Studije slučaja

Sustavi kliznih vrata u strukovnom centru: Inovacije u obrazovanju i dizajnu

Moderno, četverokatno proširenje centra za strukovno osposobljavanje Kottenmatte Sursee osmišljeno je kako bi se udovoljilo sve većoj potrebi prostora za lucerninskim strukovnim školama. Prostor za ulaz u strukovni centar definiran je modernim sustavima kliznih vrata tvrtke GEZE koji kombiniraju udobnost i zaštitu izlaza u slučaju nužde.

GEZE sustavi kliznih vrata: Sigurnost, udobnost i dizajn

Centar za stručno osposobljavanje Kottenmatte Sursee kombinira centre za stručno osposobljavanje Emmen, Sursee i Willisau u Švicarskoj. Sursee pruža stručno usavršavanje iz područja ekonomije, računalnih znanosti i tehnologije, a odnedavno i zdravstvenih i socijalnih usluga već više od 30 godina. Centar za strukovno osposobljavanje Kottenmatte sada je odgovorio na nedostatak prostora u školama za strukovno obrazovanje Luzern i njihovih više od 4.400 učenika izgradnjom modernog, četverokatnog dodatka, koji omogućava učinkovito planiranje strukovnih škola. Projekt je uključivao obnovu postojeće glavne zgrade i izgradnju četverokatnice.

Glavni ulaz u zgradu ima veliki sustav staklenih kliznih vrata tvrtke GEZE koji nudi udoban jednostavni pristup bez prepreka i koji se savršeno integrira u jasnu i modernu arhitekturu nove zgrade. Sustav kliznih vrata ne samo da štedi prostor, a elegantni dizajn stakla omogućuje i optimalno korištenje dnevnog svjetla, čineći ulazni prostor još svjetlijim i prozirnijim.

Tiho i snažno: Automatska Slimdrive klizna vrata

Staklena klizna vrata s dizajnom sunca na glavnom ulazu.

Automatska klizna vrata ispisana sa slikama sunca stvaraju neprestano promjenjive dojmove. © GEZE GmbH

Sustav kliznih vrata bio je opremljen pogonom kliznih vrata GEZE Slimdrive SL u dizajnu rute za bijeg, zajednički sa svim ostalim automatskim kliznim vratima na sigurnosnim rutama u cijelom strukovnom centru. Modularni i vrlo kompaktni pogon vrata, visine pogona od samo 7 cm, posebno je razvijen za sustave bez okvira bez stakla i savršeno se integrira u moderan dizajn zgrade. Integrirana tehnologija stakla u potpunosti ne utječe na minimalistički dizajn staklenih elemenata. Pogon kliznih vrata djeluje tiho i vrlo precizno i idealno je opremljen da se nosi s velikim brojem ljudi koji prolaze kroz ulaze i prolaze strukovnog fakulteta tijekom prometnih perioda.

Prvoklasna funkcionalnost s izvanrednim dizajnom

Sustav kliznih vrata na glavnom ulazu u strukovni centar ističe se ne samo funkcionalnošću, već i izvanrednim izgledom: Jedinstveni dizajn umjetnice Danielle Tuzzi nazvan je „Sunce, ona ...“ i daje ulaznom prostoru jedinstveni karakter i dodatnu eleganciju. Segment crteža sunca koji je postavljen na automatskim kliznim vratima proizvodi kaleidoskop za stalno mijenjanje slika svaki put kada se vrata pomaknu. Umjetnička inspiracija za dizajn bila je pjesma "Wanderlied" Justinusa Kernera, koja se bavi temama poput snova i prijateljstava iz djetinjstva.

GEZE proizvodi u centru za stručno osposobljavanje Kottenmatte Sursee

  • Automatska Slimdrive klizna vrata
  • Integrirana tehnologija od cijelog stakla
  • Pogon kliznih vrata GEZE Slimdrive SL sa IGG