GEZE Aktualnosti

#GEZEhack - pojedinačno remek-djelo s GEZE Slimchain pogonom

GEZE automatski pogoni prozora i vrata ne utječu samo na velike projekte u hotelima i bolnicama, već i kao pojedinačna rješenja. Ovo „remek-djelo“ Jonasa Wesslera pokazuje koliko svestrani naši proizvodi mogu biti na DIY projektima.

Majstorski: ploča s zvučnom trakom i tehničkim naglascima

Jonas Weßler trenira kao majstor stolar. Remek-djelo važan je dio njegovog treninga. Zaljubljenik u glazbu i tehnologiju, Jonas Wessler brzo je shvatio: njegovo je remek-djelo moralo uključivati glazbu - i uz inovativno tehničko iznenađenje.

  • Cilj: samo dizajnirana bočna ploča s integriranim glazbenim sustavom.
  • Pametna stvar u vezi s tim: zvučnu traku možete po potrebi proširiti inteligentnim daljinskim upravljačem s mobitela.
  • Izazov: zvučna traka i pogon za dizanje moraju ponuditi impresivno tanak dizajn i inteligentnu korisničku udobnost.
  • Rješenje: Bose Soundbar 300 u kombinaciji s lančanim pogonom Slimchain i aplikacijom Somfy Smart Home.

U ostvarenju cilja - od prvog nacrta do potpunog tehničkog rješenja

Bočna ploča - zvučna traka skriva se gotovo nevidljivo iznutra.

© Jonas Weßler / Weßler GmbH

Zahvaljujući lančanom pogonu Slimchain, zvučna traka pomiče se van bočne ploče.

© Jonas Weßler / Weßler GmbH

Jonas Wessler objašnjava kako je nastao njegov pokretni električni glazbeni sustav, koji je integrirao u svoju samostalno dizajniranu komodu.

„Kad su bili prvi crteži moje bočne stranice, kupio sam Bose Soundbar 300 jer se njegov vitak dizajn dobro uklopio u moj ukupni koncept. Kako je zahtjev za prostorom bio minimalan, morao sam pronaći mali i diskretan motor.“

Poteškoća je bila u pronalaženju pogonskog motora koji nudi tanak dizajn i tihi rad. Ovdje su u igru ušla specijalna prethodna znanja Jonasa Vesslera:

„Kao treća generacija u poslu moje obitelji koja proizvodi ulazna vrata za prodaju u cijeloj Njemačkoj i također vodi regionalnu trgovinu drvenom građom, vrlo sam upoznat s nekoliko profesionalnih proizvoda. To je bila prednost za mene: kupio sam GEZE Slimchain lančani pogon, koji je obično dizajniran za otvaranje prozora i koji se zbog svog vitkog dizajna lako uklopio u moju glazbenu pločicu. Nakon nekoliko pokušaja i razmišljanja, uspio sam električno pomicati zvučnu traku, baš onako kako sam zamislio."

Ideja korištenja inteligentnog pogona prozora GEZE Slimchain ponudila je još jednu prednost za DIY projekt:

Dalje, suočio sam se s problemom kako upravljati motorom kako bi se zvučna traka mogla povući i produžiti mobitelom. Za to sam odabrao Somfy Smart Home kontrolu. To mi omogućuje da sada koristim Somfy aplikaciju koja normalno kontrolira rolete, a sada mogu kontrolirati pogon GEZE Slimchain.

Jonas Weßler

Rezultat je impresivan: kad je zatvorena, zvučna traka je nevidljiva, pa je poprilično naglašena kada je zvučna traka proširena putem pogona GEZE i Somfy aplikacije.

„I danas mi se ovo rješenje čini impresivno, jer sada mogu pomoću mobitela proširiti zvučnu traku s bočne ploče, a zatim se povezati sa zvučnom trakom putem Bluetooth-a prije nego što pustim glazbu koju želim.“

Impresivno rješenje s inteligentnom korisničkom pogodnošću

Ovo inteligentno rješenje impresioniralo je ne samo Jonasa Wesslera i njegove trenere: 10. studenog 2018. imao je priliku predstaviti svoju „bočnu ploču sa zvukom“ u Koblenzu širokoj publici na tehnološkoj izložbi „Nacht der Technik“. Posjetiteljica sajma i ministrica Julia Klöckner također je bila oduševljena ovim rješenjem.

Stoga postavljamo pitanje: ima li još GEZE kupaca koji inovativno koriste GEZE sustave za svoje samostalne projekte? Ako ste jedan od njih ili znate priču poput ove pišite nam! Jedva čekamo da s nama podijelite svoje #GEZEhacks!

Individualna rješenja tvrtke GEZE

Jeste li u potrazi za inovativnim rješenjem za određeni projekt? Neka vas naši stručnjaci savjetuju: naći ćemo pojedinačno rješenje za vaš projekt. Na primjer, automatski pogon GEZE s pomičnim vratima nudi praktičnost ne samo u hotelima: koristi se na vratima peći na drva, a dodavanje više drva čini mnogo prikladnijim. Zvuči dobro? Otkrijte više o GEZE rješenju za pojedinačna rotirajuća vrata.

Otkrijte više o rješenju za pojedinačna rotirajuća vrata GEZE