Projektiranje zgrada BIM: GEZE proširuje svoj portfelj rješenjem waya tvrtke BIMsystems

BIM (Building Information Modelling, modeliranje informacija o građevinama) jedna je od najinovativnijih tema digitalizacije u građevinskom sektoru. GEZE, tvrtka specijalizirana za modernu tehniku vrata, prozora i sigurnosnu tehniku, korisnicima nudi ne samo BIM sadržaj, već i prilagođene savjete i usluge. Međunarodna tvrtka pristupa različitim alatima i platformama za podršku procesima projektiranja. Proizvođač sa sjedištem u Leonbergu proširuje svoju ponudu rješenjem waya tvrtke BIMsystems. 

Digitalizacija građevinske industrije

GEZE proširuje svoj portfelj modeliranja informacija o građevinama (BIM) rješenjem waya tvrtke BIMsystems i nudi korisnicima prilagođene savjete i usluge.

GEZE proširuje svoj portfelj modeliranja informacija o građevinama (BIM) rješenjem waya tvrtke BIMsystems i nudi korisnicima prilagođene savjete i usluge. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

BIM omogućuje digitalizaciju građevinskih projekata od samog početka: u onom što se naziva digitalnim blizancem mogu se prikazati važne informacije u vezi s projektiranjem, dizajnom i infrastrukturom. Jedan od kriterija za primjenu u praksi su podaci u skladu s BIM-om kao izvorom informacija. GEZE je ovdje pionir u području rješenja za vrata, prozore i sigurnost. Kako bi dodatno pojednostavila i ubrzala digitalne procese za projektante i arhitekte, tvrtka GEZE sada nudi svoje sustave rotirajućih, zaokretnih i kliznih vrata kao BIM sadržaj pomoću alata waya tvrtke BIMsystems.

BIM elementima može se pristupiti putem interneta ili putem dodatka koji se može koristiti s alatom Revit ili ArchiCAD. Prije, tijekom ili nakon provjere putem platforme waya, BIM objekt se konfigurira i odmah je dostupan za upotrebu u CAD softveru. Rezultat: Umrežavanje bez gubitaka u BIM projektiranje, digitalizirani podaci o projektima i proizvodima te informacije usmjerene na primatelja tijekom cijelog procesa projektiranja u jednom CAD sustavu. 

Podesivi BIM predmeti vrata tvrtke GEZE

Tvrtka GEZE nudi projektantima i arhitektima podesive BIM sa svim potrebnim komponentama, kao i atributima koji još nisu navedeni. Područje projektiranja vrata posebno je složeno: tijekom projektiranja i provedbe potrebno je približno 150 podataka za pravilno projektiranje vrata. Poteškoće u procesu projektiranja često se sastoje u tome da se projekti ne napune previše informacijama u ranoj fazi – to može uzrokovati probleme u kasnijoj fazi projektiranja ili kada se izvrše promjene. Podesivi GEZE BIM objekti omogućuju da arhitekt ili projektant uzastopno odrede sva svojstva vrata.

Projektiranje: Usluga i prilagođeni savjeti tvrtke GEZE

GEZE podržava kupce i partnere tijekom cijelog životnog ciklusa zgrade – od osmišljavanja ideja, projektiranja i implementacije do rukovanja i otklanjanja ili rekonstrukcije. Tvrtka specijalizirana za projektiranje vrata nudi ciljanu podršku u izradi BIM planova obrade i u formuliranju zahtjeva i tehničkih uvjeta za predmete vrata kako bi se osiguralo pravilno profesionalno projektiranje. Individualni savjeti i usluge u ranoj fazi štede resurse za sve sudionike projekta.