite o našim rješenjima u području pristupačnosti bez prepreka ili higijene. Prilično jednostavno: Ne moram dodirivati vrata koja se automatski otvaraju. To je trenutačno posebno atraktivna prilika. Konačno, internetski kanali poput naše internetske stranice sve su značajniji, a mi koristimo i nove oblike komunikacije, poput digitalnog štanda za predstavljanje naših novih proizvoda i rješenja.

Idi na digitalni sajam

Na temu novih proizvoda i rješenja – što posjetitelji digitalnog štanda trebaju očekivati?

S proizvodima GEZE F 1200+ i GEZE NatVent iskorištavamo priliku da još jače učvrstimo položaj tvrtke GEZE u području tehnike prozora i automatizacije. Naš F 1200+ automatizira vrlo velike i teške zaokretno-priklopne prozore na način koji znači da se njima još uvijek može ručno upravljati. Trenutačno, ako je prozor ove veličine automatiziran, ne može se upotrebljavati ručno. F 1200+ ima dva načina rada: prozor se može automatski dovesti u nagibni položaj, ali postoji i ručna postavka koju mogu upotrebljavati za upravljanje prozorom poput uobičajenog zaokretnog prozora. Korisnik se stoga može prebacivati između dva načina rada gotovo bez zakašnjenja – na tržištu ne postoji ništa slično!

Naš F 1200+ automatizira vrlo velike i teške prozore na način da se njima još uvijek može ručno upravljati.

Gerald Haas, generalni direktor razvoja u tvrtki GEZE
Dugogodišnji rad na raznim područjima „elektronike, mehanike i softvera“ – Gerald Haas, ovdje prikazan sa zaposlenikom iz svojeg razvojnog tima.

Dugogodišnji rad na raznim područjima „elektronike, mehanike i softvera“ – Gerald Haas, ovdje prikazan sa zaposlenikom iz svojeg razvojnog tima.

A koja je posebnost GEZE NatVent?

S GEZE NatVent preuzimamo globalni trend „uštede energije”. Činjenica je da je najveći potrošač energije u zgradama uvijek tehnika grijanja, ventilacije i klimatizacije. U umjerenoj klimi nevjerojatna količina energije može se uštedjeti prirodnim prozračivanjem i automatiziranim noćnim povratnim hlađenjem. Imali smo nekoliko presudnih zagonetki u vezi s tim: prvo, automatizacija prozora i drugo, naše rješenje GEZE Cockpit. Bilo je očito da bi se to dvoje trebalo kombinirati – i sada, na primjer, možemo ponuditi svoj novi F 1200+ s mrežnim upravljanjem ventilacijom. Međutim, GEZE NatVent naravno radi i s pogonima GEZE Slimchain ili Powerchain. Općenito, vrlo sam uzbuđen što vidim da su oba naša noviteta u asortimanu stigla na tržište.

Više o prirodnom prozračivanju

Više o automatiziranom hlađenju preko noći

Ključna riječ internacionalizacije: Jesu li vam određena ciljana tržišta prioritet?

Naši proizvodi uglavnom dolaze na međunarodno tržište. Kina je za nas posebno važno tržište rasta. Imamo puno stručnosti u području nacionalnih i međunarodnih certifikata potrebnih za naše proizvode.

Što za vas znače pojmovi „savjetodavna stručnost” i „davatelj usluga”?

Tema savjetovanja izuzetno je važna. Osobito je stručnost digitalnog savjetovanja sve odlučniji kriterij kupnje. Uzmimo za primjer BIM: u ovom slučaju objašnjavamo arhitektima i vlasnicima kako se naši proizvodi mogu integrirati u postupak projektiranja vrata pomoću BIM modela. I kako pružamo prave funkcije u stvarnoj primjeni da udovolje mnogim zahtjevima, od kojih neki mogu biti proturječni. Osobito je u Njemačkoj izuzetno velika potražnja za savjetovanjem, a negativan primjer berlinske zračne luke osvijestio je mnoge od nas koliko je važna prava protupožarna zaštita. Povećava se i broj savjetovanja za instalacijske tvrtke: savjetujemo ih pri odabiru proizvoda, instalaciji i održavanju uz treninge, radionice, instalacijske videozapise i još mnogo toga.

Više o projektiranju zgrada pomoću BIM-a

Osobito je u Njemačkoj izuzetno velika potražnja za savjetovanjem, a negativan primjer berlinske zračne luke osvijestio je mnoge od nas koliko je važna prava protupožarna zaštita.

Gerald Haas, generalni direktor razvoja u tvrtki GEZE

Posljednje pitanje, gospodine Haas. Koji ulogu za GEZE kupce ima dizajn – i u kojem se položaju vidite u vezi s tim?

Dizajn shvaćamo vrlo, vrlo ozbiljno – dokaz tomu je i činjenica da redovito osvajamo međunarodne nagrade za dizajn. Danas je dobar dizajn praktički faktor higijene jer posebno arhitekti standardno očekuju vizualno visokokvalitetni dojam. Na primjer, pogledajte naš najnoviji proizvod F 1200+: ovdje imamo vrhunsko i elegantno aluminijsko kućište s upravljačkim elementima visokog sjaja za intuitivan rad u kapacitivnoj tehnici – a sve na razini najkvalitetnije tehnike pametnih telefona. I to morate imati ovih dana!

Naši vrhunski proizvodi i rješenja