GEZE na FENSTERBAU FRONTALE 2018

Sustavi grijanja, osvjetljenja, provjetravanja i klime: svi su sjajni i, naravno, korisni. Pametne su zgrade doista „pametne“ samo kad su vrata i prozori također automatizirani i integrirani u građevinski sustav. Na sajmu Fensterbau Frontale od 21. do 24. ožujka 2018. godine GEZE će predstaviti nova i inovativna rješenja iz područja vrata, prozora i sigurnosne tehnologije, kao i automatizacije zgrada u izložbenom centru u Nürnberg-u (NürnbergMesse) u dvorani 2, štand 2-424.

Profesionalna rješenja: Inteligentna rješenja za vrata i prozore

Fensterbau Frontale 2018

Jedan od najvažnijih događanja na sajmu bit će GEZE Cockpit: novi BACnet sustav automatizacije zgrada koji zgrade sada čini pametnim i omogućava automatizirana vrata i prozore integrirati u jedinstveni sustav upravljanja zgradama. Zahvaljujući interdisciplinarnom umrežavanju u pametnim zgradama, GEZE Cockpit nudi nove mogućnosti za praktičan, siguran i energetski štedljiv rad zgrade. Jedinstvene prednosti sustava su središnja vizualizacija, rad i nadzor automatiziranih GEZE proizvoda za vrata, prozore i sigurnosnu tehnologiju. GEZE Cockpit može se koristiti kao neovisni sustav ili integrirati u viši rangirani sustav upravljanja zgradama radi poboljšanja udobnosti, sigurnosti i energetske učinkovitosti našeg radnog i kućnog okruženja.

Daljnje ilustrativne informacije mogu se naći ovdje

Umreženo u GEZE Cockpit, a samim tim i centralno podesiv, GEZE predstavlja F/R-IS/TS varijantu pogonskog sustava zaokretnih vrata Powerturn, jedinstveno i cjelovito multifunkcionalno rješenje s automatiziranim i ručnim krilom vrata. Odlikujući se višestruko nagrađivanim „snažnim“ pogonom Powerturn i provjerenom tehnologijom zatvaranja vrata GEZE, sustav vrata kombinira daljinski rad i nadzor s dostupnom i sigurnom udobnošću vrata, zaštitom pri izlazu u slučaju nužde, zaštitom od požara i povećanom otpornošću na provaljivanje. Poklopac pogona, koji se dosljedno proteže preko oba krila vrata, stvara savršen izgled.

GEZE također ima nove proizvode u tehnologiji zatvaranja vrata. Nova verzija s velikom završnom snagom zatvaranja osigurava sigurno zatvaranje vrata čak i kad ima ograničenog prostora ili nepovoljnog okruženja, npr. u sustavima zapornih vrata na višekatnim parkiralištima. Otklonjeno je udaranje vrata – čak i bez dodatnih prigušivača. GEZE sustavi za otvaranje mogu se nadopuniti s novom bežičnom komponentom. Novo rješenje idealno je za ugradnju stropnih detektora vatre.

Fasade mogu učiniti više!

Automatizirani, mrežni prozori stvaraju fasade koje se prilagođavaju podneblju. Za kontroliranu, prirodnu ventilaciju, GEZE će predstaviti fasadne prozore s pogonima iz serije IQ windowdrive. Nova generacija lančanih pogona Slimchain 230V posebno je uglađena. Instalacija i puštanje u pogon sada su još brži i jednostavniji. Preko IQ box KNX modula sučelja, prozori se mogu povezati kao direktni učesnici sabirnice u KNX sustavu zgrade i mogu se „pametno“ nadzirati i upravljati njima.

Životna rješenja: Novi GEZE ActiveStop prigušivač vrata

GEZE će predstaviti novu verziju ugrađenu na okvir vrata GEZE ActiveStop prigušivač vrata. Sustav osigurava kontrolirano, prigušeno otvaranje i zatvaranje unutarnjih vrata. Ova verzija instalirana na okvir može se jednostavno prikačiti i ponovo ukloniti. Tijekom instalacija uživo na sajmu na GEZE štandu, posjetitelji se mogu uvjeriti koliko je jednostavna verzija za prilagodbu. Kao verzija integrirana u vrata, već je dobio dvije nagrade.

Servisna rješenja: Još lakše radite s GEZE servisnim alatima

GEZE će predstaviti nove alate koji olakšavaju rad instalacijskih tvrtki i planera. Jedan od njih je i WinCalc. Konfigurator za tehnologiju prozora olakšava odabir optimalnog pogonskog prozora. Novi, napredniji WinCalc 2.0 čak je i intuitivan za uporabu. Sad nudi i napredne mogućnosti izračuna i skraćenu metodu izračuna.