GEZE - capricorn
capricorn
GEZE - Slimdrive SLV
Slimdrive SLV
GEZE - Slimdrive SLV
Slimdrive SLV

Kućna tehnika budućnosti

Arhitektonski ured: Gatermann + Schossig, Köln

Uredska zgrada Capricorn nalazi se u luci Medienhafen na jugozapadu grada Düsseldorfa. Na tom su području smješteni međunarodni i vodeći regionalni arhitekti.

Velike staklene hale zgrade u obliku meandra služe kao zvučne membrane, prozori staklene fasade naglašeni su alternirajućom crvenom bojom. Zgrada koju su projektirali arhitekti Gatermann + Schossig povezuje najviše ekološke zahtjeve s maksimalnom kvalitetom radnih mjesta. Kompaktan način gradnje, primjerna toplinska izolacija, inovativni ventilacijski uređaji s ponovnim iskorištavanjem otpadne topline, aktiviranje betonske jezgre u vezi s geotermijom i prirodna ventilacija sastavni su dio koncepta zgrade s niskom potrošnjom energije (low-energy zgrade).

Toj modernoj tehničkoj opremi pridonio je i GEZE svojim proizvodima. Slimdrive SLV kutna klizna vrata koja su samo za nekoliko stupnjeva sužena na vrhu oblikuju predvorje. GEZE SecuLogic sustavi putova za spašavanje upravljaju ulazima i izlazima u slučaju nužde. Automatski pogoni zaokretnih vrata TSA 160 i dvokrilna vrata TSA 160 IS te pogon kliznih vrata Slimdrive SL-FR za primjenu na putovima za evakuaciju i spašavanje olakšavaju prohodnost raznih prilaza u zgradi.