GEZE - GEZE-Products im Shopping Centre, Istambul
Kanyon Shopping Centre in Istanbul
GEZE - TS 500 E floor springs, Kanyon Shopping Centre, Istanbul
TS 500 E floor springs
GEZE - Slimdrive SL, Kanyon Shopping Centre, Istanbul
Slimdrive SL
GEZE - Slimdrive SL, Kanyon Shopping Centre, Istanbul
Slimdrive SL

Stanovanje, posao i kupnja u futurističkom ambijentu

Arhitektonski ured: Jerde Partnership, Los Angeles

Trgovački centar Kanyon čini kompleks zgrada na sjeveru Istanbula koji u neobičnom obliku povezuje kupovanje, stanovanje i posao.

Na površini od 37 500 m² kompleks zgrada posjetiteljima nudi mogućnost da u svim vrstama trgovina uživaju u svim načinima kupovanja. Izbor od 179 apartmana  stanovnicima treba ponuditi ono što obično moraju tražiti u predgrađima: prirodu mir i opuštanje. Uredska zgrada, 26-katnica, svrstava trgovački centar u futuristički kompleks zgrada. Oni koji tamo rade profitiraju od ambijenata trgovačkog centra vrijednog življenja.

Futuristički trgovački centar projektirao je arhitektonski ured “Jerde Partnership” iz Los Angelesa i obilježio ga je zavojitim linijama etaža koje se ovijaju oko središnjeg trga. Posebnost koncepta futurističkoga trgovačkog centra jest činjenica da nije projektiran kao uredska zgrada ili čisti trgovački centar, nego kao mjesto gdje se čovjek dobro osjeća. 

Ovo posebno mjesto GEZE je optimalno upotpunio svojim proizvodima. Samo 7 cm visok Slimdrive SL pogon za klizna vrata savršeno se i neupadljivo uklapa u moderne fasade jednako kao i podni zatvarač vrata TS 500 E koji je ugrađen na mnogobrojnim trgovinama i elektromehaničko zaustavljanje pomoću njega ulaz može držati praktički otvorenim.