GEZE - 105 E RWA system, LTU arena, Düsseldorf
LTU arena
GEZE - TSA 160 automatic swing door, LTU arena, Düsseldorf
RWA 105 E
GEZE - TSA 160, LTU arena, Düsseldorf
TSA 160 Behinderten-WC
GEZE - RWA 105 E, arena, Düsseldorf
RWA 105 E

Šarena kao svijet

Arhitektonski ured: J.S.K. Perkins & Will, Düsseldorf

"LTU arena" naziv je multifunkcionalne arene koja je sagrađena na sjeveru Düsseldorfa na mjestu starog Rheinstadiona. Ona služi ponajprije kao domaćinski teren nogometne momčadi Fortuna Düsseldorf i momčadi američkog nogometa Rhein Fire. LTU arena ima pečat kvalitete „Sprinkler Protected“ – nagrade za uzornu protupožarnu zaštitu.

Zanimljiv je raspored sjedenja na stadionu. Sjedala u areni samo su prividno nesortirana, izvedena u različitim šarenim bojama. Ustvari se raspored sjedala u boji zasniva na egzaktnom projektu arhitekta jer tako stadion i kod umjerene popunjenosti posjetitelja izgleda dobro popunjen. Šarena sjedala tako su bila usklađena s motom i logom olimpijskog natjecanja "Šareno kao svijet" pri čemu su žuta, crvena, plava i crna boja zajedno sa zelenom bojom travnjaka predstavljale boje olimpijskih krugova.

GEZE je s nekoliko proizvoda pridonio konceptu sigurnosti i udobnosti hale. RWA uređaj 105 E sprječava širenje dima u slučaju nužde pomoću inteligentnog sustava odzračivanja. Automatski pogon zaokretnih vrata TSA 160 posebna je varijanta ugrađena za invalidne osobe tako da se vrata mogu pritiskom dugmeta lako otvoriti s visine sjedenja. Različiti zatvarači TS 5000 sustava, kao što su primjerice TS 5000 L kao i TS 3000 V, zatvaraju vrata vrlo sigurno i pouzdano.