NAGRADA INDUSTRIEPREIS 2017 – GEZE među najboljima Fleksibilnija i održiva proizvodnja s jedinstvenim kombiventilautomatom

S inovativnim rješenjem za optimizaciju mjerne, ispitne i automatizacijske tehnologije stručnjak za tehničke sustave zgrada osvojio je nagradu žiria INDUSTRIEPREIS 2017 i ušao među najbolje tvrtke u kategoriji „Proizvodna tehnologija i proizvodnja strojeva”.

Kombiventilautomatom, jedinstvenim na tržištu, tvrtka GEZE optimizirala je montažu te ispitnu i mjernu tehnologiju u proizvodnom području na lokaciji Leonberg. Novo rješenje, zahvaljujući preciznoj automatizacijskoj tehnologiji, čini proizvodne procese fleksibilnijima i smanjuje korištenje resursa. Time se postiže ekonomičnija, a istodobno i održivija proizvodnja. Žiri nagrade INDUSTRIEPREISES 2017 ocijenio je rješenje tvrtke GEZE inovativnim i svrstao tvrtku GEZE među najbolje tvrtke u kategoriji „Proizvodna tehnologija i proizvodnja strojeva”. Kombiventilautomat je, osim toga, uvršten u novo objavljen popis najboljih proizvoda INDUSTRIE 2017. U tom sažetom prikazu najnaprednijih proizvoda i rješenja za srednju klasu predstavljaju se pobjednici i posebno inovativni dobitnici nagrade Industriepreis.

Kombiventilautomat tvrtke GEZE ubraja se među najbolje proizvode u kategoriji „Proizvodna tehnologija i proizvodnja strojeva” nagrade INDUSTRIEPREIS 2017. S desna: Lutfi Bozkurt, voditelj područja Priprema rada i proizvodnja strojeva i Lutfi Bozkurt, koordinator tima proizvodnje strojeva s renomiranim certifikatom Slike: GEZE GmbH

Održivost kod tvrtke GEZE počinje u proizvodnji

Kombiventilautomat je od čistog sustava nosača, transportnog sustava u proizvodnji, napravio uređaj. Taj uređaj služi za pozicioniranje obradaka, zadržavanje njihovog položaja, njihovo stezanje ili vođenje. Istim sustavom mogu se montirati različite varijante proizvoda gornjih zatvarača vrata tvrtke GEZE bez ikakvih troškova postavljanja. To omogućuje minimalna vremena ciklusa uz maksimalnu procesnu sigurnost, a time i ekonomičnu i održivu proizvodnju. U usporedbi s prethodno potrebnim prostorom, različiti automatizacijski procesi kombiniraju se u trostruko manjem uređaju. To smanjuje površinu proizvodnje i količinu upotrijebljenog materijala, a time i štedi resurse. Svi elementi postrojenja imaju dokaz o svojoj energetskoj učinkovitosti. Potrošnja energije je u usporedbi sa standardnim postrojenjem smanjena za više od 50 %. Još jedna posebna značajka sustava je individualni koncept svjetla. Različite boje svjetla predstavljaju različita stanja uređaja. Na primjer, konceptom svjetla (boja i impuls svjetla) se u slučaju manjka materijala potreba za materijalom signalizira u okružje, primjerice u logistiku, kako bi se osiguralo intuitivno i ciljano nadopunjavanje materijala.

„Tvrtka GEZE oduvijek je usredotočena na ostvarivanje dugoročnih ciljeva i održivog ekonomskog upravljanja. To uključuje i odgovorno postupanje s prirodnim resursima i povezanu globalnu odgovornost koja se može dokazati. Stoga se ne bavimo samo kontinuiranim poboljšavanjem naših proizvoda, nego i naših proizvodnih procesa”, naglašava Lutfi Bozkurt, voditelj područja Pripreme rada i proizvodnje strojeva u tvrtki GEZE. „Zbog toga nas još više veseli činjenica da se naš najnoviji razvoj proizvodnje cijeni.”

1)    http://www.produktionstechnik-bestenliste.de/#/products/15097-geze-kombiventilautomat