Studije slučaja

GEZE automatska vrata u super trgovačkom centru, tržni centar Scandinavia

Tržni centar Scandinavia u Solni u Švedskoj nudi posjetiteljima jedinstvenu kombinaciju ekskluzivnih kupovina, kulinarskih vrhunaca i zabave na tri kata. GEZE Švedska u svom najvećem projektu dosad isporučio je oko 150 automatskih vrata za tržni centar Scandinavia.

150 GEZE sustava vrata nude elegantnu jednostavnost pristupa

Automatska vrata na parkiralištima, iznutra.

Automatska vrata na parkiralištima, iznutra. © GEZE GmbH

Švedska ima novi super trgovački centar: tržni centar Scandinavia okuplja 224 trgovine i 20 restorana, kao i najveći kino Skandinavije na površini od 100.000 m2. Pored obično visokih skandinavskih dizajnerskih očekivanja, kriteriji održivosti također su igrali ključnu ulogu u planiranju i provedbi ovog ambicioznog projekta. To je dovelo do prvog certifikata zaštite okoliša za trgovački centar u Švedskoj u skladu s BREEAM standardom. Tržni centar Scandinavia bio je najveći projekt GEZE Švedska do sada; GEZE je koristio oko 150 vrhunskih rješenja za vrata, od automatskih kliznih vrata do ručnih zaokretnih vrata, za hiper-moderni trgovački centar.

Neupadljiva funkcionalnost vrata na razinama parkiranja

Sustav staklenih kliznih vrata na ulazu u nivo parkiranja trgovačkog centra Scandinavia.

Sustav staklenih kliznih vrata na ulazu u nivo parkiranja trgovačkog centra Scandinavia. © GEZE GmbH

Tržni centar Scandinavia sastoji se od sedam katova, od kojih su četiri - donja i gornja dva, kao i dijelovi dviju maloprodajnih razina - rezervirani za parkiranje. Glavni dio tvrtke GEZE u trgovačkom centru posebno je vidljiv u 18 zastakljenih hodnika koji povezuju 3.700 parkirnih mjesta sa samim maloprodajnim centrom. Ovi hodnici uključuju preko 150 automatskih vrata tvrtke GEZE.

U skladu s uglađenom elegancijom arhitekture zgrade, krila vrata bila su opremljena crnim lakiranim okvirima i suptilnim skrivenim pogonima vrata - prilagođavanje za korisnika, koje pravi dojam. „GEZE i Westins Fönsterteknik AB zajedno su razvili estetsko, kvalitetno cjelovito rješenje. Sustavi vrata udovoljavaju dizajnerskim zahtjevima arhitekture i funkcionalnim zahtjevima službenika za zaštitu od požara, što rezultira privlačnim izgledom za 18 hodnika koji vode s razine parkiranja; potpuno uspješna suradnja u svim fazama projekta“ kaže Sebastian Westin iz Westins Fönsterteknik AB, voditelj projekta tržni centar Scandinavia.

Stilski sustavi kliznih vrata vode u kino dvorane

Svugdje u tržnom centru: prostrana jednostavnost pristupa, zahvaljujući ostakljenim sustavima kliznih vrata.

Svugdje u tržnom centru: prostrana jednostavnost pristupa, zahvaljujući ostakljenim sustavima kliznih vrata.

Sjajna slava tvrtke GEZE u tržnom centru Scandinavia vjerojatno su dva sustava automatskih kliznih vrata koja vode u kino Filmstaden Scandinavia. Sa 11 ekrana – uključujući IMAX ekran s 550 sjedala i VIP restoran na 2. katu, ovo je kino najprestižniji dio tržnog centra. Krila staklenih vrata automatskih vrata, koja je GEZE pružio u suradnji s AB Fasadglasom nose okrugli SF logotip u otisku zaslona po cijeloj prednjoj strani. „Izuzetno složena ulazna fasada; automatska vrata povezana su međusobno i s filmskim projektorima, koji primaju signal za pokretanje kad se vrata otvore. Brave i automatska vrata moraju savršeno funkcionirati, inače će se projektori filma zaustaviti“, kaže Diana Jurukov, voditeljica projekta Fasadglas.

Budući da su funkcija i dizajn bili glavni prioritet za našeg klijenta, GEZE je bio prirodni izbor za mene i arhitekte. U pogledu svog iskustva, GEZE je u svim svojim projektima vrlo odgovoran, konstruktivan i usmjeren na rješenja. GEZE je također bio na raspolaganju tijekom faze izgradnje i nadzirao je točan dizajn. Tvrtka ima širok spektar tehničkog znanja na raspolaganju.

Diana Jurukov, voditeljica projekta Fasadglas

Složena logistika - GEZE profesionalno upravlja

Jedinstven: raskošan ispis logotipa ukrašava automatski sustav kliznih vrata u VIP restoranu.

Jedinstven: raskošan ispis logotipa ukrašava automatski sustav kliznih vrata u VIP restoranu. © GEZE GmbH

Pitanja o nabavi za ovako masivan projekt bila bi pogubna za bilo kojeg dobavljača. Međutim, za GEZE Švedska nije bilo takvih problema: zahvaljujući međunarodnom iskustvu i brojnim opsežnim projektima koje je GEZE provodio širom svijeta, unutarnji procesi su protekli izvrsno.

GEZE Švedska je bez problema uspio udovoljiti strogim zahtjevima građevinske firme PEAB i logističkog savjetnika za projekt tržnog centra Scandinavia te je na vrijeme otvorio 12. studenog 2015. sve sustave vrata spremne za rad. „Što se mene tiče, GEZE je pružio izvanrednu uslugu tržnom centru Scandinavia“, potvrđuje Marie Hallberg, voditeljica projekta u PEAB-u.

GEZE proizvodi u tržnom centru Scandinavia

  • GEZE ECdrive sustav kliznih vrata
  • GEZE Slimdrive SL-NT sustav kliznih vrata
  • GEZE Slimdrive SL-NT u varijanti sa EMD-F za dimna i protupožarna vrata
  • GEZE TSA 160 NT sustav zaokretnih vrata
  • Zatvarači vrata GEZE TS 5000 u raznim izvedbama