Centrala za dojavu dima GEZE RSZ 7: sigurna protupožarna zaštita, čak i u teškim uvjetima ugradnje

S centralom za dojavu dima RSZ 7, GEZE je dodatno poboljšao učinkovitost i pouzdanost svoje provjerene tehnologije ranog upozoravanja na dim i vatru: nova teleskopska funkcija omogućuje potpunu funkcionalnost, čak i u nepovoljnim situacijama ugradnje u nadvoj vrata. Dimna komora može se proširiti dovoljno daleko da premosti pregrade do 30 mm. Centrala za dojavu dima RSZ 7 prikladna je za upotrebu u svim GEZE jedinicama za blokadu.

Učinkovita centrala za dojavu dima za teške uvjete montaže

RSZ 7 se neupadljivo uklapa u prostornu situaciju s ukupnom visinom od 30 mm i tipičnim GEZE dizajnom.

RSZ 7 se neupadljivo uklapa u prostornu situaciju s ukupnom visinom od 30 mm i tipičnim GEZE dizajnom. © GEZE GmbH

Centrale za dojavu dima u uređaju za blokadu moraju uvijek funkcionirati besprijekorno, tako da se vrata mogu pouzdano zatvoriti u slučaju požara. Uvjeti za ugradnju nisu uvijek idealni za to, pogotovo ako se novi propisi protupožarne zaštite moraju provoditi u postojećim zgradama. Sa svojom inteligentnom novom RSZ 7 centralom za dojavu dima s teleskopskom funkcijom, GEZE pokazuje da je to još uvijek moguće. Ovaj fleksibilni, prilagodljivi uređaj za blokadu certificiran je prema normi EN 14637 i odobren u skladu s općim tipskim odobrenjem Z-6.500-2308. RSZ 7 kompatibilan je sa svim vrstama GEZE jedinica za blokadu, čak i za pogone zaokretnih vrata. Uređaj se neupadljivo uklapa u prostornu situaciju s ukupnom visinom od 30 mm i tipičnim GEZE dizajnom. Spojen je na sustav napajanja od 230 V i pouzdano napaja povezane GEZE jedinice za blokadu s naponom od 24 V DC. Instalacija se može proširiti tako da uključuje dodatne žičane i bežične detektore dima postavljene na stropu i tipkala za ručnu aktivaciju.

Sigurno zatvorite sigurnosna protupožarna vrata u slučaju nužde

Nova centrala za dojavu dima s teleskopskom funkcijom tvrtke GEZE.

Nova centrala za dojavu dima s teleskopskom funkcijom tvrtke GEZE. © GEZE GmbH

Centrala za dojavu dima RSZ 7 ugrađena je iznad aktivnog krila na okomitom zidu. Ako senzori otkriju vatru ili dim, oni aktiviraju alarm i opskrba naponom jedinica za blokadu (primjerice, električna blokada u kliznoj vodilici ili magnet za prianjanje vrata) se prekida: vrata se odmah zatvaraju.

Ako je potrebno, mogu se povezati dva dodatna stropna detektora. Integrirana dimna sklopka ima automatsku prilagodbu praga alarma: to kompenzira lagano zaprljanost dimne komore i produžava radni vijek upravljačke jedinice. Trenutačni status dimne sklopke prikazan je vizualnim signalom.

Funkcije RSZ 7 pogledajte u našem videozapisu