Studije slučaja

Hermetički brtvljena vrata tvrtke GEZE u Dječjoj klinici u Varšavi

Dječji memorijalni institut (CMHI) jedan je od najvećih i najmodernijih dječjih centara u Poljskoj. Moderni GEZE sustavi vrata osiguravaju pristupačnost i higijenu u novim operacijskim salama: Hermetički zatvorena vrata operacijske sale savršeno nadopunjuju bez-kontaktni radar i sklopku u neposrednoj blizini.

Ljekovita arhitektura – moderna bolnička arhitektura u Poljskoj

Koncepcija dječje bolnice kao trajnog znaka „očuvanja života i zdravlja“ datira iz 1965. godine, bila je zamisao poznate poljske autorice za djecu koja je preživjela holokaust, Ewa Szelburg-Zarembina. Ideja se pretvorila u socijalni projekt „Život i zdravlje“ i postavila je temelj današnjem CMHI Institutut Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka (Institut za zdravstvenu zaštitu djece) u Varšavi.

Hermetička i automatska – brtvljenja vrata operativnih sala

EC pogon sustava kliznih vrata za krila vrata do 120 kg.

Elegantno rješenje: EC pogon sustava kliznih vrata za krila vrata do 120 kg. © H. Łukasz Janicki / GEZE Polska

operacijske sale i jedinice intenzivne njege spadaju u najosjetljivija područja klinike u pogledu higijene. Vrata se moraju otvoriti vrlo brzo i pouzdano, bez prepreka za pristup, i zatvoriti dobrim brtvama. Velika i teška krila vrata na širokom otvoru u najvećoj hibridnoj operacijskoj sali opremljena je hermetičkim brtvama automatskih pogonskih sustava kliznih vrata Powerdrive HT.

Powerdrive HT sustavi stvaraju hermetičko brtvljenje s profilom oboda u završnom dijelu postupka zatvaranja. Hermetička brtva s perimetrijskim profilom otvora vrata i poda nastaje guranjem zajedno posebnih brtvi koje su pričvršćene na obod krila vrata.

Sustavi vrata Powerdrive također su ugrađeni na velika klizna vrata do 200 kilograma. Najbolji primjer su specijalizirana vrata u području rendgenskih zraka, gdje je pouzdana zaštita od zraka.

Pouzdan i tih – GEZE sustavi kliznih i zaokretnih vrata

TSA 160 NT-F sustavi zaokretnih vrata.

Praktično i higijenski: TSA 160 NT-F sustavi zaokretnih vrata. © H. Łukasz Janicki / GEZE Polska

EC sustavi kliznih vrata osiguravaju brzo i pouzdano automatsko otvaranje često korištenih vrata, pr. u uslužnim područjima. EC pogoni vrata barataju sa bezbroj ciklusa kretanja krila vrata do 120 kg, uz stalno visoku razinu udobnosti bez prepreka. Sa zaobljenim poklopcem pogona, ovo ekonomično pogonsko rješenje također podržava ujednačen izgled mnogih vrata od nehrđajućeg čelika u cijeloj zgradi klinike.

Powerdrive i EC sustav kliznih vrata nude optimalnu jednostavnost pristupa. Vrijeme njihovog otvaranja prilagođava se frekvenciji uporabe. Ako je protok posjetitelja veći, vrata se automatski duže otvaraju. Parametri kretanja krila vrata se mogu individualno prilagoditi.

GEZE tehnologija se također koristi na automatskim zaokretnim vratima. Tiha elektro-hidraulička zaokretna vrata TSA 160 NT lako i diskretno pomiču čak i teška zaokretna vrata s težinom krila. Svi parametri, poput brzine otvaranja i zatvaranja, detekcije prepreka ili vremena čekanja mogu se prilagoditi prema upotrebi zgrade. Funkcija „Push & Go“, koja se može uključiti ili isključiti, omogućava kontrolu pogona vrata kratkim pritiskom na krilo vrata.

Higijenski električni otvarači bez barijera – radarski detektori i zglobni prekidači tvrtke GEZE

U klinikama, ključna je mogućnost ulaska i otvaranja vrata „bez prepreka“ i najbolje moguće higijene uređaja za aktiviranje. GEZE GC 307+ otvara automatska vrata bez ikakvog kontakta. Dovoljno je lagano kretanje ruku ispred gumba. U posebno kritičnim vremenskim situacijama, primjerice, prije otvaranja liječnika vrata su već otvorena. Zaokretna vrata također se otvaraju kratkim dodirom krila zahvaljujući „Push & Go“ rješenju.

U ostalim slučajevima, kontrola se aktivira pomoću GEZE zglobnih prekidača. Ovi se gumbi mogu aktivirati i laktom za brže otvaranje vrata. Higijenski gumbi s antibakterijskim bakrenim površinama sprječavaju širenje klica po klinici.

GEZE nudi rješenja iz jednog izvora koja kombiniraju zahtjeve udobnosti i sigurnosti za inteligentne sustave. Ovo su samo neki od sustava kojima je GEZE doprinio na Dječjem memorijalnom zdravstvenom institutu (CMHI) u Varšavi

GEZE tehnička rješenja na Dječjem memorijalnom zdravstvenom institutu (CMHI) u Varšavi

  • Hermetički zatvoreni sustavi kliznih vrata s Powerdrive HT pogonima za velika i teška krila na vratima
  • TSA 160 NT hidraulični sustav zaokretnih vrata za širinu krila vrata od 1.600 mm do 310 kg
  • EC pogon sustava kliznih vrata za krila vrata do 120 kg
  • GEZE GC 307+ radarska i bez-kontaktna sklopka za aktivaciju automatskih vrata
  • TS 3000 V zatvarači vrata i klizna vodilica za širinu krila do 1100 milimetara
  • Rješenja za odvod dima i topline i dimnim oduškom