GEZE - automatic sliding door drive, Airport, Barcelona
Econodrive EL-BO
GEZE - TSA 160, Airport, Barcelona
TSA 160
GEZE - sliding door drive Econodrive EL-FR, Airport, Madrid
Econodrive EL-FR
GEZE - sliding door drive Econodrive EL-FR, Airport, Madrid
Econodrive EL-FR

Nagrađena "Oscarom za arhitekturu"!

Arhitektonski ured: Richard Rogers Partnership

Završena je izgradnja najveće i najvažnije španjolske zračne luke Madrid-Barajas. Otvaranjem novog terminala stvoreni su preduvjeti za kapacitet do 70 milijuna putnika godišnje. Ultramoderna građevina koja obuhvaća 120.000 četvornih metara koju su projektirali španjolski arhitekt Antonio Lamela i njegov britanski kolega Richard Rogers ubraja se u najspektakularnije aerodromske građevine uopće. To arhitektonsko remek-djelo nagrađeno je 2006. godine Stirlingovom nagradom koja se smatra "Oscarom za arhitekturu". Ta najvažnija nagrada za arhitekturu Velike Britanije u Londonu je dodijeljena za šest građevinskih objekata.

 Glavni terminal sastoji se od triju razina, a iznad svega se poduprt čeličnim "stablima" proteže impozantan krov, čiji savijeni oblik podsjeća na usnice ili na krila. Jednostavna paleta materijala, mnogo dnevne svjetlosti i jasnoća prostora arhitekturi daju izravan karakter - ona impresionira veličinom i funkcionalnošću. I tehnička oprema od čekiranja putem informacijskog sustava sve do prijevoza putnika i prtljage odgovara najmodernijim zahtjevima.

Ugrađeni GEZE proizvodi ističu se skladom funkcionalnosti i nenametljivog dijaloga s postojećom arhitekturom. Oni odgovaraju visokim sigurnosnim standardima zračne luke i naglašavaju istodobno futuristički dizajn i suvremenost zgrade. Ulazna područja opremljena automatskim pogonima kliznih vrata GEZE Econodrive EL-Fr usklađena su bojom i općim dojmom s ulaznim prostorima, pružaju maksimalan sigurnosni standard i služe osim toga kao zaštita od vjetra.