Tvrtka GEZE na sajmu BAU 2017

Tvrtka GEZE predstavila je na sajmu BAU 2017 nove inovativne proizvode i sustavna rješenja koja čine zgradu „pametnom zgradom”. Tvrtka GEZE predstavila je kompletne sustave vrata i prozora kao „pametna rješenja”. Ta rješenja poboljšavaju udobnost, sigurnost i energetsku učinkovitost u našem radnom i životnom okruženju. Najvažniji proizvodi predstavljeni na sajmu su novi sustav automatizacije zgrade za „pametnu” tehnologiju i novi moduli sučelja za integraciju komponenata GEZE sustava u mrežu zgrade. GEZE u tu svrhu koristi BACnet i KNX – svjetski poznate komunikacijske standarde za tehnologiju kuća i zgrada.

Profesionalna rješenja: Upravljanje tehničkim sustavima zgrade - pametno, sigurno i učinkovito

Premijerno je predstavljen sustav automatizacije zgrade GEZE Cockpit. Zahvaljujući ovom novom upravljanju automatizirane komponente sustava iz područja tehnologije vrata, prozora i sigurnosne tehnologije tvrtke GEZE i drugih proizvođača mogu se umrežiti, centralno nadzirati i kontrolirati – čak i putem pametnog telefona ili tableta. Preko modula sučelja IO 420 proizvodi tvrtke GEZE mogu se integrirati u mrežna rješenja s BACnet-om ili međusobno umrežiti putem BACnet MS/TP-a.

Jedinstveno cjelovito rješenje je višenamjenski, centralno upravljani sustav zaokretnih vrata s jednim automatiziranim i jednim ručnim krilom vrata. „Snažnim” nagrađenim pogonom Powerturn i dokazanom GEZE tehnologijom zatvarača vrata sustav vrata kombinira udoban prolazak kroz vrata bez prepreka, zaštitu evakuacijskih putova, protupožarnu zaštitu, povećanu protuprovalnu zaštitu, potpunu zaštitu pri prolasku kroz vrata s rukovanjem i nadzorom iz daljine. Posebna vizualna značajka je kontinuiran dizajn pogona na oba krila vrata.

Automatizirani umreženi prozori čine fasade aktivnima za klimu. Za kontrolirano prirodno prozračivanje GEZE je predstavio vanjske prozore s IQ windowdrives. Putem modula sučelja IQ box KNX prozori se mogu integrirati u KNX sustav zgrade kao izravni sudionici sabirnice i „inteligentno” nadzirati i upravljati.

Zahvaljujući novom sustavom automatizacije zgrade GEZE Cockpit tehnologija vrata, prozora i sigurnosna tehnologija može se umrežiti, centralno kontrolirati i nadzirati.
Inteligentnije prozračivanje: Prozori s IQ windowdrives mogu se putem modula sučelja IQ box KNX integrirati u KNX kućišta. GEZE paket za kućna vrata za jednostavna ulazna vrata nudi automatizirano rješenje pristupa. Integracija u sustav Smart Home.
Slike: GEZE GmbH

Rješenja za stanovanje: Nova rješenja za „pametne kuće”

Zahvaljujući GEZE paketu za kućna vrata manje zgrade ili jednoobiteljske i višeobiteljske kuće postaju „pametne”. Modularni plug & play cjelovit sustav će prema individualnim zahtjevima od jednostavnih ulaznih vrata učiniti automatizirano rješenje pristupa koje se može integrirati u postojeći Smart Home sustav.

Amortizer vrata GEZE ActiveStop integriran u vrata daje više udobnosti i posve nov „osjećaj otvaranja vrata”. Kao optimalno rješenje za naknadnu ugradnju GEZE predstavlja još jednu montažnu varijantu.

Rješenja za usluge GEZE BIM objekti – pet elemenata za kompletno planiranje vrata

Tvrtka GEZE usredotočuje se na cjelokupno upravljanje tehničkim sustavima zgrade u jednom objektu i podržava arhitekte, projektante i izvođače u svakoj fazi projekta. Modeliranje informacija o građevinama (Building Information Modeling; BIM) – metoda za optimizirano planiranje i izvedbu zgrada u virtualnom modelu zgrade – neophodno je u tvrtki GEZE. GEZE BIM objekti su jedinstveno praktična i visoko učinkovita rješenja za cjelokupno i sveobuhvatno planiranja vrata u svim fazama izvedbe. Arhitekti, projektanti i stručnjaci mogu prvi put zajedno dizajnirati vrata. Izravno na štandu možete na temelju samo pet višefunkcijskih vrata jednostavno i sigurno stvoriti rješenja za vrata po mjeri.

Lijevo: Kompletan sustav vrata na primjeru CAD programa Revit
U sredini: Osim 3D podataka prikazuju se i kompletna svojstva elemenata