GEZE Aktualnosti

#GEZEhack - pojedinačno remek-djelo s GEZE Slimchain pogonom

GEZE automatski pogoni prozora i vrata ne utječu samo na velike projekte u hotelima i bolnicama, već i kao pojedinačna rješenja. Ovo „remek-djelo“ Jonasa Wesslera pokazuje koliko svestrani naši proizvodi mogu biti na DIY projektima.

Majstorski: ploča s zvučnom trakom i tehničkim naglascima

Jonas Weßler trenira kao majstor stolar. Remek-djelo važan je dio njegovog treninga. Zaljubljenik u glazbu i tehnologiju, Jonas Wessler brzo je shvatio: njegovo je remek-djelo moralo uključivati glazbu - i uz inovativno tehničko iznenađenje.

  • Cilj: samo dizajnirana bočna ploča s integriranim glazbenim sustavom.
  • Pametna stvar u vezi s tim: zvučnu traku možete po potrebi proširiti inteligentnim daljinskim upravljačem s mobitela.
  • Izazov: zvučna traka i pogon za dizanje moraju ponuditi impresivno tanak dizajn i inteligentnu korisničku udobnost.
  • Rješenje: Bose Soundbar 300 u kombinaciji s lančanim pogonom Slimchain i aplikacijom Somfy Smart Home.

U ostvarenju cilja - od prvog nacrta do potpunog tehničkog rješenja

Bočna ploča - zvučna traka skriva se gotovo nevidljivo iznutra.
Zahvaljujući lančanom pogonu Slimchain, zvučna traka pomiče se van bočne ploče.

Jonas Wessler objašnjava kako je nastao njegov pokretni električni glazbeni sustav, koji je integrirao u svoju samostalno dizajniranu komodu.

„Kad su bili prvi crteži moje bočne stranice, kupio sam Bose Soundbar 300 jer se njegov vitak dizajn dobro uklopio u moj ukupni koncept. Kako je zahtjev za prostorom bio minimalan, morao sam pronaći mali i diskretan motor.“

Poteškoća je bila u pronalaženju pogonskog motora koji nudi tanak dizajn i tihi rad. Ovdje su u igru ušla specijalna prethodna znanja Jonasa Vesslera:

„Kao treća generacija u poslu moje obitelji koja proizvodi ulazna vrata za prodaju u cijeloj Njemačkoj i također vodi regionalnu trgovinu drvenom građom, vrlo sam upoznat s nekoliko profesionalnih proizvoda. To je bila prednost za mene: kupio sam GEZE Slimchain lančani pogon, koji je obično dizajniran za otvaranje prozora i koji se zbog svog vitkog dizajna lako uklopio u moju glazbenu pločicu. Nakon nekoliko pokušaja i razmišljanja, uspio sam električno pomicati zvučnu traku, baš onako kako sam zamislio."

Ideja korištenja inteligentnog pogona prozora GEZE Slimchain ponudila je još jednu prednost za DIY projekt:

Dalje, suočio sam se s problemom kako upravljati motorom kako bi se zvučna traka mogla povući i produžiti mobitelom. Za to sam odabrao Somfy Smart Home kontrolu. To mi omogućuje da sada koristim Somfy aplikaciju koja normalno kontrolira rolete, a sada mogu kontrolirati pogon GEZE Slimchain.

Jonas Weßler

Rezultat je impresivan: kad je zatvorena, zvučna traka je nevidljiva, pa je poprilično naglašena kada je zvučna traka proširena putem pogona GEZE i Somfy aplikacije.

„I danas mi se ovo rješenje čini impresivno, jer sada mogu pomoću mobitela proširiti zvučnu traku s bočne ploče, a zatim se povezati sa zvučnom trakom putem Bluetooth-a prije nego što pustim glazbu koju želim.“

Impresivno rješenje s inteligentnom korisničkom pogodnošću

Ovo inteligentno rješenje impresioniralo je ne samo Jonasa Wesslera i njegove trenere: 10. studenog 2018. imao je priliku predstaviti svoju „bočnu ploču sa zvukom“ u Koblenzu širokoj publici na tehnološkoj izložbi „Nacht der Technik“. Posjetiteljica sajma i ministrica Julia Klöckner također je bila oduševljena ovim rješenjem.

Stoga postavljamo pitanje: ima li još GEZE kupaca koji inovativno koriste GEZE sustave za svoje samostalne projekte? Ako ste jedan od njih ili znate priču poput ove pišite nam! Jedva čekamo da s nama podijelite svoje #GEZEhacks!

Individualna rješenja tvrtke GEZE

Jeste li u potrazi za inovativnim rješenjem za određeni projekt? Neka vas naši stručnjaci savjetuju: naći ćemo pojedinačno rješenje za vaš projekt. Na primjer, automatski pogon GEZE s pomičnim vratima nudi praktičnost ne samo u hotelima: koristi se na vratima peći na drva, a dodavanje više drva čini mnogo prikladnijim. Zvuči dobro? Otkrijte više o GEZE rješenju za pojedinačna rotirajuća vrata.

Otkrijte više o rješenju za pojedinačna rotirajuća vrata GEZE