GEZE TS 550 IS, Leonardo Glass Cube, Bad Driburg
GEZE TS 550 IS, Leonardo Glass Cube, Bad Driburg
Leonardo Glass Cube, Bad Driburg
GEZE TS 500 IS

Glass aesthetics in sophisticated objects

Arhitektonski ured: 3deluxe, Wiesbaden

Integrirani potpuno stakleni sustavi (IGG) ubrajaju se među najinovativnija rješenja na tržištu stakla. Tamo gdje su dosad sustavi okova i profili narušavali estetiku staklenih elemenata, IGG-sustav tvrtke GEZE omogućuje slobodu u projektiranju.

GEZE IGG-sustavi integriraju profile i sustav okova na nevidljiv način u prostor između dvaju površinski povezanih stakala tako da se među njima ostala prolazna površina – dakle, bez vidljivo postavljenih dijelova na površini stakla. Visokokvalitetna površina osigurava apsolutnu transparentnost i vizualnu lakoću. Cjelokupna "inteligencija" prozora nalazi se između stakala jer otisnuti rub unutarnje strane stakala omogućuje da se tehnika vizualno sakrije iza njega. Karakterističan dizajn fasade može se realizirati neovisno o tome čine li sastavni dio projekta modularni sustavi kliznih stijena, ručna ili automatska klizna i zaokretna vrata, vrata s otvaranjem u jednom smjeru ili mimokretna vrata. GEZE IGG može se primjenjivati kod potpuno staklenih fasada, u unutarnjem i vanjskom području, kod fiksnih ili fleksibilnih sustava pregradnih zidova, npr. u kongresnim prostorima i prostorima za održavanje priredbi, za prostorno ograničenje u područjima za čekanje u zračnim lukama ili za odvajanje u objektima za održavanje kongresa i priredbi, u trgovačkim centrima, bankama, šalterskim prostorima ili u modernim uredskim traktovima. Mogućnosti dizajniranja su raznovrsne. GEZE IGG sustavi ispunjavaju pritom raznovrsne zahtjeve: s motivima u sitotisku ili primjenom posebnih vrsta stakla mogu se postići željeni dizajni. GEZE IGG sustavi ispunjavaju i funkcionalne zadaće, primjerice zaštitu od povišene temperature i buke ili zahtjeve koji se odnose na sigurnost. Sve prednosti poznatih sustava okova tvrtke GEZE bez ograničenja su zadržane i kod IGG rješenja. Mnogobrojne mogućnosti prilagođavanja, mali troškovi održavanja i visoka udobnost dodatno ističu vrijednosti sustava.

Integrirani potpuno stakleni sustav (IGG) s podnim zatvaračem vrata TS 550 IS tvrtke GEZE za dvokrilna vrata ostvaren u Leonardo Glass Cube, objektu proizvođača dizajnerskih staklenih artikala za održavanje kongresa i priredaba otvorenom 2007. u Bad Driburgu, naglašava povezivanje mekih blagih struktura i prozirnoga staklenog omotača. Tako pridonose ciljanom razvoju marke stakla u lifestyle tvrtki.